Incubatie ah1n1 - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Incubatie ah1n1

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [2 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Incubatie ah1n1

Gripa porcină nu se transmite prin consumul de carne de porc
- Cum putem să ne protejăm?

- În primul rând, este foarte important să încercăm să evităm, pe cât putem, deplasările în zonele afectate (SUA – California, Texas, Kansas şi Ontario, Mexic şi Spania – n.r.). În situaţia în care călătoria este inevitabilă, se recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă personală. Foarte important este ca la întoarcerea în ţară, dacă după şapte zile persoana respectivă prezintă semne de gripă - o stare febrilă sau diverse simptome respiratorii - trebuie să meargă la medic pentru efectuarea analizelor şi să evite automedicaţia. Din fericire, la noi în ţară nu există până acum nici un astfel de caz de gripă porcină la om, dar vom monitoriza cu atenţie toate situaţiile care prezintă vreo suspiciune.

- Şi atunci, ce trebuie să facă restul populaţiei, care rămâne în ţară?

- În acest caz, trebuie să se aibă în vedere măsurile de prevenţie impuse de Ministerul Sănătăţii, recomandări care, de altfel, sunt valabile pentru prevenirea oricărui tip de infecţie. Astfel, se recomandă intensificarea regulilor de igienă personală - în special spălatul pe mâini, folosirea batistei personale pentru tuse şi strănut şi evitarea automedicaţiei. Gripa umană cu tulpină porcină nu se transmite prin consumul de carne de porc preparată termic.

Perioada de incubaţie a virusului este de o săptămână

- Care este perioada de incubaţie a acestui virus?

- Perioada de incubaţie a virusului H1N1 de tip A este de maximum şapte zile.

- Domnule profesor, care este diferenţa dintre virusul gripei aviare şi acesta al gripei porcine?

- Sunt două tipuri de virusuri diferite, cu menţiunea că cel al gripei porcine a „împrumutat” nişte gene de la virusul gripal uman şi, se pare, şi de la cel aviar. Încă nu avem date exacte. De asemenea, nu avem informaţii certe nici despre gravitatea virusului porcin. S-a observat că el a avut forme severe în Mexic, unde s-au înregistrat decese, în timp ce în SUA, graţie formelor uşoare, nu a murit nimeni.mai mult despre Incubatie ah1n1

Unelte personale