Gripa porcina - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Gripa porcina

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Danuta [204 editari]
http://www.cartela.eu/gratis?invitat_de=Danuta
Sniperman [40 editari]
Anyhoo [19 editari]
1lucretiay [8 editari]
Reancarci catrela gratis La Cosmote, Orange sau Vodafone, accesand:http://www.cartela.eu/gratis?invitat_de=1lucretiay
Vasileion [5 editari]
Mitza [5 editari]
http://www.muzica-free.ucoz.net

Afiseaza tot
Noutati- ultima ora
A MURIT DIN CAUZA GRIPEI PORCINE | Tele Europa Nova 9 August 2014 A MURIT DIN CAUZA GRIPEI PORCINE. Gripa porcina face victime in Timis! In acest an, o femeie a murit. Pacienta avea 170 de kilograme. scrolling=”no” frameborder=”0″ style=”border:none; overflow:hidden; width:120px; height:27px;” ......mai mult
Ebola ALERT!: Ce înseamnă “starea de urgenţă globală în ... 8 August 2014 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis în perioada recentă să declare urgenţă globală în sănătatea publică în doar două situaţii: gripa porcină, în 2009, şi răspândirea poliomielitei, catalogată astfel în mai anul curent. Anunţul de ......mai mult
Mircea Eliade: “Luntrea statului nostru este condusă de nişte piloţi ... 8 August 2014 Unul dintre pretexte: gripa porcina · 2017 Termenul limita pentru microcipul implantat in corpul uman · Semnatura electronica – Lagar electronic pentru toti oamenii · Hotii cibernetici fura banii direct din cardurile trecatorilor · Prima ţară din lume ......mai mult
VIDEO – UCRAINA: Sa arda bisericile | Saccsiv's Weblog 8 August 2014 VIDEO: Filmarea arestarii lui JOSEPH MOSHE (microbiolog Mossad), cel ce avertiza ca in Ucraina sa produs un vaccin anti-AH1N1 ce va declansa o boala cumplita In "gripa AH1N1". Like. Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei....mai mult
DICTATURA STIINTEI MODERNE: A descoperit oase de ... 7 August 2014 ... gripa AH1N1 · gripa aviara · gripa noua · GRIPA PORCINA · gripa porcina din 1976 · gripa sezoniera · GRIPA SPANIOLA · GROPI · Group of Thirty · Gruia Stoica · Grupul Areopag · Grupul Bilderberg · GUNS N'ROSES · Gustav Landauer ......mai mult
Dupa gripa aviara si cea porcina, vine Ebola? | BacauStiri.ro 7 August 2014 Dupa gripa aviara si cea porcina, vine Ebola? 0 · Diverse · 7 august 2014. A+ A-. Email Print. Chiar ma intrebam când o sa apara „next big thing” in materie de panica indusa… more » …read more. By Razvan Bibire Chiar ma intrebam când o ......mai mult
Ebola, virusul care poate produce consecințe dezastruoase la nivel ... 7 August 2014 Autoritățile sanitare compară epidemia de Ebola cu cea a virusului A / H1N1 (gripă porcină), care în 2009 a provocat moartea a mii de persoane din întreaga lume. Din acest motiv, s-a emis o stare de alertă de nivel 1, cel mai ridicat grad ......mai mult

News powered by: Google Blog Search

Cuprins

Gripa porcina

In prima zi in care s-a anuntat oficial aparitia primului caz de “gripa porcina” din Romania, am salutat reactia in forta a autoritatilor, explicatiile date de specialisti in domeniul virusologiei, bolilor infectioase si epidemiologie pe toate canalele de televiziune. Indemnul general a fost pentru calmitate, aratind ca autoritatile sunt pregatite si competente pentru a face fata unei eventuale raspindiri nedorite a bolii in tara noastra.
Astazi, dupa 5 zile de la aparitia acestui prim caz simt nevoia sa critic Ministerul Sanatatii pentru comunicarea cu populatia. Consilierii si specialistii in PR din MS cred ca cea mai importanta forma de comunicare este televiziune, ceea ce din punct de vedere politic este adevarat. Din punct de vedere al informarii celor peste 1 milion de internauti, vectori importanti de transmitere a informatiei catre bunici si copii, etc – cel mai important canal de comunicare este site-ul Ministerului Sanatatii. Din pacate acesta dezamageste prin lipsa de informatii!
Sunt citeva intrebari la care MS ar trebui sa ofere raspunsuri transante, intr-un limbaj usor de inteles, fara termeni criptici, asumate de specialisti si bazate pe surse si date credibile – precum OMS, CDC (USA):

Intrebare: De ce ne temem atit de mult de aceasta gripa “porcina”?

Raspuns: Toamna si primavara in Romania se raporteaza existenta de virusi gripali si paragripali care afecteaza, de regula, populatia nevaccinata (neexpusa anterior la contactul cu virusul respectiv) sau/si cu o imunitate generala scazuta. Aparitia unei noi tulpini de virus ameninta intreaga populatie, neexistaind imunitate pentru acesta! Pina se aduna suficiente dovezi medicale referitoare la virulenta tulpinii si la gravitatea manifestarilor – o asemenea tulpina noua trebuie considerata o amenintare grava.

Afectarea intregii populatii (epidemie – infectarea populatiei dintr-un teritoriu limitat sau pandemie – pe intreg globul) conduce la pierderi de vieti omenesti – in special la persoanele cu afectiuni preexistente sau la copii de virsta mica, si la pierderi economice majore (pentru o perioada de 1-2 luni intreaga economie poate paraliza daca sunt afectate mai mult de 30% din persoanele active). Exemple inspaimintatoare de astfel de pandemii putem gasi intr-un articol stiintific de referinta – “A history of influenza” scris de C.W. Potter in anul 2001 in Journal of Applied Microbiology Volume 91, Issue 4, 2001. Pages: 572–579:

a.In secolul trecut – gripa “spaniola” a infectat in perioada 1918-1920 50% din populatia globului, 25% a suferit o infectie clinic manifesta iar mortalitatea in cifre absolute este estimata a fi fost de 40-50 milioane de persoane – neoficial – adesea raportate ca fi fost “doar” 20 de milioane de decese.Studiul anticorpilor persoanelor supravietuitoare acestei pandemii indica un virus gripal de tip A (H1) asemanator cu cel care provoaca gripa la porci si in zilele noastre.

b. In perioada 1957-1958, s-a inregistrat gripa “asiatica” – debut in China, Japonia, Singapore. Pandemia a afectat intre 40 si 50% din populatia globului, 25–30% avind manifasari clinice. Mortalitatea a fost de 1 la 4000 de persoane infectate, in cifre absolute – estimindu-se aproximativ 1 milion de decese.

c.Alta pandemie s-a inregistrat in 1968.

Ceea ce a subliniat autorul in articolul sau, bazat si pe observatiile altor cercetatori, este faptul ca in ultimii 300 de ani, pandemiile au tendinta de a se repeta la intervale de 10 ani sau 50 de ani, cu o tendinta de micsoarare a intervalului, aceste perioade fiind influentate de modificarile “naturale” ale virusurilor gripale. Autorul, estima (in anul 2001) ca urmatoarea pandemie va avea loc in anul 2008! Din aceasta perspectiva ingrijorarea autoritatilor internationale este (a fost) pe deplin justificata. Paza buna trece primejdia rea!

Intrebare: Acum 2 ani am mai fost isterizati cu “gripa aviara”. Nu cumva ne aflam in fata unei manipulari de proportii, fiind speriati de producatorii de vaccinuri si de antivirale pentru a-si putea vinde mai bine marfa?

Raspuns: Nu! Gripa H1N1 care face subiectul prezentei amenintari se dovedeste pina acum a fi o varianta de gripa A putin agresiva, cu transmitere de la om la om – denumita incorect “porcina”. Gripa aviara – a reprezentat un pericol iminent datorita faptului ca persoanele care au facut gripa respectiva au fost infectate cel mai probabil direct de la pasari. Aceasta transmitere de la pasare la om reprezinta un pericol extrem de grav datorita migratiei pasarilor. Un alt fenomen de gravitate extrema il reprezinta numarul mare de decese in rindul persoanelor infectate – aprox.60% din cele 431 de persoane care au facut boala in ultimii 5 ani, majoritatea persoane adulte, apte de munca! In timp s-au adunat dovezi de nataura a domoli spaima, din anchetele epidemiologice reiesind ca persoanele infectate s-au aflat in contact direct si prelungit cu pasari aflate in crescatorii afectate pe scara larga, numarul celor afectati a fost mic.

Numar cumulat de cazuri de Gripa aviara tip A(H5N1) inregistrata la oameni raportati la OMS.28 Mai 2009

Vezi tabelul aici blogul.sorinpaveliu.ro/

In prezent exista vaccin pentru aceasta tulpina de virus. Nu am reusit sa gasesc date referitoare la efectuarea de vaccinari in colectivitati expuse la risc.

Intrebare: In lumea intreaga s-au inregistrat peste 12000 de cazuri, au decedat peste 100 de persoane, in tara noastra s-au raportat deja primele cazuri. OMS a ridicat gradul de alerta la 5 din 6! Cit de mare este amenintarea reprezentata de virusul gripei A(H1N1) (“porcine”) si de aceste prime 3 cazuri din tara noastra?

Raspuns: Pe masura ce se aduna datele si se aprofundeaza cercetarea acestei forme de gripa pericolul trebuie sa fie considerat din ce in ce mai mic, comparativ cu amenintarea initiala. Totusi nu trebuie minimalizat pericolul avind in vedere absenta vaccinului, aparitia “extrasezoniera” a bolii, intr-o perioada mai calda – comparativ cu primavara-toamana. Transmiterea pare a se face in mod similar celorlalte tulpini de virus gripal, prin stranut – contact direct sau prin preluarea particolelor infectate ajunse pe obiecte pe miini si introducerea acestora in organism prin nas sau gura.(de aici recomandarile minimala de spalare a miinilor la intervale scurte de timp). De la ultima raportare au survenit 2112 cazuri noi si numai 4 decese.

Vezi tabel aici www.who.int/csr/don/2009_05_29/en/index.html

In privinta deceselor – populatia trebuie sa inteleaga ca cele mai multe dintre acestea se produc la persoane a caror stare de sanatate este precara. Spre exemplu, o persoana cu insuficienta cardiaca si cu cardiopatie ischemica, compensata medicamentos se poate decompensa si chiar face un accident ischemic (infarct) ca urmare a cresterii necesarului de oxigen ca urmare a febrei provocate de orice infectie (nu numai de gripa “porcina”). De asemenea, persoanele a caror imunitate este grav afectata din alte motive (ex.SIDA) sau cu sistem imunitar inca insuficient dezvoltat (copii mici) fac foarte usor infectii bacteriene grave in urma unei infectii virale (nu numai cu virusul gripei “porcine”) (infectia virala “dechide” calea infectiei bacteriene, mai grave!)

Se pare ca cele 3 cazuri existente in Romania in prezent nu reprezinta o amenintare grava. Infectia virala, desi confirmata, a imbracat forme usoare – in cazul mamei si asimptomatica in cazul copilului si al tatalui femeii infectate (conform declaratiilor de presa date de conducerea Institutului Matei Bals). Faptul ca persoanele aflate in avion nu au fost infectate este de natura a da sperante ca posibilitatile de infectare sunt relativ mici. Totusi, aceste afirmatii trebuie puse sub rezerva confirmarii prin proba timpului, abia dupa trecerea perioadei de incubatie (7 zile) putind fi validate. Se pare ca perioada de contagiozitate este de citeva zile inainte de aparitia simptomelor si de alte citeva zile dupa (conform acelorasi surse).

Alerta OMS vizeaza atentionarea autoritatilor nationale privind pregatirea pentru o eventuala pandemie. “iminenta producerii” trebuind interpretata ca posibila nu neaparat probabila, bazindu-se pe faptul ca gripa a aparut in mai mlte tari. Totusi aceasta “raspindire” s-a facut datorita fluxului de calatori!! Nu trebuie insa uitat ca pericolul grav este dat in special de propagarea “in pinza” de la om la om, din teritoriu in alt teritoriu prin transmitere din om in om, ceea ce nu este cazul de fata!

Intrebare: Exista tratament antigripal? Ce tratament ar trebui sa luam in cazul aparitiei simptomelor de gripa?

Raspuns: Atitudinea corecta este de a va adresa imediat medicului (de familie si ulterior la camera de garda sau direct spitalului). Personalul medical instruit va decide daca este o suspiciune de gripa, caz in care va decide internarea si tratamentul antiviral adecvat. Totusi, pentru a intelege de ce nu este adecvat tratamentul antiviral in ambulatoriu, consider ca populatiei trebuie sa fie informata asupra medicamentelor disponibile in prezent, schemei de tratament si motivelor pentru care autoritatile au solicitat relocarea stocurilor din farmacii catre spitale (sursa CDC.org – ghid interimar de tratament in gripa H1N1):

Exista doua produse antivirale comerciale: Oseltamivir – TAMIFLU – produs de Roche si Zanamivir – RELENZA – produs de GSK in buna masura cu actiuni si efecte comparabile.

Aceste produse antivirale sunt eficiente in primele 2 zile de la debutul simptomatologiei si se administreaza timp de 5 zile (dupa 7 zile boala isi va fi terminat evolutia – cu sau fara tratament!)

Spre deosebire de un vaccin (care se administreaza o data si determina imunitate pe un timp de luni sau ani) tratamentul profilactic cu antivirale este eficient numai in ziua administrarii. Este evident ca ar trebui sa urmam tratament cite zile va exista risc de epidemie – 1-3-12 luni! – ceea ce nu este rezonabil. Un astfel de tratament profilactic ar fi justificat (probabil) doar personalului medical din spitalele de boli infectioase!

Consumul si/sau aprovizionarea cu medicamente antivirale in ambulator nu trebuie incurajat pentru ca:

 • Exista riscul tratamentului in doze inadecvate si generarea rezistenei ,
  * Exista riscul stimularii comertului cu medicamente contrafacute (ar apare imediat pe internet oferte de antivirale – tiparirea cutiei si ambalarea unei substante banale in capsule fiind deja facila) cu pierderea increderii in medicament, si pentru ca
  * Eista riscul de perturbare a disponibililului de medicament in momentul in care acesta este cu adevarat necesar.

Intrebare: Exista si alte forme de gripa care circula in prezent pe glob?

Raspuns: Conform CDC, pe teritoriul SUA doar 22,4% din suspiciunile de gripa au fost confirmate de laborator, iar dintre acestea doar 77% au fost cu noua tulpina de virus gripal (aprox 17% din total cazuri suspicionate!)

In concluzie, pina in prezent, nu exista motive pentru o alarmare excesiva, mai mult decit in cazul unei gripe sezoniere. Totusi, pina la completa edificare, autoritatile si populatia nu trebuie sa neglijeze masurile de igiena si de siguranta.

Asa cum am mai spus, pina in prezent principalele riscuri pot veni din partea presei, care in goana dupa senzational poate sublinia doar pericolele, si din partea politicienilor – care pot incerca mediatizare excesiva sau, mai grav EXCLUSIVA, din motive de imagine. Consider ca Romania trebuie sa urmeze exemplul SUA si Marii Britanii (http://www.dh.gov.uk/en/index.htm), dar si a altor multor tari, care recomanda in mesajele lor catre populatie sa se documenteze de pe site-ul CDC, WHO, si al Departamentului national (Ministerului) al Sanatatii cu privire la aceasta afectieune si a masurilor de urmat. Personal, un utilizator “normal” de internet, nu am reusit sa gasesc informatiile satisfacatoare pe site-ul ms.ro sau ispb.ro. In cazul in care exista aceste informatii imi fac aprioric “mea culpa”.  mai mult[1]


Comisia de Disciplină are gripă porcină?

Comisia de Disciplină din cadrul AJF a luat o decizie care a "îmbolnăvit" fotbalul judeţean, mai rău decât era.

În urmă cu trei zile, cotidianul nostru a relatat pe larg reprezentaţia proastă a lui Gabriel Dociu la meciul dintre CS Budeşti şi Progresul Fundulea, partidă disputată în ultima etapă din turul Ligii a IV-a şi care s-a terminat când cu scorul era de 1 - 0 pentru gazde, fiind întreruptă în minutul 38. Marţi seară, Comisia de Disciplină din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Călăraşi a confirmat ceea ce se spunea în articolul nostru cu privire la arbitrajul foarte slab al lui Dociu. Fluieraşul a fost trimis la Comisia de Disciplină a Arbitrilor, semn că el a greşit flagrant. Nota 5 acordată de observatorul meciului, Mircea Brânduşă, este una dintre cele mai mici din istoria fotbalului călărăşean şi îi va aduce o suspendare celui care nu a fost în stare să împartă dreptatea. Gabriel Dociu a trecut imediat la ameninţări spunând că îl va da în judecată pe reporterul nostru pe motiv că nu a scris adevărul. Acum, când Comisia a omologat meciul cu 0 - 3 pentru Fundulea fiecare membru al forului trebuie să se aştepte la o citaţie. Cu Dociu nu se pune nimeni!
Caţaroş: "Decizia Comisiei nu este bună"

Preşedintele AJF, Bratu Caţaroş, spune că decizia Comisiei este una neregulamentară. În opinia şefului forului fotbalistic judeţean, comisia ar fi trebuit să acorde dublu-forfait, ambele echipe pierzând astfel cu 3 - 0, respectiv 0 - 3. O astfel de decizie va încuraja şi mai mult golăniile din fotbalul judeţean. În acest caz, Caţaroş spune că se va implica chiar domnia sa. "Nu este bună decizia Comisiei. Mă aşteptam la altceva. Eu nu am fost la Comisie, dar acum voi analiza personal acest caz", a declarat Caţaroş. Astfel, şeful AJF l-a desfiinţat pe preşedintele Comisiei de Disciplină, Mareş Antonaru, după decizia luată de acesta, împreună cu membrii Comisiei respective.
Brânduşă, executat de "locotenentul" Coman sau Caţaroş?

