Sfaturi pentru gripa AH1N1 - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Sfaturi pentru gripa AH1N1

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [4 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Sfaturi pentru gripa AH1N1

Singurele porţi de intrare ale viruşilor sunt narile si gura / gâtul. Într-o epidemie globală de această natură, este aproape imposibil să nu intrăm în contact cu virusul H1N1 în ciuda tuturor precauţiilor. Contactul cu virusul H1N1 nu este o problema atât de mare pe cât este proliferarea. Chiar daca sunteţi încă sănătoşi si nu prezentaţi niciun simptom al infecţiei cu virusul H1N1, pentru a evita proliferarea, agravarea simptoamelor şi dezvoltarea unor infecţii secundare, câţiva paşi foarte simpli, paşi nu pe deplin subliniaţi în majoritatea comunicatelor oficiale, pot fi practicaţi (în loc sa ne concentram pe modul de stocare a medicamentelor antivirale):

  • Spălarea frecventă a mâinilor.
  • Abordarea "Jos mâinile de pe faţă". Rezistaţi tuturor tentaţiilor de a va atinge orice parte a feţei (cu excepţia cazului în care vreţi să mâncaţi, să vă spălaţi sau să vă pălmuiţi).
  • Faceţi gargară de două ori pe zi cu apă călduţă sărată (folosiţi apa de gură Listerine daca nu aveţi încredere în sare). Virusul H1N1 durează 2-3 zile după infectarea iniţială în gât / cavitatea nazală până să prolifereze şi sa manifeste simptomele caracteristice. Simpla gargară previne proliferarea. Într-un fel, gargara cu apă sărată are acelaşi efect pe o persoană sănătoasă pe care medicamentul Tamiflu îl are pe o persoană infectată. Nu subapreciaţi această metodă de prevenire simplă, ieftină şi puternică.
  • În mod similar punctului nr. 3, curăţaţi-vă nările cel puţin o dată pe zi cu apă călduţa sărată. Nu toată lumea poate fi pricepută la Jala Neti sau Sutra Neti (poziţii Yoga pentru a curăţarea cavitaţiilor nazale), dar suflarea puternică a nasului o dată pe zi şi curăţarea ambelor nări cu beţişoare din bumbac înmuiate în apă

călduţă sărată este foarte eficientă în scăderea numărului populaţiei cu infecţie virală.

  • Sporiţi-vă imunitatea naturală cu alimente bogate în Vitamina C ( fructe citrice). Daca trebuie să luaţi tablete de Vitamina C sub forma de supliment, asiguraţi-va că acestea conţin şi Zinc pentru a accelera absorbţia.
  • Beţi cât mai multe lichide calde. Acestea spală viruşii de proliferare din gât înspre stomac, acolo unde nu pot supravieţui, prolifera sau produce niciun rău.mai mult despre Sfaturi pentru gripa AH1N1[1]

Bolnavii care răspândesc „intenţionat” gripa AH1N1 riscă închisoarea

Bolnavii cu gripă AH1N1 care nesocotesc sfaturile medicului spre autoizolare şi întrepind călătorii, riscând infectarea altor persoane, riscă să facă închisoare. „Conform codului penal din ţara noastră bolnavii care răspândesc boala intenţionat riscă amendă penală sau pedeapsă cu închisoarea de până la 2 ani de zile. Încă nu am început să luăm decizii în acest sens, dar a existat un caz în care o persoană care ştia că este suspectată de gripă A H1N1, a semnat hârtia prin care medicul îi recomanda să stea izolată acasă timp de 48 de ore, dar când a fost sunată să i se indice tratamentul respectivul pacient era plecată într-un alt oraş al ţării. Aceasta este atitudinea românilor faţă de recomandările medicilor!”, a declarat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Gripa AH1N1 a băgat în alertă maximă autorităţile medicale din România după apariţia a aproximativ 180 de noi cazuri de gripă AH1N1 în ultima săptămână. Medicii pun un accent deosebit pe măsurile profilactice sfătuind populaţia să fie foarte atentă la orice simptom de gripă. Valul de aer rece din ultimele zile nu va face decât să favorizeze creşterea numărului de îmbolnăviri.

Recomandările privind gripa AH1N1 au fost lansate către propulaţie prin vocea prof. dr. Adrian Streinu-Cercel secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii: „Noi recomandăm următoarea procedură : ori de câte ori o persoană, adult sau copil, dezvoltă o infecţie la nivel respirator superior, respectiv simptome de tuse seacă, iritativă, secreţii nazale apoase, senzaţie de jenă în gât şi subfebrilitate: 37,5 grade Celsius – maximum 38- 38,2 grade Celsius, primul lucru pe care trebuie să-l facă este să se autoizoleze la domiciliu. Ulterior medicul de familie va fi anunţat telefonic pentru a fi pus în temă, urmând să se stabilească şi o vizită la cabinet într-un program orar când nu sunt mulţi pacienţi. Este foarte important ca cei care umblă în locuri aglomerate, să se spele des pe mâini şi pe faţă, astfel încât virusul să nu se poată loga pe receptorii specifici”.

Recomandările privind gripa AH1N1 ar trebui luate în considerare de cât mai multă lume cu atât mai mult cu cât specialiştii se aşteptă ca valul de frig să favorizeze instalarea şi răspândirea bolii. „Aproape că se poate spune că este vorba de o competiţie între gripa sezonieră şi gripa A H1N1, ambele fixându-se pe acelaşi tip de receptori. Din fericire, până în prezent am avut numai cazuri uşoare, excepţie fac cele două cazuri grave: învăţătoarea de la bucureşti şi pacientul de la Cluj. Doamna învăţătoare este aproape un caz închis, ea urmând să fie trimisă acasă în următoarele zile. Din păcate cazul de la Cluj este în stare gravă, pacientul fiind pus pe ventilator. În cazul acestui pacient gripa A H1N1 s-a instalat pe un teren deficitar. mai mult despre Sfaturi pentru gripa AH1N1[2]

Unelte personale