Mircea Brânduşă nu a "respectat" regulamentul AJF, propus de "lipitorile" acestui for şi a fost decapitat. Observatorul jocului dintre Budeşti şi Fundulea, Mircea Brânduşă, a avut "nesimţirea" să-i dea lui Dociu cea mai mică notă şi a fost executat de "locotenentul" George Coman, şef interimar la arbitri în acest moment. Coman l-a pus la zid pe Brânduşă şi chiar i-a "retezat" acestuia următoarele delegări. Preşedintele Comisiei de Observatori, Iulian Bobeică, i-a dat un răspuns ferm şi la obiect lui Brânduşă în privinţa delegărilor lui. "Nu am putut", i-a spus Bobeică, părtaş şi el la regulamentul altora din AJF. "Japca" din AJF este şi mai mare, mai ales că Brânduşă a făcut un raport suplimentar după acel joc. Pe lângă asta, fluieraşul Dociu a formulat şi el la rândul lui un alt raport după cum i-au dictat alţii, care ulterior pe baza acestuia Comisia de Disciplină l-a pus la zid pe Brânduşă.   mai mult despre[2]


Gripa porcină - Ce este gripa porcină şi cum se transmite

Vaccinul împotriva gripei sezoniere umane nu protejează împotriva gripei porcine, care se transmite în general de la om la om sau prin contact direct cu animalele, însă consumul de carne de porc nu duce la îmbolnăvire
Gripa porcină este o maladie respiratorie, specifică porcilor din crescătorii, un virus gripal de tip A. Boala se poate răspândi rapid.
Gripa porcină trece ocazional la om, în general la persoane care vin în contact cu aceste animale. Ea nu se transmite mâncând carne de porc, ci pe cale aeriană, de la om la om. Temperatura de preparare a cărnii (71 de grade Celsius) distruge virusurile şi bacteriile, precizează Centrul american pentru controlul bolilor (CDC).
Există şi cazuri de transmitere de la om la om. În Statele Unite, au fost înregistrate două decese, în 1976 şi 1988. CDC a raportat la 17 aprilie două cazuri la copii de 9 şi 10 ani, care nu intraseră în contact cu porci.
Ca şi la oameni, virusurile gripei se transformă continuu şi la porc. Or porcii au, în căile lor respiratorii, receptori sensibili la virusuri gripale porcine, umane şi aviare. Porcii sunt nişte "creuzete" care favorizează apariţia de noi tipuri gripale prin intermediul recombinărilor genetice, în cazul unor contaminări simultane. Astfel de virusuri hibride pot favoriza apariţia unui nou virus al gripei, virulent precum gripa aviară, dar transmisibil ca o gripă umană. Acest tip de virus, necunoscut sistemului imunitar uman, ar putea avea caracteristicile necesare pentru a declanşa o pandemie de gripă.

Există un vaccin împotriva acestei boli pentru porci, nu şi pentru om. Potrivit autorităţilor mexicane, care citează OMS, vaccinul corespunde încă unei tulpini precedente a virusului, cea ce îl face mai puţin eficient. Însă producţia vaccinului este posibilă în măsura în care virusul este identificat, dar necesită "un pic de timp", spune OMS. În aşteptarea vaccinului, Tamiflu, medicament pe bază de oseltamivir, folosit împotriva gripei aviare, este eficient pentru acest virus, potrivit organizaţiei. Vaccinul împotriva gripei sezoniere umane nu protejează împotriva gripei porcine.
OMS a simţit nevoia să tragă un semnal de alarmă pentru că sunt cazuri umane asociate cu un virus gripal animal, dar şi din cauza ariei geografice extinse în care s-au înregistrat diferite focare de infecţie, precum şi a vârstei neobişnuite (25-45 de ani) a grupurilor de oameni atinse.
Despre ce este vorba atunci cand vorbim de gripa mexicana. Ce este de fapt gripa ?

Gripa este provocata de unul din virusii inconjurati de o membrana – caz in care, pentru o infectie reusita, este nevoie doar de o modalitate prin care membrana virala sa fuzioneze cu membrana celulara. Doua proteine aflate in membrana – hemaglutinina (HA) si neuramidaza (NA) – sint necesare pentru penetrarea si parasirea celulei infectate.

Exista 15, respectiv 9 tipuri din cele doua proteine, iar nomenclatura reflecta aceasta clasificare. Spre exemplu, virusul despre care vorbim este de tipul H1N1 (biologii au obiceiul sa prescurteze si prescurtarile), pe cind cel responsbil pentru gripa aviara era de tipul H5N1.

Inlauntrul membranei se afla o capsida alcatuita din proteine care ocrotesc genomul viral. Iar aici lucrurile devin cu adevarat intersante! In majoritatea virusilor genomul este alcatuit dintr-un singur sir de acizi nucleici care, odata intrati in angrenajul celulei, duc la producerea de proteine virale si, in final, de noi virusi. In cazul gripei lucrurile sint diferite: avem 8 fragmente diferite de ARN. In cazul in care o celula este infectata cu o tulpina a unui virus, ea va fabrica copii ale acestuia: cu proteinele membranare encodate in genom, si cu fragmentele de genom originare. In cazul in care celula este infectata simultan de o tulpina diferita, fragmente combinate din ARN-ul lor vor fi inglobate intr-o capsida rezultind un virus nou.

Ce se intampla in cazul actualei epidemii ? Cu ce avem de-a face ?

Din cite se stie pina acum, in cazul de fata avem de-a face cu un cocktail genetic extrem de interesant. In primul rind, hemaglutinina este caracteristica virusului care infecteaza porcii – si de aici numele. In total este o combinatie de ARN provenit din patru directii: gripa porcina din America de Nord, gripa aviara din America de Nord, gripa umana si gripa porcina din Asia si Europa.


Cu alte cuvinte, nu este vorba despre o gripa care are ceva de-a face cu porcii ci totul se refera doar la aceasta substanta, hemaglutinina ?

Doar in masura in care virusul original este specific porcilor. Cum spuneam virusul este de tipul H1N1. Iar acest tip trezeste amintiri extrem de neplacute, pentru ca este exact tipul care a cauzat cea mai mare epidemie de gripa cunoscuta: cea din 1918 – care a ucis 50 de milioane de oameni, mai mult decit cel dintii razboi mondial. In acel caz era insa vorba de gripa umana. Acum vorbim de o gripa porcina, care insa in urma unor mutatii a trecut la om iar acum avem o rata extrem de mare de raspindire in rindul oamenilor, dupa cum arata ultimele statistici.

Se transmite si intre specii ?

In principiu nu! Un anumit tip este caracteristic unei singure specii. Gripa nu se transmite la animale de casa: ciini, pisici. Exista variante rare specifice, dar nu are rost sa intram in detalii. Este insa foarte intilnit la pasari – gaini, rate, giste, iar aceaste variante trec foarte rar la om. Sa ne amintim gripa aviara, care avea o rata de mortalitate absolut inspaimintatoare … Sansa a facut ca virusul sa se transmita foarte greu de la om la om, ceea ce a permis controlul situatiei. Acum insa avem un caz complet diferit, cum spuneam, virusul a trecut bariera speciilor si vorbim de o epidemie umana!

De ce porcii ?

Ghinionul face ca porcii – intrucit au pe tractul respirator receptori pentru diferite tipuri de virusi – sa poata fi concomitent infectati si cu tulpini specifice omului si cu tulpini specifice pasarilor. Si de aici recombinarile posibile.

Cat este de periculoasa aceasta noua epidemie ? Care este rata mortalitatii ?

O caracteristica extrem de ciudata a acestei epidemii, cel putin din ceea ce stim pina acum, este virulenta diferita raportata. In Statele Unite s-a observat o forma foarte usoara. Pe de alta parte, in Mexic avem foarte multe cazuri fatale. Evident, va trebui sa asteptam rezultatele analizelor, pentru a avea confirmarea cite decese au fost provocate de virusul in cauza. Explicatiile ar putea fi multiple: calitatea diferita a sistemului sanitar, o predispozitie genetica, prezenta simultana a unui alt microb…

Insa argumentul cel mai solid pare sa provina din diferentele in retelele de monitorizare. In Mexic s-au inregistrat doar cazurile cele mai grave – si, evident, s-a ajuns la o mortalitate artificial ridicata bazata pe o subapreciere a dimensiunilor reale ale epidemiei. Din contra, in Statele Unite, s-au inregistrat toate cazurile – ceea ce ofera o imagine realista asupra riscurilor reale. Ceea ce inseamna o epidemie nu foarte periculoasa, dar cu o rata de raspindire extrem de rapida.

In mod normal mortalitatea in cazul epidemiilor obisnuite este in jur de 0,1%. Insa in cazul marii epidemii din 1918 se estimeaza ca ea a ajuns la 2,5%. Dar, evident, marea problema este insa volumul populatiei infectate. Un procent mic dintr-un numar foarte mare poate fi, la rindul sau, mare. Mai ales cind vorbim de decese! In plus, cu cit numarul persoanelor infectate creste, cu atit probabilitatea unei mutatii care sa creasca virulenta tulpinei existente creste si ea.

Putem vorbi despre o epidemie? Sau, mai rau, de o pandemie ?

Cel mai probabil este ca nu avem de-a face cu o epidemie cu proportii tragice. Si asta mai ales datorita calendarului. Se stie ca umiditatea scazuta si temperatura scazuta sint conditiile ideale pentru transmiterea gripei. Virusul se transmite optim la 5ºC si la umiditate de 20%, iar la temperaturi de peste 30ºC sau la umiditati de peste 80% nu se transmite deloc. Asadar, doar iarna si toamna putem avea epidemii. In mai sezonul gripei se va incheia. Ne putem astepta la o adevarata epidemie abia in toamna, cel putin pentru emisfera nordica. Iar pina atunci vom avea probabil un vaccin.
Cum se poate trata ? Cu ce ne aparam ?

Evident solutia ideala ar fi un vaccin. In principiu un vaccin poate fi gata in 6 luni. Pina atunci exista mari stocuri de antivirale – Tamiflu si Relenza - pregatite deja in eventualitatea gripei aviare. Si, bininteles, toata aceasta tevatura mondiala ii face pe oameni mai atenti la simptome.

De ce nu avem un vaccin in momentul de fata ? Exista tot felul de vaccine antigripale ? De ce nu merg in acest caz ?

Rata mare a mutatiilor, in special a proteinelor implicate in infectie, neuramidaza si hemaglutinina, face imposibila crearea unui vaccin care sa neutralizeze toate tipurile posibile de gripa. Asa incit industria medicala este condamnata la o continua lupta de guerila cu gripa. In general, in fiecare sezon, se estimeza pe baza unor probe tulpinile de virus cu cea mai mare probabilitate de raspindire si, pornind de la ele, se creeaza un vaccin care sa ofere protectie pentru epidemia din anul respectiv. Cu toate acestea, sute de mii de oameni mor in fiecare an ca urmare a epidemiilor ‘normale’ de gripa.

Putem face predictii ?

Nu! Dar as vrea doar sa amintesc o speculatie facuta de o personalitate putin cunoscuta, dar care a schimbat dramatic lumea in care traim: Maurice Hilleman, care a lucrat ca microbiologist la Merck intreaga sa cariera si caruia ii datoram mare parte a vaccinurilor folosite azi. Analizind principalele epidemii de gripa observate si tipul de hemaglutinina raspunzator, Hilleman a observat urmatoarea frecventa: 1889 (H2) – 1900 (H3) – 1918 (H1) – 1957 (H2) – 1968 (H3) – 1986 (H1). Interesant este ca intervalul de timp intre doua epidemii cauzate de acelasi tip de tulpina este de exact 68 de ani. Adica durata medie de viata a unei generatii. Aceasta ar insemna ca odata ce imunitatea existenta in populatie in fata unui anumite tulpini dispare, este posibila aparitia unei noi forme extrem de virulente. Urmind logica lui Hilleman, predictia e simpla: anul – 2025, tipul – H2.

Dar, cum spunea Niels Bohe greu de facut predictii – mai ales despre viitor. Ceea ce e adevarat si in biologie.


Exista ceva ce putem face pentru a ne apara ? Ce fel de precautii sunt indicate ?

In general cele cunoscute. Igiena – spalatul miinilor cit mai des, masca pe figura in cazul in care se intra in contact cu cineva bolnav, evitarea aglomeratiilor, consumarea de lichide, evitarea contactului direct cu obiecte folosite de un numar mare de persoane.
Spuneam mai sus ca virusul nu se transmite pe calea aerului in anotimpurile calde, e adevarat, insa prin contact direct se transmite in tot timpul anului. Un studiu recent arata, ca pina la 60% din obiectele aflate in folosinta publica au urme de ARN viral. Hirtia, spre exemplu, poate ‘pastra’ virusul viu timp de saptamini! Asa incit igiena este principala arma pe care o avem.

Exista riscul ca precautiile luate de autoritati sa para excesive, iar unii sa le considere extreme si sa renunte. Din pacate o epidemie este intotdeauna si o problema sociala, nu doar medicala. Orice persoana nu este doar un potential pacient, ci si o sursa de infectie.

Sursa: referate.ro

Alerta de gripa porcina in Calarasi

Primul caz de virus de tip A/H1N1 din acest sezon a fost inregistrat la un copil din Calarasi.
Medicii au identificat prezenta virusului de tip A/H1N1 la un copil din Calarasi, fiind inregistrata, astfel, prima situatie de acest gen din acest sezon, potrivit MEDIAFAX.
Epidemiologii au depistat virusul in cazul unui copil in varsta de trei ani.
In Romania au fost inregistrate 6.999 de cazuri de imbolnaviri cu infectia A/H1N1, toate cazurile fiind confirmate in urma unei metodologii standard, utilizate la nivel european, a informat Ministerul Sanatatii.

Totodata, 122 de persoane au decedat in urma imbolnavirii. citeste mai mult[3]

Harta interactiva cu raspandirea gripei porcine (gripa A) in lume

Harta interactiva cu raspandirea gripei porcine (gripa A) in lume
Harta ofera informatii despre numarul de cazuri raportate de fiecare tara in parte si actiunile luate de tara respectiva.... mai multgripa-porcina.net

Primul caz de gripă porcină din acest sezon

Ministerul Sănătăţii a confirmat ieri primul caz de gripă A(H1N1) din acest sezon.


„Copilul de trei ani a fost depistat la medic, care a raportat Direcţiei de Sănătate Publică. Părinţii lui nu sunt bolnavi şi nimeni din familie n-a călătorit în străinătate. Presupunem că îmbolnăvirea a fost cauzată de circulaţia virusului de la această oră", a declarat dr epidemiolog Geza Molnar, consilierul ministrului Sănătăţii.

Micuţul infectat este din Călăraşi

La 8 noiembrie, copilul a fost dus de părinţi la medicul de familie pentru că avea febră şi îi curgea nasul. Dr Florica Stan, medicul care l-a consultat, i-a recomandat un tratament antiviral.

Tot atunci, medicul i-a prelevat un exudat nazofaringian. „Judeţul nostru este santinelă pentru supravegherea infecţiilor respiratorii şi a afecţiunilor compatibile cu gripa, de aceea i-au fost prelevate probe", a explicat dr Corina Şebe, directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Călăraşi. Analizele au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Confirmarea infecţiei cu virusul gripei porcine a venit o săptămână mai târziu, la 15 noiembrie.

„Copilul a primit tratament şi a fost izolat la domiciliu, iar în acest moment este declarat clinic sănătos", a afirmat medicul care l-a îngrijit.

Copilul nu mergea la grădiniţă, astfel că nu există riscul ca alţi micuţi să se fi îmbolnăvit. „Este un caz izolat. Nu ştim exact de unde a contactat virusul. Faptul că nu era introdus în colectivitate este un lucru bun, pentru că nu există riscul ca şi alţi copii să fie infectaţi", a spus dr Corina Şebe.

Nu se pune problema unei epidemii

Micuţul din Călăraşi e al 40-lea caz de gripă porcină din Europa, dar de această dată Ministerul Sănătăţii spune că pericolul de îmbolnăvire nu este la fel de mare ca anul trecut. Nu se pune problema unei epidemii. Totuşi, Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei să respecte indicaţiile de igienă şi la primul semn de gripă să se prezinte la medicul de familie şi să nu încerce să se trateze singură.

Vaccinarea este recomandată în continuare categoriilor de risc: bătrânilor, copiilor bolnavi sau instituţionalizaţi, personalului medico-sanitar, bolnavilor cronic. Până acum au fost vaccinate 446.204 persoane, din care 47% sunt peste 65 de ani. Potrivit MS, virozele de sezon sunt în limite normale, în ultima săptămână au fost confirmate 80.000 de cazuri.   citeste mai mult[4]


Cazul de gripă porcină de la Călăraşi, ascuns de autorităţi

În Călăraşi s-a confirmat primul caz de gripă pandemică din ţară
Primul caz de gripă porcină din acest sezon rece a fost înregistrat la un copil de trei ani din Călăraşi. Anunţul a fost făcut ieri, 18 noiembrie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Cazul nu este grav, copilul fiind tratat acasă cu simptomatice. "Sursa de la care s-a îmbolnăvit copilul nu se cunoaşte, probabil de la rude sau de la cei cu care a venit în contact", a declarat, la rândul său, prof. dr. Molnar Geza, consilier al ministrului. El a explicat că până în acest moment în România nu au fost înregistrate multe cazuri. Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Călăraşi, dr. Corina Şebe, ne-a informat că în data de 5 noiembrie 2010 s-a prezentat la cabinetul unui medic de familie un copil de sex masculin, O.A.F., în vârstă de 3 ani, din municipiul Călăraşi, având simptomatologie de gripă. Conform metodologiei de supraveghere a infecţiilor respiratorii şi a gripei, acestuia i s-a recoltat exudat faringian şi s-a transmis proba spre analiză. Rezultatul buletinului de analize emis de Institutul Cantacuzino este pozitiv pentru virusul gripal A (H1) pandemic. După intrarea în posesie a rezultatului, DSP Călăraşi a informat despre cazul de gripă Centrul Regional de Sănătate Publică şi Centrul Naţional de Sănătate Publică.

Ştiau de caz încă din data de 15 noiembrie

Buletinul de analize a fost emis de Institutul Cantacuzino către DSP Călăraşi încă din data de 15 noiembrie a.c., ora 13:00. Cu toate acestea, în seara de 16 noiembrie, presa călărăşeană a primit un comunicat de presă semnat de medicul primar epidemiolog, dr. Camelia Truică, prin care era informată că până în momentul de faţă judeţul Călăraşi se caracterizează prin lipsa de activitate gripală. Cunoaştem faptul că săptămâna aceasta medicul Camelia Truică nu se află în ţară. Cu toate acestea, domnia sa şi-a făcut datoria şi ne-a trimis informarea săptămânală, omiţând însă să specifice că pe raza judeţului s-a confirmat primul caz de gripă pandemică din România. Totul a fost ascuns până ieri dimineaţă, când televiziunile centrale au aflat şi transmis ştirea privind cazul de la Călăraşi. Ulterior, ministrul Sănătăţii a organizat o conferinţă de presă şi a confirmat informaţia.

Copilul este tratat la domiciliu

Medicul de familie a aplicat minorului tratamentul corespunzător afecţiunii. Copilul nu a pătruns în comunitate, acesta fiind izolat la domiciliu şi supravegheat permanent de doctor. Evoluţia bolii este favorabilă vindecării, copilul fiind declarat sănătos după tratament. Deoarece nu face parte din grupele populaţionale considerate la risc, copilul nu a fost vaccinat. Restul familiei nu prezintă semne de afecţiune respiratorie. La nivel european numărul cazurilor cu gripă AH1N1 a fost de 39, iar în România s-a înregistrat al 40-lea caz. Prof. dr. Molnar Geza a mai spus că se presupune că în acest an dominant va fi virusul H3N2, care se aşteaptă să evolueze în Europa în decembrie-ianuarie, iar cazurile cu H1N1 vor fi sporadice.

Gripa porcina. Tratament

Desi gripa porcina are aura unei boli incurabile ce cauzeaza in mod obligatoriu moartea, adevarul e ca descoperita la timp si tratata cu medicamentele potrivita gripa porcina este vindecabila. Asta nu inseamna ca nu se poate muri din cauza gripei porcine ci doar ca majoritatea cazurilor in care bolnavii au murit s-au datorat in principal netratarii la timp a bolii.

Gripa porcina (H1N1) de tip A reprezinta o afectiune respiratorie acuta, extrem de contagioasa ce afecteaza porcii.

In general virusul gripei porcine este diferit de cel al gripei umane, de aceea ea nu va fi transmisa la om decat cu foarte rare exceptii si doar daca bolnavul a intrat in contact direct cu porcul infectat.

Tratament


Gripa porcina se trateaza cu antivirale a caror eficienta este maxima daca sunt administrate la maxim 48 de ore de la declansarea simptomelor.

Daca ati facut anul acesta vaccin anti-gripal nu inseamna ca sunteti protejati si de gripa porcina, sunteti doar protejati de anumite tulpini de gripa umana.

Profilaxie


Deoarece deocamdata nu exista un vaccin impotriva gripei porcine si pentru ca oamenii nu par sa aiba imunitate in cazul acestei boli, cea mai buna metoda de protectie ramane preventia.

Exista o serie de masuri care pot micsora probabilitatea de imbolnavire.

 • -spalarea mainilor
 • -curatarea mainilor cu geluri dezinfectante pe baza de alcool
 • -evitarea atingerii obiectelor folosite de persoane bolnave
 • -evitarea contactului direct cu persoanele bolnave
 • -se vor evita locurile aglomerate
 • -e de preferat sa se evite calatoriile in zone in care au fost raportate cazuri de imbolnavire
 • -este recomandat utilizarea mastilor
 • -trebuie evitata automedicatia,
 • -se recomanda consultarea unui medic imediat ce apar primele simptome ale gripei mai mult[5]

Gripa porcina in Ucraina: 144 de decese, 255.000 de bolnavi

Bilantul deceselor provocate de epidemia de gripa din Ucraina a ajuns la 144 de cazuri, a anuntat duminica Ministerul ucrainean al Sanatatii, citat de RIA Novosti. Sambata, in Ucraina, au fost raportate 135 de decese.


Potrivit autoritatilor ucrainiene, 15 regiuni din fosta republica sovietica au trecut deja pragul de epidemie de gripa, in timp ce 11 provincii au fost aproape de acest prag. Guvernul ucrainean a impus carantina in noua provincii vestice, la sfarsitul lui octombrie, in incercarea de a opri extinderea epidemiei.

Toate unitatile de invatamant de la Kiev au fost închise, iar oamenii au fost obligati sa poarte masti medicale in toate unitatile de alimentatie publica, magazine si facilitati de servicii sociale in intreaga fosta republica sovietica.

Presedintele Viktor Iuscenko a cerut ajutor din partea altor tari, pentru a face fata ofensivei gripei. Ministerul Sanatatii din Ucraina a declarat luni, 255.000 de cazuri de gripa au fost inregistrate in tara, 15.000 de persoane aflandu-se sub tratament in spitale.

Duma a aprobat alocarea a 125 de milioane de dolari pentru combaterea gripei sezoniere si porcine. mai mult despre[6]

Gripa porcina, gripa pandemica, gripa de sezon - care-i diferenta?

Virusurile gripale circula in mod obisnuit in mediul uman si animal. Tulpini diferite pot cauza boala la oameni, pasari si porci.

Gripa sezoniera este cauzata de virusuri gripale care sunt adaptate sa se raspandeasca in populatia umana (gripa umana). Oamenii prezinta imunitate naturala la tulpinile care se afla in circulatie si aceasta imunitate poate fi crescuta in urma vaccinarii cu vaccin gripal sezonier.

Gripa aviara este cauzata de virusuri gripale adaptate pentru infectia la pasari. In mod similar gripa porcina este cauzata de virusuri gripale adaptate pentru infectia la porci.

Toate aceste imbolnaviri prezinta aceleasi simptome la gazdele lor. Uneori, oamenii si animalele pot schimba intre ei tulpini de virus gripal, cum ar fi persoane infectate cu virus gripal aviar sau porcin, in mod uzual dupa contact direct cu animalele bolnave.

Amestecarea virusurilor gripale umane si animale poate duce la dezvoltarea unui virus gripal schimbat care are abilitatea de a infecta si a se transmite in populatia umana, potrivit Ministerului Sanatatii.

In acest caz, populatia umana poate sa nu aiba deloc imunitate fata de acest virus nou.

Gripa pandemica este definita ca fiind aparitia unui nou virus gripal care se raspandeste cu usurinta in populatia umana. Cand apare acest nou virus, oamenii nu au imunitate naturala pentru a fi protejati impotriva lui. Ca urmare, exista riscul ca aceste virusuri gripale noi sa determine aparitia unei pandemii de gripa daca.

Virusurile gripale circula in mod obisnuit in mediul uman si animal. Tulpini diferite pot cauza boala la oameni, pasari si porci.

Gripa sezoniera este cauzata de virusuri gripale care sunt adaptate sa se raspandeasca in populatia umana (gripa umana). Oamenii prezinta imunitate naturala la tulpinile care se afla in circulatie si aceasta imunitate poate fi crescuta in urma vaccinarii cu vaccin gripal sezonier.

Gripa aviara este cauzata de virusuri gripale adaptate pentru infectia la pasari. In mod similar gripa porcina este cauzata de virusuri gripale adaptate pentru infectia la porci.

Toate aceste imbolnaviri prezinta aceleasi simptome la gazdele lor. Uneori, oamenii si animalele pot schimba intre ei tulpini de virus gripal, cum ar fi persoane infectate cu virus gripal aviar sau porcin, in mod uzual dupa contact direct cu animalele bolnave.

Amestecarea virusurilor gripale umane si animale poate duce la dezvoltarea unui virus gripal schimbat care are abilitatea de a infecta si a se transmite in populatia umana, potrivit Ministerului Sanatatii.

In acest caz, populatia umana poate sa nu aiba deloc imunitate fata de acest virus nou.

Gripa pandemica este definita ca fiind aparitia unui nou virus gripal care se raspandeste cu usurinta in populatia umana. Cand apare acest nou virus, oamenii nu au imunitate naturala pentru a fi protejati impotriva lui. Ca urmare, exista riscul ca aceste virusuri gripale noi sa determine aparitia unei pandemii de gripa daca virusul se transmite cu usurinta de la om la om.

Pana anul acesta, izbucniri epidemice si cazuri sporadice umane de gripa porcina au fost raportate ocazional.

In general, simptomele clinice sunt similare cu cele ale gripei sezoniere umane, tabloul clinic putand varia de la infectie asimptomatica la pneumonie severa, soldata cu deces.

Din aceasta cauza, marea majoritate a cazurilor au fost depistate intamplator, in cadrul supravegherii epidemiologice a gripei sezoniere. Adevarata extindere a bolii in randul oamenilor este necunoscuta, deoarece cazurile usoare sau asimptomatice puteau ramane nedepistate.

Simptomele infectiei cu gripa porcina la oameni sunt similare cu simptomele gripei sezoniere si includ febra, oboseala, inapetenta, tuse, durere in gat. Unele persoane infectate cu gripa porcina au prezentat stari de voma si diaree. mai mult[7]

Patru noi cazuri de gripă A(H1N1), în Uniunea Europeană şi zona EFTA

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Mala-diilor a confirmat, ieri dimineaţă, patru noi cazuri de gripă de tipul A(N1H1) în Uniunea Europeană şi ţările din zona EFTA (Acordul European de Comerţ Liber).

Potrivit Agerpres, numărul total de cazuri de gripă A(N1H1) în Europa a ajuns astfel la 280.

Potrivit NewsIN, aproape o mie de cazuri noi de gripă porcină au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în lume, a anunţat ieri OMS, care a declarat că există 11.034 cazuri în 41 de state şi 85 decese.

Majoritatea noilor cazuri au fost înregistrate în Mexic (244 cazuri noi, trei morţi), SUA (241 cazuri noi, două noi decese), Canada (223 cazuri noi) şi Japonia (49 cazuri noi).   mai mult[8]

Un baietel de trei ani are gripa porcina

AH1N1, rujeola, banala boala a copilariei face ravagii in comunitatile de romi. Peste 60 de copii din mai multe judete ale tarii au fost depistati cu aceasta boala, in doar cateva zile, in Moldova si in Maramures. Unul dintre ei, in varsta de zece ani, a murit ca urmare a complicatiilor bolii.

AH1N1, rujeola sau, mai grav, H3N2. Acestea sunt pericolele care ii pandesc acum pe copii din cauza imunitatii scazute. Un baiat de zece ani a murit, miercuri, rapus de rujeola, iar un altul, de numai trei ani, a fost depistat recent cu gripa porcina. Gripa porcina ameninta din nou Romania. De data acesta, virusul ucigas a fost confirmat la un baiat de trei ani din Calarasi, desi, pana acum, gripa porcina nu a afectat copiii la noi. "Micutul este in afara oricarui pericol. Toti cei care au intrat in contact cu el au fost monitorizati, dar se pare ca niciunul nu are virusul. Cu siguranta mai exista si alte persoane cu gripa porcina, pentru ca cineva din anturajul baiatului a fost purtatorul virusului din acest sezon ", ne-a spus spune doctorul Geza Molnar, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie. Medicii recomanda intarirea sistemului imunitar prin vitamine si minerale, insa sustin ca vaccinarea este singurul mijloc de protectie sigur impotriva virusului ucigas.
Mai grav este ca un alt virus, mult mai periculos, ameninta in prezent omenirea si poate aparea oricand si in tara noastra. Potrivit specialistilor, H3N2 este si mai greu de tratat, iar puterea de raspandire este mult mai mare.

Toni Tecuceanu, rapus de virusul pandemic

Gripa porcina a facut, anul trecut, in tara noastra 124 de victime. Tratata cu indiferenta la inceput, romanii au inceput sa bata la usile spitalelor pentru vaccin abia dupa ce Toni Tecuceanu, umoristul de la "Cronica Carcotasilor", a murit la 37 de ani, fiind diagnosticat cu virusul ucigas. In sezonul 2009-2010, 7.000 de romani au fost diagnosticati cu virusul AH1N1, cele mai multe cazuri fiind inregistrate in Botosani (544 de cazuri), Iasi (338), Bacau (285), Dambovita (282), Dolj (273) si Prahova (260 de cazuri).
INGROZITI. Romanii s-au imbulzit sa-si faca vaccinul dupa moartea umoristului de la "Cronica Carcotasilor"


O alta boala contagioasa face ravagii in RomaniaUcis de rujeolaPotrivit medicilor, au fost depistate mai multe focare de rujeola in Maramures, Galati, Vrancea si Neamt. Din cei 84 de suspecti, investigatiile clinice au dus la confirmarea a 66 de cazuri la copiii romi care nu fost vaccinati la timp. Mai mult, miercuri, la Roman, un copil in varsta de zece ani a murit din cauza bolii. "Au aparut complicatii grave bronhopulmonare, care au dus la insuficienta respiratorie", ne-a declarat doctorul Geza Molnar, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie. Pentru a evita raspandirea rapida a imbolnavirilor, medicii au pornit o campanie de imunizare in judetele afectate.  mai multe detalii[9]

Vaccinul impotriva gripei porcine la gravide si bebelusi

Vaccinul impotriva gripei porcine este indicat si pentru gravide si bebelusi peste 6 luni. Daca bebelusul nu are inca varsta pentru a face vaccinul, se recomanda masuri preventive, mai ales in cazul in care mamica sa este deja bolnava.

Alaptarea nu este interzisa daca mamica este bolnava de gripa porcina, deoarece prin alaptare transmiti anticorpi bebelusului. Riscul de a transmite gripa porcina prin laptele matern este necunoscut, spun expertii, dar in general virusurile gripale nu se transmit pe aceasta cale.

Pentru gravide, multe organizatii recomanda ambele vaccinuri gripale: cel pentru gripa sezoniera si cel pentru gripa porcina.

Vaccinul impotriva gripei porcine, benefic pentru gravide

De ce ambele vaccinuri? Deoarece, daca gravida contacteaza oricare dintre cele doua tipuri de gripa, sunt sanse mari sa apara complicatii, cum ar fi pneumonia sau nasterea prematura, care ar putea pune in pericol atat viata mamei, cat si pe cea a fatului.

Unul dintre vaccinuri asigura protectie impotriva gripei sezoniere, ce apare in fiecare an, celalalt vaccin protejeaza impotriva virusului A (H1N1), care are o tulpina diferita fata de virusul gripei sezoniere. In SUA, dintre cazurile mortale de gripa porcina, 6% au fost femei gravide, desi ele reprezinta 1% din populatie.

S-a dovedit ca administrarea vaccinului impotriva gripei sezoniere in timpul sarcinii ofera bebelusului protectie dupa nastere, fapt valabil, se pare, si in cazul vaccinului pentru gripa porcina. Lucru important, deoarece nou-nascutii care contacteaza gripa sunt in mod deosebit predispusi la complicatii serioase, iar vaccinul nu il pot primi pana nu implinesc 6 luni.

Unii medici sunt de parere ca vaccinul nu este indicat in primul trimestru de sarcina. Dupa primul trimestru de sarcina sau inainte cu 4 saptamani de a ramane gravida, vaccinul antigripal este considerat a nu fi daunator, ba chiar benefic asupra sanatatii tale si a fatului sau a unei sarcini ulterioare. Pentru mai multe sfaturi, consulta un medic obstetrician.


Exista doua tipuri de vaccin pentru gripa porcina:

• Injectabil, ce contine virusul inactivat (omorat), asemenea celui pentru gripa sezoniera,
• Spray nazal, ce contine virusul activ (viu) si care nu este recomandat gravidelor.

Deoarece riscul de imbolnavire este mai mare la femeile gravide, ele au prioritate la vaccinare. Nu uita sa mentionezi ca astepti un bebelus!

Exista totusi si cateva situatii in care nu ar trebui sa te vaccinezi:

• Daca esti bolnava si ai febra, asteapta pana cand au trecut simptomele si abia dupa aceea fa-ti vaccinurile.
• Daca esti alergica la oua sau ai avut alergii severe la vreun vaccin gripal.
• Daca ai avut vreodata sindromul Guillan-Barre, comunica acest lucru personalului specializat, pentru a evalua raportul dintre riscurile si beneficiile unui vaccin gripal in acest caz.

Conservantii continuti de vaccin, motiv de ingrijorare pentru mamici

Unele viitoare mamici sunt ingrijorate in privinta conservantului Thimerosal, folosit in unele vaccinuri gripale. Nu s-au gasit insa dovezi pentru a sustine teoria potrivit careia acesta ar avea efecte nocive, iar specialistii spun ca beneficiile vaccinului depasesc orice risc ar putea aduce acest conservant.

Exista si vaccinuri gripale fara Thimerosal, insa acestea nu se gasesc cu usurinta.

Cum sa protejezi bebelusul de gripa porcina

Bebelusii sunt mai expusi riscului complicatiilor legate de gripa, cum ar fi pneumonia, care este foarte periculoasa si poate fi fatala pentru ei.

Vaccinul gripal este cea mai sigura protectie pentru bebelus, in cazul in care a depasit varsta de 6 luni. La inceputul anului 2009, vaccinurile antigripale erau interzise bebelusilor mai mici de un an, insa, din cauza pandemiei, limita minima de varsta a scazut la 6 luni.

Daca bebelusul tau nu are varsta necesara pentru a-i face un vaccin antigripal, il poti proteja. Iata cateva sfaturi:

 • • Fa-ti macar tu vaccinul. Virusurile gripale se transmit in special prin contact apropiat, deci persoanele care intra in contact direct cu bebelusul ar trebui sa se vaccineze.
 • • Tine-l departe de persoane bolnave si evita locurile publice aglomerate.
 • • Spala-te pe maini cat mai des, cu apa calda si sapun. Daca nu ai acces la asa ceva, foloseste un gel antibacterian pentru maini pe baza de alcool.
 • • Atunci cand stranuti sau tusesti, foloseste un servetel sau pune-ti cotul la gura. Nu uita sa arunci servetelul dupa folosire si sa te speli pe maini.
 • • Limiteaza numarul de vizitatori pe care ii are bebelusul tau.
 • • Incearca sa nu iti atingi ochii, nasul sau gura, deoarece bacteriile se raspandesc pe aceste cai.

Simptome si tratament pentru bebelusul cu gripa porcina

Daca bebelusul este somnoros, nu vrea sa interactioneze, si-a pierdut apetitul, are febra si poate si diaree sau vomita, exista posibilitatea infectarii cu virusul gripei porcine. Daca bebelusul are oricare din aceste simptome, consulta un doctor. Boala este contagioasa, asadar este posibil ca pediatrul sa iti dea un diagnostic prin telefon.

Daca medicul confirma faptul ca bebelusul are gripa porcina, tine-l in casa si trateaza afectiunea ca pe orice gripa:

 • • Ofera-i bebelusului multe lichide pentru a te asigura ca este bine hidratat.
 • • Incurajeaza-l sa manance, daca simte nevoia.
 • • Asigura-te ca se odihneste bine.
 • • Incearca pe cat posibil sa ii controlezi febra, facandu-i vant cu un evantai sau incercand sa ii scazi temperatura cu un burete umed caldut.
 • • Ai putea sa ii dai paracetamol suspensie pentru copii, pentru a reduce febra.

Nu exista tratament pentru gripa porcina, numai vaccinarea este o solutie de insanatosire.

Gripa porcina in Romania si imunizarea copiilor

Pentru copiii de 6-16 ani, programul de imunizare va incepe in luna februarie daca vaccinul pentru copii va fi aprobat, insa vaccinarea prescolarilor si scolarilor nu este obligatorie, parintii trebuind sa isi dea mai intai acordul.

Numarul total de cazuri confirmate de la inceputul pandemiei pana acum se ridica la peste 6.000 si 100 de decese. Potrivit Ministerului Sanatatii, in Romania au fost vaccinate pana acum peste 500.000 de persoane, iar la cele peste 300.000 de persoane vaccinate in prima saptamana din ianuarie 2010 nu s-au manifestat reactii adverse importante.sursa:

http://www.copilul.ro/pediatrie/tuse-raceala-gripa/Vaccinul_impotriva_gripei_porcine_la_gravide_si_bebelusi-a6344.html

“Adevărul ascuns despre gripa porcină”. Ne opunem vacinării în masă – dar cum?

Orice vaccin constituie de fapt o agresiune corporală. Nici medicii, nici autorităţile nu ne spun acest lucru. Orice vaccin antigripal, dorit sau nedorit, inclusiv cel împotriva gripei porcine AH1N1 este de fapt o agresiune corporală. Dacă eu vă înţep cu un ac, voi mă daţi în judecată, fiind o agresiune corporală. Dar oare noi nu putem face acelaş lucru dacă suntem vaccinaţi fără a ni se spune despre riscurile reale? Fiindcă ar fi o agresiune corporală. De ce ? În primul rând este lezată pielea. Apoi, sunt introduse într-un organism sănătos diferite substanţe : un antigen ( particule virale) care provoacă o infecţie pentru a induce un răspuns imun+ substanţe neurotoxice ( mercur, aluminiu, etc)+ substanţe alergizante care pot provoca o alergie gravă. În cazul acesta oare nu ar trebui să vorbim despre avantajul nevaccinării? Avantajul vaccinării nu îl văd. Dacă îmi vaccinez copilul cu 20 de vaccinuri, în mod normal el ar trebui să fie de 20 de ori mai sănătos decât dacă nu ar fi vaccinat. Trebuie de asemenea să cunoaştem riscurile vaccinului. Dar ni se spune că riscul vaccinării nu se poate calcula! Trebuie să mai ştim cât de periculoasă este boala, ori eu constat că boala ( gripa porcină ) este o infecţie uşoară a căilor respiratorii. Deci boala nu reprezintă un pericol pentru mine, atunci de ce să mă vaccinez şi să mă expun la riscuri mai mari decât dacă nu m-aş vaccina? (…)

Gripa poate fi confundată iniţial cu multe alte boli care debuteaza cu simptome gripale precum febră, tulburări respiratorii, tuse. Astfel, simptome gripale sunt date şi de intoxicaţii cu monoxid de carbon ( Mexic este o ţară foarte poluată iar în America primele cazuri depistate de gripă porcină au fost într-o localitate poluată)/ o altă infecţie/ , o stare de inaniţie, etc. Toate acste boli sunt frecvente în Mexic!

Pentru stabilirea diagnosticului de gripă, Medicina foloseşte teste de laborator. Un test pozitiv dar fără simptome nu ne dovedeşte şi faptul că omul este bolnav, deci nu ar trebui tratat. Dacă are şi simptome, ele nu pot fi puse doar pe seama gripei. Noi însă îl tratăm cu Tamiflu (un inhibitor de Neuraminidază, care are multe efecte secundare, la care vom mai reveni ) şi facem un rău pacientului. (…)

Există 3 tipuri de virus gripal : A,B şi C. Pe noi acum ne interesează tipul A care afecteaza atât omul cât şi animalele. Tipurile B şi C afectează doar omul. Virusul gripal tip A conţine un lanţ unic ARN (acid ribonucleic) cu polaritate negativă, compus din 8 fragmente care codifică 10 proteine virale ( ce constituie materialul genetic al virusului). Fragmentele de ARN au un înveliş proteic comun. La exterior se află o membrană lipidică iar la suprafaţa virusului sunt 2 proteine : hemaglutinina (H) şi neuraminidaza (N) care sunt antigene şi oferă virusului specificitatea de subgrup. Până la ora actuală se cunosc 16 subtipuri antigenice ale hemaglutininei ( H1…H16) si 9 subtipuri ale neuraminidazei ( N1..N9). La om avem 6 tipuri de H :H1,H2,H3, H5,H7,H9, la porc doar 3:H1,H2,H3 iar la cal doar 2: H3, H7. La păsări sunt cele mai multe subtipuri de H în număr de 15 ( H1..H15). Combinaţiile posibile dintre aceste subtipuri sunt în număr de 144 (!). Deci avem în total 144 de subtipuri de virusuri gripale tipA. (…) Fiecare virus este în sine un “individ”, diferit de alt virus. La fiecare om se manifestă altfel. Au loc mereu mutaţii ale virusului. De ex. la mine dacă se întâlneşte un virus gripal tip AH1N1 cu altul tip AH5N1, ei se combină şi schimbă între ei fragmente din genom, rezultând şi mutaţii. Să zicem că eu încep acum să tuşesc, mi se face un test de sânge şi sunt găsit cu un nou virus, deci sunt acum contagios pentru voi. Se ia proba mea, notată cu numele meu şi oraşul unde locuiesc, etc ( ex: virus AH1N1 Tolzin /Stuttgart… ), se cultivă virusul şi astfel se obţine un nou tip de virus! Pentru acest nou tip poate va fi nevoie de un nou vacin. Virusul nou se poate răspândi, fără a fi însă gravă infecţia. Acest lucru se poate întâmpla mereu şi se pare că asta s-a şi întâmplat în Mexic, unde s-au combinat 4 tipuri de virus la un om.

Dar mutaţii virale au loc mereu, se realizaeză mereu alte combinaţii. Poate exista oare un test de laborator pentru miliarde de astfel de combinaţii virale? Medicina însă este în sine foarte comodă şi preferă să dea vina doar pe un virus decât să propună o schimbare a stilului de viaţă. Dacă doar virusul este de vină şi nu stressul meu la servici sau hrana mea insuficientă sau săracă în principii nutritive, lipsa de mişcare, etc, asta este foarte convenabil pentru mine dacă nu trebuie să îmi schimb stilul meu de viaţă, dar este convenabil şi pentru şefii mei dar mai ales pentru medici care urmăreşte doar combaterea bolii. Este avantajos şi pentru microbiologi deoarece virusurile suferă mereu mutaţii iar aceste mutaţii pot constitui mereu un argument pentru ca să fie schimbat vaccinul şi astfel să se obţină un profit financiar căt mai mare. Pentru Industria Chimică avantajele sunt materiale, se fac noi contracte pentru producători, se mai poate da şi un premiu Nobel (..) iar pentru politicieni există diferite avantaje de promovare, etc. În felul acesta se trăieşte bine, deci de ce să se producă schimbări care să orienteze omul spre alte posibilităţi de vindecare?  mai multe detalii[10]

Elevii refuza vaccinarea impotriva gripei porcine

Vaccinul impotriva gripei noi a fost distribuit si in municipiul Pascani, insa nimeni nu se inghesuie sa se vaccineze • Din cele cateva mii de elevi, doar 35 au fost de acord sa fie vaccinati antigripal A/H1N1 • "Elevii au fost intrebati daca doresc sa fie vaccinati, dar au refuzat toti. Nimeni nu doreste aceste doze de vaccin antigripal. Nu pot sa ma pronunt eu in ce priveste motivele pentru care elevii au refuzat. Este decizia lor", a declarat Carmen Dimitriu, directorul Colegiului National Mihail Sadoveanu din Pascani


Peste 400 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite in Pascani, dar pascanenii nu se inghesuie sa se vaccineze. Din cele 465 de doze, 365 au ajuns la personalul medical al Spitalului Municipal din Pascani, iar restul de 100, la elevii unitatilor de invatamant. Peste 95% din elevii de liceu au spus un NU hotarat vaccinarii impotriva gripei porcine. Elevii pascaneni au privit cu suspiciune invitatia de a-si face vaccinul impotriva gripei porcine, din cauza reactiilor adverse pe care le-ar putea da acesta. De cand a debutat campania de vaccinare, doar 35 de elevi de peste 16 ani au fost de acord cu aceasta procedura. "Am fost prin scolile din Pascani unde am discutat cu elevii despre vaccinarea impotriva gripei porcine. In urma discutiilor purtate, au fost putini elevi care s-au aratat de acord cu vaccinarea. Este vorba despre un numar de 35 elevi. Multi dintre acestia refuza vaccinarea din cauza reactiilor adverse", a declarat Iustina Filipov, medic in cadrul Dispensarului Scolar, cea care se ocupa de distribuirea vaccinului in unitatile de invatamant din Pascani. De vina pare a fi si lipsa de comunicare, elevii nefiind destul de informati cu privire la acest vaccin antigripal. Mai mult decat atat, medicul Iustina Filipov a recunoscut ca nu si-a administrat inca vaccinul pe motiv ca ar fi bolnava, acesta fiind inca un motiv in plus pentru elevi sa refuze vaccinarea.

Refuz total la Colegiul Sadoveanu


Elevii Colegiului National Mihail Sadoveanu au refuzat vaccinarea impotriva gripei A/H1N1. Potrivit conducerii unitatii de invatamant, dirigintii claselor i-au intrebat pe elevi daca vor sa fie vaccinati impotriva gripei A/H1N1, dar acestia nu au fost de acord. "Elevii au fost intrebati daca doresc sa fie vaccinati, dar au refuzat toti. Nimeni nu doreste aceste doze de vaccin antigripal. Nu pot sa ma pronunt eu in ce priveste motivele pentru care elevii au refuzat. Este decizia lor", a declarat Carmen Dimitriu, directorul Colegiului National Mihail Sadoveanu din Pascani. Daca la Colegiul National s-a discutat despre vaccin, nu acelasi lucru s-a intamplat si la Colegiul Tehnic de Cai Ferate Unirea. Directorul adjunct Aurora Avasiloaei a declarat ca nimeni nu stie ca vreun medic sa fi discutat cu elevii despre acest lucru. "Nimeni de la DSP nu a discutat cu noi despre acest lucru. De aceea nici noi, profesorii, nu le-am adus la cunostinta elevilor. Asteptam sa vedem ce decizii se iau", a spus Aurora Avasiloaei, directorul adjunct al Colegiului Tehnic de Cai Ferate Unirea Pascani. Nici la celelalte scoli situatia nu este mai buna. Elevii sunt destul de reticenti cand aud de vaccin. O alta categorie care a beneficiat de vaccin antigripal A/H1N1 este cea din care face parte personalul medical. Spitalul Municipal din Pascani a primit 365 de doze de vaccin antigripal A/H1N1. "S-a inceput vaccinarea la spital. Bineinteles, sunt unii angajati care au refuzat vaccinarea din diverse motive. De exemplu eu, am refuzat deoarece sunt racit", a declarat Costica Panzaru, managerul Spitalului Municipal din Pascani.

Urmeaza elevii din comune


Dupa ce au fost distribuite dozele de vaccin pentru scolile din oras, reprezentantii DSP vor sa se ocupe si de Scolile de Arte si Meserii din comunele arondate municipiului Pascani. Astfel, in scurt timp, vor fi distribuite doze de vaccin antigripal A/H1N1 si elevilor de la comune. Aici, dozele de vaccin vor ajunge la elevi prin intermediul medicului de familie. "Vom distribui vaccin si la scolile de arte si meserii din comune. Sa vedem pe unde mai sunt astfel de scoli, daca au mai ramas. Daca in oras dozele au fost distribuite prin intermediul medicului de la Dispensarul Scolar, in comune, dozele vor ajunge la elevii prin medicii de familie de acolo", a declarat Cezar Damian, asistent sef in cadrul DSP Pascani.

Potrivit reprezentantilor DSP, nici vaccinarea impotriva cancerului de col uterin nu da rezultate in Pascani. Putine au fost elevele de clasele a VI-a si a VII-a din municipiu care au primit acordul parintilor pentru a fi vaccinate impotriva virusului HPV, raspunzator de producerea cancerului de col uterin. Parintii nu s-au lasat convinsi de argumentele pro vaccinare si marea majoritate a acestora, nu a acceptat tratamentul preventiv propus de Ministerul Sanatatii, in scopul preintampinarii cancerului de col uterin. "In campania aceasta s-a gresit de la inceput. Cand li se pune in fata parintilor o declaratie in care este scris cu litere ingrosate cuvantul REFUZ vaccinarea, este de asteptat raspunsul. In loc sa fie scrise doua variante, cum ar fi «accept» sau «refuz», este trecuta doar ultima. In acest fel, normal ca nu o sa mearga bine campania", a mai adaugat Cezar Damian.sursa;

http://www.bzi.ro/elevii-refuza-vaccinarea-impotriva-gripei-porcine-149828

7 centre de vaccinare în judeţ împotriva gripei porcine

Aproape 100 de sibieni s–au vaccinat ieri la centrul din incinta Policlinicii Spitalului Judeţean * În Sibiu sunt 4 puncte de vaccinare iar la Mediaş, Agnita şi Cisnădie, câte unul *

Locuitorii judeţului Sibiu au la dispoziţie 7 puncte în care se pot vaccina împotriva gripei de tip nou. Patru dintre acestea sunt în municipiul Sibiu, iar câte unul funcţionează la Mediaş, Agnita şi Cisnădie. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu sunt deschise două puncte de vaccinare, primul în Policlinca veche, cu intrare din strada Bâlea, iar cel de-al doilea la intrarea în secţia de Boli Infecţioase. La ambele centre, programul este de la 08:00 la 18:00. Un al treilea punct de vaccinare funcţionează în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, la etajul 3. Intrarea se face din Parcul Astra, iar programul este între orele 08:00 - 15:00. Cel de-al patrulea punct din municipiul Sibiu este la cabinetul medical din incinta Căminului Studenţesc numărul 1, de pe Bulevardul Victoriei. Aici, doritorii pot veni să se vaccineze între orele 10:00 şi 18:00. La Mediaş, punctul de vaccinare funcţionează în Policlinică şi este deschis între orele 08:20:00, cel de la Agnita este tot în Policlinică şi are program de la 08:00 la 18:00 iar cel de la Cisnădie funcţionează la spital şi are de asemenea program între orele 08:00 - 18:00.

Aproape 100 de persoane s-au vaccinat ieri la Spitalul Judeţean


92 de persoane au trecut ieri până la ora 15:00 pragul celor 2 puncte de vaccinare deschise în incinta celei mai mari unităţi sanitare de stat din judeţ. 68 dintre ele s-au vaccinat la Policlina veche iar restul de 24, la Infecţioase Adulţi. "Am văzut câte cazuri sunt prin toată ţara de gripă şi am zis că este mai bine", a spus Mihai Geaca, student la Litere, care şi-a făcut ieri vaccinul în Policlinică. Un alt sibian spune că a ales Spitalul pentru că locuieşte în apropiere. "Medicul de familie e departe, şi locuiesc vizavi de spital", spune Vasile ilisie, un alt sibian care s-a vaccinat ieri. Tot ieri, în judeţul Sibiu nu s-a mai confirmat niciun caz de îmbolnăvire cu AH1N1. Cei doi bărbaţi de 49 şi 51 de ani care au forme foarte grave de boală sunt în continuare internaţi la Reanimare.

Centrul de la spitalul din Mediaş – asaltat


Încă de la primele ore ale dimineţii de luni, medieşenii s-au înghesuit la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului din oraş, pentru a se vaccina împotriva virusului AH1N1. Aşa cum au promis, reprezentanţii spitalului au deschis un centru de vaccinare în cadrul unităţii, prezenţa în număr mare a locuitorilor oraşului depăşind chiar şi aşteptările conducerii. Directorul medical al spitalului medieşean crede că oamenii au înţeles până la urmă efectele benefice ale acestui vaccin. „Am deschis acest punct de vaccinare în cadrul Centrului de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal Mediaş şi pot să vă spun că încă de la primele ore, foarte mulţi oameni au venit să se vaccineze. Este un semn că oamenii au înţeles că este necesar acest vaccin şi că efectele sunt benefice, fără a exista riscuri majore. Vaccinul se poate face pentru orice persoane doreşte, rugămintea ar fi ca în măsura în care este posibil, medieşenii să se adreseze medicilor de familie pentru a nu colmata activitatea în acest Centru de Primiri Urgenţe. Ideea este că oricine se poate prezenta la vaccinare, indiferent dacă este sau nu asigurat”, ne-a spus directorul medical al Spitalului Municipal Mediaş, medicul Ion Burghelea.
Medieşenii care s-au prezentat luni dimineaţa pentru a fi imunizaţi împotriva gripei noi ne-au spus că îşi fac vaccinul pentru a fi mai bine protejaţi, dar şi pentru a nu-şi expune membrii familiei unor posibile îmbolnăviri. „Este vorba în primul rând de o îndatorire civică. În primul rând, este bine pentru familia mea şi apoi, pentru că lucrăm în spaţiu public, ne ferim în acest fel de virusul gripei noi”, ne-a spus un medieşean.
Centrul de vaccinare antigripală deschis la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Municipal Mediaş funcţionează zilnic între orele 8-15.sursa:

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/7-centre-de-vaccinare-in-judet-impotriva-gripei-porcine-45868.html

Gripa porcina, o sarlatanie grosolana

Numarul deceselor cauzate de gripa AH1N1 în Romania se ridica la sapte si nu la 122, asa cum arata ultimul bilant al Ministerului Sanatatii, informeaza Antena 3 pe site. Conform unor informatii neoficiale obtinute de la specialistii ieseni, acest numar de decese nu este cu mult mai mare decat media anuala a deceselor cauzate de gripa clasica in judetul Iasi. La solicitarea Organizatiei de Investigatii Jurnalistice, ministerul a anuntat ca autopsiile nu au confirmat ca gripa noua a cauzat decesele. A fost confirmata prezenta virusului în organism si de aceea decesele survenite ulterior au fost pe seama infectiei. Totusi, din cele 121 persoane decedate de gripa AH1N1, doar 86 au fost supuse autopsiei si doar în sapte cazuri a fost confirmat decesul, cel mai probabil, din cauza gripei noi, informeaza Ministerul Sanatatii printr-un comunicat. In plus, oficialii ministerului au spus ca toate persoanele bolnave de gripa AH1N1 care au decedat ulterior au fost declarate automat ca fiind decedate de gripa. Din raspuns nu reiese ca acest diagnostic a fost verificat în vreun fel. La fel ca în cazul lui Toni Tecuceanu (declarat, în mod public, mort de gripa AH1N1, desi acest diagnostic nu apare în certificatul de deces), peste 100 de romani au fost declarati decedati de gripa porcina, fara ca acest diagnostic sa fie verificat. Ulterior decesului, familia lui Toni Tecuceanu a intrat în posesia dosarului medical care dezvaluia cauzele mortii acestuia. Potrivit fratelui actorului, acesta ar fi murit dupa ce a contractat o bacterie în spital.

Informatia privind adevaratul bilant al victimelor gripei porcine vine la numai doua zile dupa ce reprezentantii Institutului Cantacuzino, singurul care produce vaccinuri în Romania, au anuntat ca nu mai au licenta de punere pe piata a produselor injectabile. Agentia Nationala a Medicamentului a suspendat licenta institutului pe 8 februarie, întrucat i-a expirat standardul de bune practici de fabricatie. Din momentul în care ANM a decis retragerea licentei, Institutul nu mai poate produce nici un fel de vaccin, inclusiv cel împotriva gripei porcine. In aceste conditii, reprezentantii Institutului cer o derogare de la Guvern, pentru a functiona în aceiasi parametri pana la finalul anului. Este vorba despre o cerere ca Ministerul Sanatatii sa permita Institutului Cantacuzino sa produca în continuare vaccinuri pana la finalizarea retehnologizarii liniei de fabricatie, prognozat pentru finele anului 2010. Pana atunci, Ministerul Sanatatii da asigurari ca exista un stoc suficient de vaccin gripal pandemic pentru continuarea imunizarilor.sursa:

http://www.bzi.ro/gripa-porcina-o-sarlatanie-grosolana-158775


Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 26

Ministerul Sănătăţii a confirmat, ieri, 29 decembrie a.c., încă trei cazuri de gripă nouă, în judeţul Călăraşi. Medicul primar epidemiolog, dr. Camelia Truică, ne-a declarat însă că s-a produs o încurcătură, în judeţul nostru fiind confirmate, în realitate, doar două cazuri de gripă, în loc de trei, aşa cum a făcut public Ministerul Sănătăţii. "S-a produs o încurcătură. În realitate nu avem decât două noi cazuri de gripă cu virusul A/H1N1. Din greşeală un caz confirmat în judeţul Ialomiţa a fost trecut la noi", a precizat dr. Camelia Truică. Cele două cazuri de contaminarea cu noul virus gripal au fost confirmate la două persoane adulte, care nu au domiciliul pe raza municipiului Călăraşi. "Un caz de îmbonăvire a fost confirmat în urma analizelor de laborator, iar cel de-al doilea după criterii epidemiologice", a spus dr. Truică. Pacientul care a primit rezultatul pozitiv al analizelor de laborator se află în prezent internat la Spitalul de Boli Infecţioase "Matei Balş" Bucureşti. Până în momentul de faţă, la nivelul judeţului Călăraşi, au fost confirmate 26 de cazuri de gripă porcină. Vă reamintim că în cursul săptămânii trecute, pentru prima dată în judeţul Călăraşi, din cauza noului virus gripal, au fost sistate cursurile unei şcoli, pe o perioadă de şapte zile, fiind vorba de Şcoala “Mihai Viteazul”. Această decizie a fost luată ca urmare a confirmării a trei cazuri de infestare cu virusul gripal A/H1N1 la trei elevi, din trei clase diferite. Autorităţile sanitare ne-au informat că elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Generală nr. 10 "Mihai Viteazul" îşi vor relua activitatea educaţională în data de 2 decembrie a.c.. "Având în vedere evoluţia epidemiei de gripă cu virus pandemic în judeţ, atenţionăm asupra faptului că în continuare riscul epidemiologic major este legat de deplasări în tari sau zone cu circulaţie comunitară a virusului gripal A/H1N1 şi de nerespectarea recomandărilor autorităţilor medicale de autoizolare pentru toate persoanele cu simptomatologie respiratorie instalată brusc", ne-a informat dr. Camelia Truică.  mai mult despre[11]


Adevărul despre VIRUSUL H1N1 - Vaccinul e mai mortal decât gripa

Nu are rost să mai comentez. Aşa cum s-a întâmplat şi cu mizeria de gripă aviară ca să ne facă cei din U.E. să omorâm degeaba toate soiurile bune de păsări din ţară şi să falimenteze marile procesatoare de carne de pasăre, şi noua gripă e o afacere pentru unii nenorociţi care se îmbogăţesc creând în laborator tot felul de tâmpenii şi apoi vin ei cu "panaceul miraculos" la preţuri exorbitante şi ne infestează şi ne manipulează. Dar vă las pe voi să citiţi! 1. Virusul gripei porcineh1n1 · noul tip de virus gripal A H1N1(„virusul gripei porcine”) a fost creat în laborator; · nu se aseamănă cu nici un alt virus precedent; · pentru sinteza lui s-a folosit virusul gripei spaniole din 1918 combinat în mod artificial cu tulpina virusului comun H3N2 şi H5N1 (tulpina gripei aviare); · conţine material genetic de la două tulpini de gripă porcină, două tulpini de gripă umană şi o singura tulpină de gripă aviară;

2. Cât de gravă este gripa porcină?

· simptomele de gripă porcină sunt cel mult moderate; · gripa porcină este cu mult mai blândă decât s-a aşteptat (cf. „The Times”); · boala nu se manifestă mai drastic decât o răceală severă, deci rolul vaccinării este pus sub semnul întrebării; · în Marea Britanie, cea mai afectată ţară din Europa, se înregistrează o mortalitate de 0,03 %, cu mult mai scăzută decât în cazurile de îmbolnăviri cu o gripă obişnuită tip A; Prin urmare nu este justificată vaccinarea în masă a populaţiei, cu atât mai puţin în România unde s-au înregistrat doar 322 de cazuri până în prezent.

3 Un vaccin periculos!h1n1mauritius Vaccinul inventat de ei provoacă cancer şi alte boli grave:

· mutaţii genetice şi oncogeneză prin injectarea de material genetic străin direct în sânge (potrivit studiilor recente) celulele umane utilizate curent în producţia de vaccinuri sunt celule canceroase provenite din diferite tipuri de tumori umane, celule fetale provenite din embrion uman avortat (sunt singurele celule capabile să supravieţuiască in vitro şi să se dividă fără limită de timp şi spaţiu) şi celule animale (embrion de pui, etc.); vaccinul „Optaflu” contra gripei porcine al Companiei Novartis va folosi celule umane provenite din tumori canceroase!; · sindromul Guillain-Barré (GBS), boală autoimună ce cauzează paralizia braţelor şi a picioarelor, iar în cazuri rare, a întregului corp; în 1976 s-au înregistrat câteva cazuri de gripă porcină (comună, dată de virusul natural şi nu cel sintetic actual) în rândurile soldaţilor de la Fort Dix, New Jersey şi numai unul dintre ei a decedat, cel mai probabil din cauza eforturilor fizice prea mari decât din cauza gripei. Aceasta a dus la lansarea unei vaccinări în masa a 40 milioane persoane împotriva unei pandemii care nu s-a materializat. Mii de oameni au cerut despăgubiri pentru leziunile cauzate de vaccinare. Cel puţin 25 de oameni au murit şi 500 au paralizat. · nu este recomandată vaccinarea celor care suferă de boli are plămânilor (agravează astmul la copii), inimii, rinichilor sau a celor cu sisteme imune slăbite, femeilor însărcinate şi copiilor sub cinci ani;

4 Ce conţine acest cocktail otrăvit numit vaccin50128613 · adjuvanţi toxici (cele mai multe vaccinuri au un conţinut periculos de mare de mercur sub formă de thimerosal (un conservant letal) de 50 de ori mai toxic decât mercurul însuşi.

O doză destul de mare poate cauza disfuncţii pe termen lung la nivel imunologic, senzorial, neurologic, motor şi comportamental. Intoxicaţia cu mercur duce la autism, sindrom de atenţie deficitară, scleroză multiplă, deficienţe de vorbire şi limbaj. Un alt adjuvant comun pentru vaccinuri este hidroxidul de aluminiu care este implicat in boala Alzheimer, cauzează alergii şi şoc anafilactic); · adjuvanţi noi (pentru vaccinul gripei porcine sunt folosiţi, cu acordul OMS-ului, cei mai mulţi adjuvanţi noi incluzând MF59, ISCOMS, OS21, AS02 şi AS04. Adjuvantul MF59 este de natură uleioasă şi conţine Tween80, Span85002 şi squalena. Studiile efectuate pe şoareci au arătat că adjuvanţii uleioşi induc probleme motorii şi paralizie. Adjuvantul ASO3 conţine de asemenea Squalena (cauzatoare a sindromului războiului din golf) care provoacă şi boli autoimune. Adjuvanţii Sqalena şi Tween80 provoacă infertilitate la animale);

5. Adevăraţii vinovaţiboli O.M.S.-ul încearcă să introducă o dictatură medicală, ca şi sănătatea publică (DSP), care a început să încalce drepturile naturale ale omului.

A introdus carantina, a interzis libera circulaţie, a introdus vaccinarea obligatorie, s-a încălcat autonomia pacientului care nu poate refuza tratamentele obligatorii. Întrebări fără răspuns: • De ce sunt copiii cei care trebuie să primească cei dintâi un vaccin experimental? • Ce răspuns va da statul pentru cazurile în care copiii şi femeile însărcinate vor fi lezate? • De ce în SUA şi in Comunitatea Europeană (deci şi în România) se acordă imunitate totală în faţa legii, împotriva oricăror plângeri în instanţă care ar putea rezulta în urma vaccinării? • De ce se permite companiilor farmaceutice, oficialităţilor din sistemul de sănătate şi oricui care se ocupă de administrarea vaccinurilor experimentale ca în timpul unei stări de urgenţă să fie protejaţi legal în cazul în care populaţia suferă leziuni în urma vaccinării? • De ce se impune vaccinarea obligatorie când riscurile bolii sunt mici, iar riscurile vaccinării sunt enorme?y201919011743024 • Cum poate fi impusă vaccinarea obligatorie când etica medicală şi legile ţării prevăd pentru orice tratament medical, consimţământul informat al pacientului? • De ce nu există nicio organizaţie care să controleze conţinutul vaccinurilor la firmele producătoare?

6. Manipulare - Gripa porcină. Ce nu ni se spune? ·

Se proclamă pandemie, se mobilizează guverne, se cheltuiesc milioane pentru gripa porcină cu 145 de victime mai puţin decât cele provocate în fiecare an de fulgere (1170 de victime pe an), iar 98% din bolnavi se vindecă fără nicio terapie; · Decesele (în principal ale copiilor) în Africa şi Asia sunt doar din cauza malariei 3000 în fiecare zi. De ce aceasta nu constituie nici măcar o ştire, în timp ce „pandemia” - cu foarte puţine victime - monopolizează mass-media, pune în mişcare organisme şi guverne mondiale?; · Vaccinările sunt periculoase. În 1918-1919, pe perioada gripei aviare spaniole, doar soldaţii şi alte persoane care fuseseră vaccinate împotriva gripei s-au îmbolnăvit şi au murit. Cei care au refuzat vaccinul au rămas sănătoşi şi, în plus, îi ajutau pe bolnavi şi transportau morţii. De asemenea, şi din cauza vaccinării din 1976 împotriva pandemiei porcine de atunci, oamenii au murit şi mulţi au paralizat din cauza vaccinului şi nu din cauza virusului porcin. · „Copiii care se vaccinează împotriva gripei prezintă un pericol de trei ori mai mare să se îmbolnăvească de gripă”- James R. Shannon, fost Director al Consiliului Naţional American de Sănătate; · În Franţa, Anglia, America, China, Germania, România se impune vaccinul obligatoriu (cu penalităţi pentru cei care insistă să fie stăpâni pe propriul trup); · Pentru înfruntarea gripei: igiena şi vitamina D care se activează prin expunerea la soare;sursa:

http://presainblugi.com/vib/?art=socant-adevarul-despre-virusul-h1n1-vaccinul-e-mai-mortal-decat-gripa

Gripa porcină, motiv pentru vaccinul criminal

Gripa porcina este o pandemie fabricata mediatic, pentru a elimina o parte din populatie printr-un vaccin obligatoriu
de Emilia Kareva

O jurnalista austriaca de investigatii avertizeaza lumea ca cea mai mare crima din istoria umanitatii e pe cale sa fie comisa, prin vaccinarea împotriva gripei porcine. Jane Burgermeister a depus pe 10 iunie un dosar de acuzare catre FBI împotriva Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) si a câtorva dintre cei mai sus-pusi oficiali ai SUA, pentru bioterorism si încercarea de a comite crime împotriva umanitatii, prin vaccinarea împotriva virusului AH1N1.

Ea solicita interzicerea masurilor de vaccinare fortata în statele unde legea prevede obligativitatea vaccinarii, precum SUA sau Franta. Jane Burgermeister a luat atitudine si împotriva companiilor farmaceutice Baxter si Avir Green Hills Biotechnology, pe care le-a dat în judecata în luna aprilie pentru producerea unui vaccin contaminat pentru gripa aviara. Jane Burgermeister a luat atitudine si împotriva companiilor farmaceutice Baxter si Avir Green Hills Biotechnology, pe care le-a dat în judecata în luna aprilie pentru producerea unui vaccin contaminat cu gripa aviara.


În afara acuzatiilor ce sunt acum investigate împotriva celor doua companii farmaceutice, ea a mai depus plângere si împotriva OMS si Baxter, cu privire la un caz de epidemie a gripei porcine – pornit de la fisurarea unei fiole destinata unui laborator de cercetare – declansata într-un tren Intercity în Elvetia. Cea mai mare îngrijorare a lui Jane Burgermeister este ca "în ciuda faptului ca Baxter a fost prins asupra faptului, aproape provocând pandemia, compania merge mai departe, alaturi de celelalte companii farmaceutice aliate, furnizând vaccinuri pentru pandemii". Baxter a anuntat oficial ca vaccinul împotriva gripei porcine va fi disponibil pe piata din luna iulie a acestui an.

La scurt timp dupa ce a facut publice acuzatiile sale, aceasta a fost concediata. "Cred ca aceasta decizie a fost legata de depunerea plângerii pentru bioterorism fata de oamenii din Statele Unite si din întreaga lume. Pentru ca am dreptul ca cetatean sa raportez o infractiune în cazul în care exista dovezi credibile, intentionez sa deschid un proces împotriva revistei Pennwell" explica ea.

Am mai auzit si despre alti jurnalisti, care, ca si mine, au fost concediati sau hartuiti, pentru ca au scris pe aceasta tema", a declarat Jane Burgermeister. Cu toate acestea, nu se poate spune ca duce lipsa de cititori, pentru ca blog-ul ei personal birdflu666.wordpress.com, a înregistrat peste 10 milioane de vizitatori în ultima perioada.


Primul sindicat criminal la nivel global


În documentul numit "Probe pentru bioterorism" depus la FBI, Burgermeister indica un sindicat corporatist criminal la nivel international si ofera detalii amanuntite cu privire la încercarea sa de a duce la capat planul sau de genocid, prin eliberarea unui virus mortal de gripa si prin instituirea unui program de vaccinare fortata.

În acest raport afirma: "Exista dovezi ca organizatii precum OMS si ONU si companii farmaceutice care produc vaccinuri – de exemplu Baxter si Novartis – fac parte dintr-un singur sistem aflat sub controlul unui grup criminal de baza, care se ocupa de coordonarea strategica si care a finantat dezvoltarea, productia si eliberarea de virusi artificiali, pentru a justifica vaccinarile în masa cu o substanta ce reprezinta o arma biologica, pentru a decima populatia Statelor Unite si a controla bunurile si resursele din America de Nord."

Jane Burgermeister spune ca cei care conduc lumea din umbra (francmasonii), îsi stabilesc obiectivele strategice în secret, folosind Comisia Trilaterala si reuniunile Bilderberg. "Pot fi identificati ca si Illuminati, un grup asemanator familiilor mafiote, care are în centru dinastii familiale".

Acesta este "primul sindicat criminal la nivel global cu bazele în centrele bancare off-shore" (centrele bancare off-shore sunt înregistrate într-o tara sau un teritoriu intitulat "paradis fiscal", întrucât nu sunt impozitate sau sunt impozitate doar într-o mica masura) care angajeaza organizatii internationale, cum ar fi ONU si OMS în interes propriu.

În procesul ei, curajoasa jurnalista sustine ca pandemia de gripa a fost fabricata si "este parte a unui plan pe termen lung al sindicatului, care si-a construit un numar mare de lagare de concentrare FEMA (Agentia Federala de Administrare a Urgentelor – Federal Emergency Management Agency), dotate cu incineratoare si gropi comune, în state precum Indiana si New York, pentru a baga oamenii în carantina si a se scapa de cadavrele celor ucisi prin atacuri cu arme biologice."

Anumite site-uri de pe Internet, care duc campanii de demascare a planurilor francmasoneriei mondiale, Infowars si Prison Planet, au postat o serie de articole cu privire la gropile comune din lagarele FEMA. În februarie, Daily Newscaster publica un raport cu privire la FEMA si vaccinarile împotriva gripei porcine, precum si planurile pentru gropi comune în vecinatatea orasului Chicago si în partea de nord a Indianei. În luna martie a acestui an, Infowars a postat un articol detaliat cu privire la locatiile gropilor comune din Arizona si Texas.

Program camuflat pentru arme biologice


Dosarul "Probe pentru bioterorism" contine dovezi pentru acuzatiile pe care jurnalista austriaca le aduce unor persoane foarte sus-puse. Lista este consistenta: Barak Obama, presedintele SUA, David Nabarro, coordonatorul ONU pe probleme de gripa, Margaret Chan, directorul general al OMS, Kathleen Sibelius, secretar al Departamentului pentru servicii si sanatate publica al SUA, Janet Napolitano, secretar al Departamentului de securitate interna al SUA, bancherii David de Rotschild, David Rockefeller, George Soros, Werner Faymannn, cancelar al Austriei, Alois Stoger, ministrul sanatatii din Austria.

Acestia fac parte din acel sindicat corporatist al crimei, la nivel international, care a dezvoltat, produs, depozitat si întrebuintat arme biologice pentru eliminarea populatiei Statelor Unite si a altor tari, cu scopul obtinerii de câstiguri financiare. OMS, Uniunea Europeana, centrele americane CDC pentru controlul epidemiilor si alte laboratoare de cercetare, FEMA, companiile producatoare de vaccinuri si Departamentul pentru servicii si sanatate publica al SUA au interactionat între ele pentru a dezvolta si distribui arme biologice si au obtinut fonduri prin sistemul bancar si prin mecanismul comertului global de narcotice.

Jane Burgermeister îi acuza pe acestia ca au complotat la conceperea, finantarea si participarea la faza finala a implementarii programului camuflat pentru arme biologice, program incluzând si companiile farmaceutice Baxter si Novartis. Au conceput si apoi eliberat agenti biologici letali, în special virusul gripei aviare si virusul gripei porcine, pentru a avea pretextul programului de vaccinare fortata, în masa, program prin care s-ar putea administra un agent biologic toxic ce ar cauza moartea populatiei vaccinate. Aceasta actiune este o violare clara a Actului Antiterorism prin arme biologice.

Vaccin infestat cu virusul gripei aviare combinat cu virusul gripei umane


Acuzatiile lui Jane Burgermeister includ dovezi ca Baxter AG, subsidiara austriaca a Baxter International, a eliberat în mod intentionat 72 kg de virus al gripei aviare, distribuit de OMS în iarna lui 2008 în 16 laboratoare din 4 tari. Laboratorul Baxter din Austria, unul din cele mai sigure laboratoare din lume, nu a urmat cei mai simpli si esentiali pasi pentru a pastra în siguranta 72 kg dintr-un patogen clasificat ca si arma biologica, la distanta de toate celelalte substante, permitându-i sa se amestece cu virusul gripei umane obisnuite.

Vaccinul infectat simultan cu virusul gripei aviare si umane a fost vândut de compania Baxter firmei AVIR Greenhills Biotechnology din Austria, care la rândul sau a comercializat-o catre alte patru firme din Cehia, Slovenia si Germania. În Cehia, un membru al personalului de la BioTest a testat materialul destinat vaccinarii pe dihori. Toti dihorii injectati au murit. Incidentul a trezit suspiciuni, care s-au dovedit îndreptatite: analizele au dovedit ca produsele respective contineau virusul activ H5N1, cel care produce temuta gripa aviara.

Mai mult decât atât, s-a dovedit ca vaccinul era simultan infectat si cu virusul care produce gripa umana, H3N2! Problema rezida nu doar în livrarea unor produse contaminate cu virusul gripei aviare, ci în combinarea acestuia cu virusul gripei umane, practica despre care expertii în bio-securitate afirma ca ar trebui complet interzisa, deoarece poate duce la aparitia de mutatii pentru a infecta fiintele umane cu gripa aviara si astfel se poate produce o mult temuta pandemie.

Acest incident nu a fost investigat nici de catre OMS, nici de UE, nici de autoritatile pentru sanatate din Austria. Nu s-a investigat continutul materialului virusului si nu s-a publicat nicio informatie cu privire la implicatiile genetice ale eliberarii virusului. Ca raspuns la întrebarile parlamentare din 20 mai, Alois Stoger, ministrul sanatatii din Austria, a dezvaluit faptul ca incidentul nu a fost abordat ca atentat la bio-securitate, asa cum ar fi trebuit, ci ca ofensa la adresa codului veterinar. Un medic veterinar a fost trimis la laborator pentru o scurta inspectie.

Jurnalista austriaca dezvaluie faptul ca eliberarea virusului ar fi trebuit sa fie un pas esential pentru declansarea unei pandemii de nivel 6. Ea enumara legile si decretele care ar permite ONU si OMS sa preia Statele Unite în cazul unei pandemii. În plus, legislatia care solicita respectarea vaccinarilor obligatorii ar fi pusa în vigoare în Statele Unite în conditiile declararii pandemiei.


Virusuri produse în laborator


Jane Burgermeister sustine ca întreaga afacere a pandemiei gripei porcine este bazata pe o mare minciuna referitoare la faptul ca nu exista niciun virus natural care sa reprezinte o amenintare pentru populatie. Ea prezinta dovezi ce duc la concluzia ca virusul gripei aviare si cel al gripei porcine au fost, de fapt, produse în laborator, folosind fonduri de la OMS si de la alte agentii guvernamentale. Aceasta "gripa porcina" este un hibrid format din gripa porcina propriu-zisa, gripa umana si gripa aviara, ceva ce poate veni numai din laborator, conform multor experti.

OMS sustine ca aceasta "gripa porcina" se împrastie si ca trebuie declarata pandemia, ignorând cauzele fundamentale. Virusii ce au fost eliberati au fost creati si eliberati cu ajutorul OMS, iar OMS este responsabila în cea mai mare masura pentru pandemie. În plus, simptomele presupusei "gripe porcine" nu pot fi diferentiate de cele ale gripei normale. Aceasta "gripa porcina" nu cauzeaza decesul mai mult decât o face o gripa obisnuita.


Burgermeister afirma ca cifrele reprezentând numarul deceselor cauzate de "gripa porcina" nu sunt reale. Nu exista potential pandemic decât în cazul în care se procedeaza la vaccinarea în masa, în intentia de a proteja populatia. Exista suficiente temeiuri de a crede ca vaccinarile obligatorii vor fi contaminate cu boli special concepute sa duca la deces.

În dosarul conceput de aceasta se face referire la un vaccin împotriva gripei aviare al Novartis, cu licenta, vaccin ce a ucis 21 de oameni fara adapost din Polonia în vara lui 2008 si a avut ca "prima urmare" o "rata de efecte secundare", astfel îndeplinind conditiile definitiei guvernului american pentru o arma biologica (un agent biologic desemnat sa cauzeze o rata de efecte secundare, de ex. deces sau vatamare) printr-un sistem de transmitere (injectarea).

Jane Burgermeister sustine ca acelasi complex de companii farmaceutice si agentii guvernamentale la nivel international, care au dezvoltat si eliberat material pandemic, s-au orientat spre profit, prin obtinerea de contracte din declansarea pandemiei.

Mass-media controlata de grupul ce coordoneaza programul "gripa porcina" contribuie la dezinformare pentru a pacali populatia din Statele Unite sa se vaccineze. Burgermeister mai sustine, în acuzatiile sale, faptul ca grupul de companii farmaceutice format din Baxter, Novartis si Sanofi Aventis sunt parte a unui program de arme biologice cu bazele în afara, finantat de acest sindicat international al crimei si conceput sa duca la crime în masa, pentru a reduce populatia lumii sub 5 miliarde în urmatorii 10 ani.

Planul lor este sa raspândeasca teroarea pentru justificarea fortarii oamenilor sa renunte la drepturile lor, si, de asemenea, sa instituie carantina în tabere FEMA. Casele, companiile, fermele si terenurile celor ucisi vor fi gata de a fi înhatatede catre acest sindicat. Eliminând populatia Americii de Nord si a altor continente, elita internationala obtine accesul la resursele naturale neexploatate ale regiunilor, cum suntapa si câmpurile petroliere nedezvoltate.

Dosarul complet include:


- informatii complete si un studiu ce include coordonatele temporale, cauza probabila, definitiile si reglementarile OMS si ONU si istoricul incidentelor din aprilie 2009, legate de izbucnirea gripei porcine;
- dovezi stiintifice ca virusul "gripei porcine" este un virus creat artificial (modificat genetic);
- dovezi stiintifice care indica faptul ca "gripa porcina" a fost conceputa astfel încât sa semene cu virusul gripei spaniole, din 1918, incluzând citate din "Gripa porcina 2009 este gripa spaniola din 1918 în varianta armata", de dr. A. True Ott si un articol pe aceeasi tema din Science Magazine al dr. Jeffrey Taubenberger;
- dovezi ale eliberarii intentionate a virusului gripei porcine în Mexic;
- dovezi ale implicarii Presedintelui Obama, care evidentiaza faptul ca vizita lui în Mexic a coincis cu recenta epidemie a gripei porcine si moartea unor oficiali implicati în calatoria sa. Este în dezbateri faptul ca presedintele nu a fost niciodata testat pentru gripa porcina, pentru ca fusese vaccinat anterior;
- dovezi ca Baxter este un element al unei retele de arme biologice;
- dovezi ca Baxter a contaminat în mod intentionat materialul de vaccinuri;
- dovezi ca Novartis utilizeaza vaccinurile ca arme biologice;
- dovezi cu privire la rolul OMS în programul armelor biologice;
- dovezi cu privire la manipularea legata de boala realizata de catre OMS, pentru a putea justifica declararea nivelului 6 de pandemie, pentru a controla Statele Unite;
- dovezi cu privire la rolul Laboratorului National de microbiologie al Canadei în programul armelor biologice;
- dovezi cu privire la implicarea oamenilor de stiinta ce lucreaza pentru NIBSC (National Institute for Biological Standards and Control) din Marea Britanie si centrele americane CDC pentru controlul epidemiilor în conceperea virusului gripei porcine;
- controverse constitutionale: legalitatea sau ilegalitatea periclitarii vietii, sanatatii si a binelui public prin vaccinarea în masa;
- problema imunitatii si a compensarii ca dovada a încercarii de a comite o crima;
- dovezi cu privire la existenta unui sindicat corporatist international al crimei. sursa:

http://roaim.byethost15.com/?a=articles&p=321

Vaccinul pentru gripa porcina: periculos si ineficient

Dupa panica mondiala generata de virusul gripei aviare, oamenii din intreaga lume sunt supusi unui bombardament mediatic in legatura cu virusul gripei porcine. Dar daca stai sa privesti si sa analizezi cu atentie toate aceste informatii poti sa tragi cateva concluzii interesante. Cei de la asociatia ProVita au in urma unor analize amanuntite au realizat un material pe care l-am prezentat si noi mai jos.

1. Ce este virusul gripei porcine?


- noul tip de virus gripal A H1N1 nu se aseamănă cu nici un alt virus precedent izolat, după cum arată ultimele date din luna mai. New details on virus's promiscuous past", Jon Cohen, Science 2009, 324, 1127 şi Garten RJ, Davis CT, ussell CA et al. - Antigenic and genetic characteristics of swine-origin 2009 A (H1N1) influenza viruses circulating in humans. Science 2009, 325, 197-201.)

- acest virus a fost sintetizat în laborator: Dr. Johan Hultin, de la Universitatea de Stat din Iowa, a extras cu succes material genetic, de la un cadavru obez de 30 şi ceva de ani, de sex feminin, care a murit de gripa spaniolă în 1918, împreună cu 85% dintre sătenii din Brevig Mission (numită Teller Mission în 1918), într-o singură săptămână. Victimele gripei spaniole din care a fost extras materialul genetic au fost îngropate în permafrost-ul arctic. În această pandemie au murit cel puţin 50 de milioane de oameni din întreaga lume.

- oamenii de ştiinţă au recreat materialul genetic al virusului gripei spaniole din 1918, într-un laborator finaţat de Guvernul SUA. Virusul obţinut a fost apoi combinat în mod artificial cu virusul comun H3N2 si o minoră genă de lipitură din Eurasia - H5N1 - tulpina gripei aviare. Virusul gripei aviare sau H5N1, care a lovit Asia in 2006, contine unele mutatii genetice ale virusului din 1918.

- în final, acest virus conţine material genetic de la doua tulpini de gripă porcină, două tulpini de gripă umană şi o singura tulpină de gripă aviară ;

- Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) numeşte virusul rezultat "novel flu", incorect spus "virusul gripei porcine". Actuala tulpină de gripă "novel" suferă o mutaţie rapidă la om, animalele necontractând virusul.

oamenii de stiinţă estimează că, atât ceasul molecular al virusului A/H1N1 cât şi mijloacele moderne de transport, rapide, vor face ca aproape toate ţările din lume sa aibă experienţa unui focar A/H1N1 în următoarele câteva luni. Ce este diferit la virusul A/H1N1 este că, spre deosebire de alte noi tulpini de virusi care suferă mutaţii rapide la apariţie, apoi încetinesc mutaţiile şi în final se opresc în întregime, "the novel" nu dă încă semne de încetinire a ratei de mutaţie; ca atare, oamenii de stiinţă îşi fac griji, fiindcă A/H1N1 este generat sintetic şi nu se comportă ca unul natural. (Raportul Wayne Madsen - 21 mai 2009. Wayne Madsen este un jurnalist de investigatie din Washington DC, autorul acestui Raport.Copyright © 2009 WayneMadenReport.com).http://alexaionescu.wordpress.com/2009/07/24/istoria-virusului-h1n1-si-viitorul-nu-prea-roz/

Notă. Există 3 tipuri de viruşi gripali: A, B si C. Virusul de tip A este cel care cauzează majoritatea îmbolnăvirilor la om, păsări şi mamifere. Genomul său conţine 8 segmente de ARN, codificând 11 proteine. Viruşii sunt clasificaţi pe subtipuri pe baza celor 2 glicoproteine majore de suprafaţă: hemaglutinina (H) şi neuraminidaza (N). Prin segmentarea genomului, virusul are capacitatea de a-şi rearanja segmentele genomice şi de a se recombina, crescând astfel rata de evoluţie şi generare de noi tulpini. Recombinarea este larg utilizată în laborator în procesul creării de noi vaccinuri. (Olsen B, Munster VJ, Wallensten A, Waldenstrom J, Osterhaus ADME and Fouchier RAM. Global patterns of influenza A virus in wild birds. Science 2006, 312, 384-8.)

2. Cât de gravă este gripa porcină?


- simptomele de gripa porcina sunt cel mult moderate;

- în iulie 2009 au fost înregistrate 40617 cazuri de gripa în SUA, din care 319 decese, ceea ce înseamna o mortalitate de 0,8 %, deşi se pare că rata mortalităţii a fost de fapt mult mai redusă. Experţii estimează că de fapt numai unul din 20 de cazuri de gripă sunt raportate. (2009 flu pandemic in the United States", Wikipdeia, 22 July 2009,)
http://en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic_in_the_United_States

- Marea Britanie este cea mai afectată ţară a Europei. Acolo oamenii pot primi sfaturi şi chiar medicamentul "Tamiflu", fără să fie consultaţi de medici. În săptămâna deschiderii noiii linii telefonice pentru raportarea cazurilor de îmbolnăviri, s-a ajuns la cifra de îmbolnaviri record de 100.000, cu un total de 30 decese, ceea ce înseamnă o mortalitate de 0,03% (probabil o rată a mortalitatii mai apropiată de realitate); ("Swine flu website overwhelmed by demand as new cases double in a week", Owen Bowcott and Severin Carrell, The Guardian, 23 July 2009, )
http://www.guardian.co.uk/world/2009/jul/23/swine-flu-website-overwhelmed
- acestă rată de mortalitate este mai scăzută decât în cazurile de îmbolnăviri cu o gripă obişnuită tip A.

3. Principiul vaccinării - o eroare medicală?


- vaccinurile de gripă sunt produse tradiţional din viruşi non-virulenţi (atenuaţi sau slăbiţi). Pentru ca vaccinurile să fie eficiente trebuie să conţină virusul care afectează populaţia, dar în formă non-virulentă. Vaccinul acţionează prin faptul că sistemul imun este activat prin expunerea la forma non-virulentă (ne-patogenă) a virusului şi ca urmare produce anticorpi care protejează organismul de forma patogenă a virusului. (Hood E. Environews Innovations 2006 Environmental Health Perpectives 114,A108-111.);

- studii recente, dar şi mai vechi, au demonstrat că injectarea de material genetic străin direct în fluxul sanguin conduce la mutaţii genetice şi oncogeneză (formarea cancerului) în organismul care primeşte acel material. Cercetătorii elveţieni Phillipe Anker şi Maurice Stroun de la Laboratorul de Biochimie şi Fiziologie Vegetală a Universităţii din Geneva, pionieri ai biologiei moleculare, au publicat periodic în reviste medicale rezultatele cercetărilor întreprinse continuu, din anii '60 până în prezent. Ei au descoperit că substanţele biologice care intră direct în curentul sanguin pot deveni parte integrantă a codului genetic uman. Studiile lor au demonstrat că acizii nucleici ADN şi ARN nu există numai în nucleul celulelor, ci mici cantităţi de material genetic circulă liber în spaţiul extracelular al tuturor organismelor vii. Majoritatea vaccinurile aflate în uz curent sunt preparate din virusuri vii atentuate.

Virusurile se numără printre cele mai simple microorganisme vii, fiind formate din căteva şiruri de ADN sau ARN învelite într-o capsidă proteică; această structură extrem de simplă nu le permite să trăiască independent, ci doar în interiorul unei celule vii care să le ofere nutriţie şi condiţii de reproducere. La ora actuală, există două mari tipuri de celule folosite în producţia vaccinurilor: celule de provenienţă animală (rinichi de maimuţa, embrion de pui, etc.) şi celule de provenienţă umană. Referitor la celulele de provenienţă umană, se ştie că, în mod normal, acestea nu supravieţuiesc în afara corpului omenesc. Celulele umane utilizate curent în producţia de vaccinuri sunt aşa-numitele linii de celule "nemuritoare". Acestea sunt, de fapt, celule canceroase provenite din diferite tipuri de tumori umane sau celule fetale provenite din embrion uman avortat, singurele capabile sş supravietuiască in vitro şi să se dividă fără limită de timp şi spaţiu. Aceste culturi de celule sunt hrănite, de obicei, cu un amestec nutritiv pe bază de ser extras din embrionul bovin. Virusurile vaccinale sunt capabile să includă material genetic din celulele pe care sunt cultivate şi din amestecul nutritiv aplicat, deci toate ingredientele folosite în producţia industrială a vaccinurilor reprezintă tot atâtea surse de contaminare a produsului final. Purificarea totală a vaccinului final este, practic, imposibilă, deoarece nici un laborator din lume nu este capabil, la ora actuală, să separe total virusul vaccinal de resturile din mediul de cultura. Acest lucru este recunoscut oficial, în sensul că standardele actuale pentru fabricarea vaccinurilor consideră drept contaminare acceptată până la 100 pg (picograme) de ADN heterolog pe doza de vaccin.

în prezent, se ştie că inducţia cancerului este un fenomen care porneşte de la o singura celulă şi că o singură unitate functională de ADN străin în genomul celulei-gazdă poate induce transformarea celulară malignă. O confirmare a acestor adevăruri este descoperirea, în anul 1960, a virusului SV40 (Simian Virus 40) în vaccinul anti- polio oral "Sabin", preparat cu virus viu. Ulterior, s-a descoperit că şi vaccinul anti-polio "Salk" (varianta cu virus inactivat, administrat pe cale injectabilă) este contaminat, deoarece virusul a supravieţuit formaldehidei folosite pentru inactivare. Cercetătorii americani Sweet şi Hilleman de la Merck Institute for Therapeutic Research, care au făcut descoperirea, afirmă că toate cele 3 tulpini de virus polio vaccinal au fost găsite infestate. Virusul SV 40 provine din rinichiul maimuţei verde din Africa, pe care s-a cultivat, dintotdeauna, vaccinul anti-polio. Confirmarea rolului oncogen al acestui virus a venit în momentul în care genomul viral SV40 a fost descoperit în tumori maligne diverse ale adulţilor injectaţi cu vaccinul anti-polio în copilarie: mezotelioame,3 limfoame,18 limfoame non-hodgkiniene,26 tumori cerebrale,4,8 osteosarcoame,6 tumori maxilo-faciale. "Virusurile ascunse", cum au fost denumite, au o particularitate care explică şi numele lor: deşi creează distrucţie marcată in vitro şi in vivo, ele nu sunt recunoscute de sistemul imunitar uman, deoarece nu au în structura lor antigenele critice necesare pentru identificare. Ele determina, astfel, boli grave, trenante, ale sistemului nervos central si periferic, frecvent cu sfărşit letal. Cercetătorul care le-a descoperit afirmă că ele pot fi considerate "o arma biologică a naturii", deoarece pot îmbrăca forme structurale diferite, dar îşi păstrează capacitatea de a se include în celula nervoasă şi de a o distruge. Martin consideră virusurile ascunse o problemă de sănătate publică.

Actul vaccinării trebuie înţeles, în ultimă instanţă, ca un act de introducere de material genetic străin direct în fluxul sanguin. Campaniile de vaccinare în masa au avut un impact covârşitor asupra populaţei, în sensul că au condus, pe termen lung, la mutaţii genetice imprevizibile şi la alterarea în sens negativ a codului genetic uman. Legătura dintre mutaţiile genetice şi oncogeneza la om a fost demonstrată ştiinţific, iar creşterea incidenţei şi mortalităţii prin cancer este o realitate a zilelor noastre.

4. Eşecurile ultimei vaccinări în masă în SUA


În 1976 s-au înregistrat câteva cazuri de gripă porcină în rândurile soldaţilor de la Fort Dix, New Jersey şi numai unul dintre ei a decedat, cel mai probabil din cauza eforturilor fizice prea mari decât din cauza gripei . ("Now legal immunity for swine flu vaccine makers" F, William Engdahl, Global Research 20 July 2009, http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=14453). Aceasta a dus la lansarea unei vaccinări în masa a 40 milioane persoane împotriva unei pandemii care nu s-a materializat. Mii de oameni au cerut despăgubiri pentru leziunile cauzate de vaccinare. Cel putin 25 de oameni au murit i 500 au paralizat. (http://en.wikipedia.org/wiki/1976_swine_flu_outbreak şi Haber P, Sejvar J, Mikaeloff Y and DeStefano F. Vaccine and Guilaain-Barre syndrome. Drug Saf 2009, 32, 309-23.).

5. OMS şi febra vaccinării în masă


- ordinul vaccinarii în masa în toamna acestui an a venit de la OMS ( Organizaţia Mondială a Sănătăţii ). La începutul lui iulie 2009, un grup de experţi în vaccinuri a concluzionat că epidemia este de neoprit iar Marie-Paul Kieny, directorul OMS pe direcţia cercetării vaccinurilor a spus că toate naţiunile vor trebui să aiba acces la vaccinuri şi că vaccinul va trebui să fie gata de administrare în septembrie. Criticii arată că „experţii în vaccinare" sunt influenţaţi de producătorii de vaccinuri care vor să căştige profituri enorme de pe urma contractelor cu guvernele. Dar argumentul decisiv împotriva vaccinării în masă este că vaccinul nu e eficient, ba mai mult, e chiar periculos.

- cu toate că situatia a fost deja împinsă dincolo de orice limita, există intenţia de a produce doze tot mai mici de vaccinuri cu ajutorul unei serii de noi adjuvanţi, totul petrecându-se cu binecuvântarea OMS. (H1N1 ‘swine flu' vaccine, postnote, May 2009, number 331); http://www.parliament.uk/documents/upload/postpn331.pdf

- un raport recent al OMS asupra principalilor producători de vaccinuri a concluzionat că în cel mai bun caz se pot produce 4.9 miliarde doze de vaccin AH1N1 anual asumându-se cea mai economică dozare (aceasta include utilizarea de adjuvanţi toxici selectaţi de fiecare producător) precum şi utilizarea la maximum a capacităţilor de producţie. (Collin N, de Radiguès X, Kieny MP; the World Health Organization H1N1 Vaccine Task Force.New influenza A(H1N1) vaccine: How ready are we for large-scale production? Vaccine. 2009 Jun 26 in press doi:10.1016/j.vaccine.2009.06.034).

Dr.Vasile Astărăstoaie ( Preşedintele Colegiului Medicilor din România): "O.M.S. introduce dictatura medicala! O.M.S., până acum, orice evaluare s-ar face, a dat dovadă de ineficienţă totală. Nici unul dintre programele O.M.S. nu au dat rezultate aşa cum au fost prezentate." În plus, toată această escaladare a gradului de alertă s-a făcut fără consimţământul miniştrilor sănătăţii din ţările membre O.M.S. O.M.S.-ul este acum un „colhoz" internaţional: în ultimii 25 de ani, s-a transformat într-o instituţie care îşi întreţine birocraţia proprie - ca şi Uniunea Europeană, ce merge pe acelaşi drum. Îşi ia măsuri de supravieţuire. Toate decesele din lume datorate gripei porcine au fost la persoane care aveau deja imunodeficienţă prin boli anterioare. O.M.S.-ul încearcă să introducă o dictatură medicală, ca şi sănătatea publică ( DSP), care a început să încalce drepturile naturale ale omului, pentru că, vedeţi: a introdus carantina, a interzis libera circulaţie, a introdus vaccinarea obligatorie, s-a încălcat autonomia pacientului care nu poate refuza tratamentele obligatorii. Toate, pe acest principiu al siguranţei colectivităţii. Nu există un echilibru între drepturile pacientului şi acest principiu al siguranţei. Şi atunci O.M.S.-ul introduce, cred că e corect termenul, dictatura medicală. Ne învaţă, de exemplu, cum să mâncăm, fără să ţină cont că a existat o selecţie naturală bazată pe comportamentul alimentar. În plus, în momentul de faţă, noi fetişizăm nişte concepte în medicină, care iarăşi introduc dictatura, cum sunt, de exemplu, ghidurile, protocoalele şi medicina bazată pe dovezi. ".(6/2009 /Revista "Presa Ortodoxă":GRIPA A H1N1 - O PROPAGANDĂ PENTRU O.M.S.?).

jurnalista austriacă Jane Burgermeister :" înalţi oficiali ai SUA, ONU şi OMS fac parte dintr-un "sindicat internaţional al crimei", controlat de bancherii care administrează şi rezerva Federală a Statelor Unite. Acest grup este pe cale să comită "cel mai mare genocid biologic" din lume, folosindu-se de vaccinul împotriva virusului AH1N1. Acestea sunt câteva dintre acuzaţiile pe care jurnalista austriacă le aduce unor oficiali ONU şi OMS, într-un dosar depus la FBI (informează site-ul de ştiri javno.com. ). Mai mult, ea intenţionează să ceară interzicerea măsurilor de vaccinare forţată a populaţiei din SUA şi alte ţări afectate de gripa porcină. Potrivit reporterului, grupul a lansat un virus creat artificial, pentru a elimina o parte din populaţie şi pentru a obţine profituri din vânzarea vaccinului, prin companiile farmaceutice. În aprilie 2009 ea a adus dovezi referitoare la faptul că laboratoarele Baxter au eliberat în mod intenţionat 72 de kilograme de virus al gripei aviare activ. Se pare că virusul ar fi fost livrat de către OMS către 16 laboratoare din patru ţări. http://antena3.ro/stiri/stiinta/gripa-porcina-si-teoria-conspiratiei-o-jurnalista-austriaca-acuza-oms-si-onu-de-bioterorism-si-tentativa-de-genocid_75907.html

6. Vaccinare cu orice preţ?


Virusul există, gripa se extinde şi, indiferent de provenienţă sau de forma benignă a gripei, ceea ce îngijorează mai ales publicul sunt programele guvernamentale de vaccinare în masă menite să combată epidemia şi care ar putea fi mai rele decât epidemia însăşi. Astfel Departamentul de Sănătate al SUA şi cel al Securităţii Naţionale au declarat în aprilie, la scurt timp după apariţia epidemiei, că gripa porcină este o urgenţă a sănătăţii. Ca rezultat, unele şcoli au fost închise, unii oameni puşi în carantină iar companiile farmaceutice au încheiat contracte valorând în total 7 miliarde de dolari pentru a fabrica vaccinuri care vor fi puse în circulatie de către Administraţia pentru Alimente şi Medicamente. Aceasta înseamnă că vaccinurile vor fi testate pentru numai câteva săptămâni pe câteva sute de voluntari: copii şi adulţi înainte de a fi administrate tuturor şcolarilor, în toamna anului 2009, începând cu luna octombrie. Mai mult, ca urmare a legislaţiei federale adoptate de Congres în 2001, o autorizaţie pentru uz de urgenţă permite companiilor farmaceutice, oficialităţilor din sistemul de sănătate şi oricui care se ocupă de administrarea vaccinurilor experimentale, ca în timpul unei stări de urgenţă, să fie protejat legal în cazul în care populaţia suferă leziuni în urma vaccinării. Secretarul Serviciilor Umane şi de Sănătate, Kathleen Sebelius, a garantat fabricanţilor de vaccinuri, imunitate totala în faţa legii, împotriva oricăror plângeri în instanţă care ar putea rezulta în urma vaccinării. Unele state vor să impună vaccinarea obligatoriu prin lege.

a. vaccinul este periculos:


- vaccinurile în sine pot fi periculoase, în special vaccinurile din germeni atenuaţi sau noile vaccinuri recombinate din acizi nucleici ( cum este şi în cazul gripei porcine), acestea având un potenţial de a genera tulpini virulente prin recombinare iar acizii nucleici recombinaţi pot cauza maladii autoimune.
- creşte riscul de astm : un studiu pe 800 copii suferind de astm a arătat că cei care au fost vaccinaţi anti-gripal au efectuat un număr ridicat de vizite la doctor şi la camera de urgenţă datorita problemelor cauzate de astm. Acest studiu a fost confirmat de un raport din 2009 care arată că, copii cu astm care au fost vaccinaţi cu FluMist ( vaccin antigripal) au prezentat un risc de 3 ori mai mare de spitalizare;
- sindromul Guillain-Barre: este o boală autoimună care cauzează paralizia braţelor şi picioarelor şi, în cazuri rare, a întregului corp. În unele cazuri, GBS a dus însă la paralizie completă sau chiar la moarte;
- o sursă majoră de toxicitate a vaccinurilor antigripale o constituie adjuvanţii, substanţe care au menirea sa amplifice acţiunea vaccinurilor: cele mai multe vaccinuri au un conţinut periculos de mare de mercur sub formă de thimerosal (un conservant letal) de 50 de ori mai toxic decât mercurul insuşi. O doză destul de mare poate cauza disfuncţii pe termen lung la nivel imunologic, senzorial, neurologic, motor şi comportamental. Otrăvirea cu mercur duce la autism, sindrom de atenţie deficitară, scleroză multiplă, deficienţe de vorbire şi limbaj. Un alt adjuvant comun pentru vaccinuri este hidroxidul de aluminiu care cauzează alergie şi şoc anafilactic. Cei mai mulţi adjuvanţi noi incluzând MF59, ISCOMS, OS21, AS02 şi AS04 sunt mai toxici decât hidroxidul de aluminiu. Unele doze de vaccin vor conţine squalena cauzatoare a sindromului războiului din golf şi a altor disabilităţi. (Ho MW. How to stop bir flu instead of the vaccine-antiviral model. Science in Society 35. 40-42, 2007.)

b. vaccinul este ineficient:


- numeroase studii arata ca vaccinurile anti-gripale protejeaza putin sau deloc si nu exista motive sa credem ca vaccinul impotriva gripei porcine va fi diferit;
- la copiii sub 2 ani eficienta vaccinurilor de tip inactiv a fost similara cu efectul placebo;
- la copii peste 2 ani vaccinurile prin spray nazal continind virusi de virulenta redusa si vaccinurile injectabile continind virusi morti previn intre 59 si 82 % din imbolnaviri. Prevenirea altor boli asemanatoare gripei a fost de numai 33-36 %. ; (Swine flu pandemic now ‘unstoppable': WHO official", Agence France-Presse 13 July 2009, Calgary Herald, http://www.calgaryherald.com/Swine+pandemic+unstoppable+official/1788693/story.html).
- Vaccinurile de gripa sunt la fel de nefolositoare pentru adulti si batrini, dind protectie redusa sau deloc impotriva unei game de imbolnaviri, inclusiv a pneumoniei.

7. Cine produce vaccinul ?


5 companii la nivel global au contracte pentru a produce vaccinul : Baxter International, GlaxoSmithKline, Novartis, Sanofis-Aventis si AstroZeneca.
Care sunt aceste companii?
a.) Novartis a provocat un scandal de presa in 2008 ca urmare a testelor clinice cu vaccinul H5N1 ( pentru gripa aviară) desfasurate in Polonia. Testarea a constat in administrarea vaccinului la 350 persoane fara adapost de catre asistente medicale si medici polonezi, fapt care a dus la moartea a 21 dintre cei testati si la aducerea personalului medical in instanta de catre politia poloneza. Novartis a pretins la vremea respectiva ca decesele nu au fost determinate de vaccin care au spus tot ei "fusese testat fara probleme pe 3500 de alte persoane". Tot Novartis a anuntat in 13 iunie ca a produs vaccin impotriva gripei porcine utilizind tot tehnologia bazata pe culturi de celule si adjuvantul MF59. Acest adjuvant este de natura uleioasa si contine Tween80, Span85 si squalena . Studiile efectuate pe soareci au aratat ca adjuvantii uleiosi induc probleme motorii si paralizie. Squalena induce artrita severa la soarecii de laborator iar in cazul subiectilor umani s-a constatat ca administrarea de squalena intre 10 si 20 ppm (parti pe miliard) duce la probleme grave ale sistemului imun si aparitia de maladii autoimune .;

b.) Vaccinul de la GlaxoSmithKline (GSK) va fi produs din antigeni ai recent izolatei tulpini gripale si va contine adjuvantul AS03 care a fost aprobat de UE impreuna cu vaccinul anti-gripa aviara H5N1 in 2008. Conform Raportului European Public de Evaluare AS03 contine squalena (10.68 miligrame), DL-alfa-tocoferol (11.86 miligrame) si polisorbat 80 (4.85 miligrame). Vaccinul H5N1 contine de asemenea 5 miligrame thiomersal (derivat de mercur), polisorbat 80, octoxynol 10 si diferite saruri anorganice. Compania promoveaza agresiv diferite sisteme de adjuvanti pe post de "adjuvanti avantajosi" pentru a reduce doza de vaccin . Vaccinul pe care GSK il produce va fi testat pe un numar redus de persoane in timp ce conform rapoartelor compania cauta sa "cantareasca pericolul pandemiei fata de riscurile unui vaccin potential periculos". Acest fapt a fost caracterizat ca riscant de prof. Hugh Pennington, un microbiolog pensionat de la Universitatea Aberdeen, Scotia. "Prin limitarea testelor clinice, Glaxo risca sa nu calibreze doza de vaccin in mod optim si aceasta ar duce la o vaccinare care nu numai ca nu protejeaza populatia ba mai rau ii pune sanatatea in pericol" a aratat Pennington. Glaxo a declarat ca e pe cale sa produca şi o masca de fata antivirală pentru a preveni infectia si ca totodata a crescut productia medicamentului Relenza pentru bolnavii suferind deja de gripa porcina. ("Update: 1-Baxter can take no more H1N1 flu vaccine orders", Bill Berkerto, 16 July 2009, Reuters. http://www.reuters.com/article/marketsnews/idINN1644290820090716?rpc=33

c.) Franta a comandat vaccinuri de la Sanofi, GSK si Novartis dar nu vede nici-un motiv pentru care ar trebui scurtata durata testelor clinice. Compania farmaceutica franceza Sanofi-Aventis isi dezvolta propriul vaccin impotriva gripei porcine pe care il va testa la inceputul lui august. Se estimeaza ca va fi nevoie de 2 luni si jumatate de testari pentru ca sa se obtina un vaccin "eficient si sigur" dupa cum arata Albert Garcia purtatorul de cuvint al companiei care a mai declarat ca " vaccinul va fi gata in noiembrie sau decembrie". (Update: 1-Baxter can take no more H1N1 flu vaccine orders", Bill Berkerto,16 July 2009, Reuters.) http://www.reuters.com/article/marketsnews/idINN1644290820090716?rpc=33

d.) Baxter in schimb va incepe testarile clinice in august. În decembrie 2008, o filială Baxter din Austria a trimis spre testare vaccinul uman anti-gripal contaminat cu tulpina letala virală H5N1 de gripă aviară în 18 ţări incluzând Cehia, unde testările s-au soldat cu moartea animalelor de laborator utilizate (24). Ziarele cehe au ridicat problema dacă nu cumva firma Baxter a încercat în mod deliberat să stârnească o pandemie. ("Bird flu mix-up could have spelled disaster", NewScientist 6 March 2009, http://www.newscientist.com/article/mg20126983.400.

Cum poate fi împiedicată vaccinarea în masă în România? Să luăm exemplu de la CNIV ?

- în SUA, Centrul de supraveghere se opune vaccinarii scolarilor. Cum? Guvernul SUA intentioneaza ca in momentul redeschiderii scolilor, in septembrie, sa vaccineze toti elevii dar Centrul National de Informare asupra Vaccinurilor (CNIV) a cerut administratiei Obama si tuturor guvernatorilor de stat sa aduca dovezi ca aceasta este "necesar si fara riscuri de sanatate" cerind "controlul strict al vaccinului, inregistrarea, monitorizarea, raportarea si asigurarea de compensatii in cazul tulburarilor produse de vaccinare", deoarece "vaccinurile vor fi testate pentru numai cateva saptamini pe citeva sute de voluntari: copii si adulti inainte de a fi administrate tuturor scolarilor, in toamna!". Ceea ce este mai mult decât riscant! CNIV se intreaba daca statele sunt pregatite sa se supuna reglementarilor de securitate ale vaccinurilor din 1986, cuprinse in Actul National despre Leziunile rezultate din Vaccinarea Infantila, care include:

în SUA, Centrul de supraveghere se opune vaccinarii scolarilor. Cum? Guvernul SUA intentioneaza ca in momentul redeschiderii scolilor, in septembrie, sa vaccineze toti elevii dar Centrul National de Informare asupra Vaccinurilor (CNIV) a cerut administratiei Obama si tuturor guvernatorilor de stat sa aduca dovezi ca aceasta este "necesar si fara riscuri de sanatate" cerind "controlul strict al vaccinului, inregistrarea, monitorizarea, raportarea si asigurarea de compensatii in cazul tulburarilor produse de vaccinare", deoarece "vaccinurile vor fi testate pentru numai cateva saptamini pe citeva sute de voluntari: copii si adulti inainte de a fi administrate tuturor scolarilor, in toamna!". Ceea ce este mai mult decât riscant! CNIV se intreaba daca statele sunt pregatite sa se supuna reglementarilor de securitate ale vaccinurilor din 1986, cuprinse in Actul National despre Leziunile rezultate din Vaccinarea Infantila, care include:
• Sa se dea parintilor informatii scrise despre beneficiile si riscurile vaccinului inaintea vaccinarii copilului
• Inregistrarea vaccinurilor administrate copilului inclusiv numele producatorului si numarul lotului
• Inregistrarea vaccinurilor administrate in cartea de sanatate a copilului
• Inregistrarea problemelor de sanatate seriose aparute ca rezultat al vaccinarii in cartea de sanatate a copilului si inaintarea imediata a unui raport Sistemului de Raportare a Reactiilor Adverse ale Vaccinarilor.
l va acorda compensatii finaciare pentru eventuala lezare a copiilor prin vaccinare impotriva gripei porcine si daca parintilor li se vor da "informatii complete si reale despre riscurile vacinarii impotriva virusului gripei porcine" si daca vor avea dreptul sa zica "nu" vaccinarii.Co-fondatorul si presedintele CNIV Barbara Loe Fisher a spus : Parintii si legislatorii ar trebui sa se intrebe:
• De ce sunt copiii cei care trebuie sa primeasca cei dintii un vaccin experimental?
• Sunt scolile echipate ca sa inregistreze consensul informat al parintilor inainte de vaccinare, sa tina evidenta vaccinarilor si sa excepteze de la vaccinare copii care din motive de sanatate ar fi supusi unor riscuri majore in cazul vaccinarii?
• Vor sti cei care administreaza vaccinul sa monitorizeze copii, sa inregistreze imediat, sa raporteze si sa trateze orice problema de sanatate seriosa aparuta in urma vaccinarii?
• Va avea statul resurse financiare pentru a acorda compensatii copiilor lezati?
("Swine flu vaccine should not be given to children in schools", Barbara Loe Fisher, National Vaccine Information Center, 22 July 2009)
http://www.nvic.org/NVIC-Vaccine-News/July-2009/Swine-Flu-Vaccine-Should-Not-Be-Given-to-Children.aspx

Cum putem combate epidemia de gripă porcină in mod eficient, simplu şi fără pericol ?


Există in mod clar moduri mai eficiente de a combate pandemia decit vaccinarea in masa:
- deasa spalare a miinilor,
- suflarea nasului in batiste de unica folosinta,
- evitarea aglomerarilor, aminarea deschiderii scolilor
- dieta sanatoasa,
- exercitiul fizic,
- vitamina D in cantitate suficienta pentru a stimula imunitatea.
(Ho MW. How to stop bir flu instead of the vaccine-antiviral model. Science in Society 35. 40-42, 2007.)

Să evităm medicamentul antiviral Tamiflu!


- Peste jumătate din copiii care sunt trataţi cu Tamiflu contra gripei porcine simt efecte secundare precum ameţeală şi coşmaruri, arată un studiu britanic;
- circa 150.000 de persoane cu simptomele gripei porcine au primit acest medicament până acum. Un studiu făcut la trei şcoli din Londra şi alte regiuni ale Angliei arată că 51-53 procente din copii suferă de efecte secundare.
- Un total de 103 copii au participat la studiu, din care 85 au primit medicamentul preventiv după îmbolnăvirea unui coleg de şcoală. Din aceştia 45 au simţit efecte secundare. Cel mai frecvent efect a fost ameţeala (29 procente), urmat de dureri de stomac sau crampe (20 procente) şi probleme cu somnul (12 procente).
- Aproape un copil din cinci a simţit un efect secundar "neuropsihiatric", precum incapacitatea de a gândi clar, coşmaruri sau comportament straniu, conform studiului publicat în Eurosurveillance.
http://antena3.ro/stiri/stiinta/studiu-tamiflu-medicamentul-pentru-gripa-porcina-provoaca-cosmaruri-copiilor_76928.html

Să nu acceptăm să devenim cobaii vaccinului AH1N1!


- Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care se va dovedi o 'nebunie' dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient testat, scrie cotidianul britanic The Times. Programul de vaccinare nu va fi însă numai pentru Marea Britanie, ci pentru întreaga Europa, evident şi România şi, deci, lucrurile ne privesc direct. În primul rând, spune The Times, gripa porcină este cu mult mai blândă decât s-a aşteptat, ceea ce face ca boala să nu se manifeste mai drastic decât o răceală severă şi deci ca vaccinarea să fie pusă sub semnul întrebării. Există motive serioase pentru vaccinarea celor care suferă de boli are plămânilor, inimii sau rinichilor sau a celor cu sisteme imune slăbite, a femeilor însărcinate şi a copiilor sub cinci ani, însă doar dacă vaccinul funcţionează şi este sigur. A te grăbi însă să distribui vaccinul şi să vaccinezi populaţia înseamnă însă că nu există o idee privind cât de eficient este acesta, deşi există cercetări despre eficienţa vaccinurilor împotriva gripei, care pot oferi informaţii legat de aşteptările de la un vaccin împotriva gripei porcine. Administrarea în masă a vaccinului împotriva gripei porcine în America anului 1976 pentru a preveni o epidemie, deşi a avut drept consecinţă faptul că milioane de persoane au fost imunizate, a fost oprită după o creştere a cazurilor de sindrom Guillain-Barré (GBS) printre cei cărora le-a fost administrat vaccinul. GBS este o boală autoimună care cauzează paralizia braţelor şi picioarelor şi, în cazuri rare, a întregului corp. În unele cazuri, GBS a dus însă la paralizie completă sau chiar la moarte. Cercetările ulterioare au estimat că a existat un caz de GBS la fiecare 100.000 de administrări ale vaccinului. În aceste condiţii, vaccinarea unui număr mare de britanici se va dovedi un uriaş pariu, potrivit The Times. Şi chiar dacă, cel mai probabil, ea va salva multe vieţi, vaccinul ar putea avea efecte secundare grave, care ar putea duce în cazuri extreme până la moarte. În acest context, administrarea se dovedeşte un pariu pe care ameninţarea virusului, aşa cum se prezintă ea în momentul de faţă, nu îl justifică, conchide ziarul britanic.

Paul Joseph Watson, Prison Planet, Luni, 31 August, 2009: Un document pentru uz intern dezvaluie planurile guvernului francez de a impune vaccinarea in masa asupra intregii populatii, pe centre regionale. Aceasta va putea sa fie realizata de catre echipe de injectare, sustinute de medici generalisti si beneficiind de aparatura adecvata.
Ministrul Sanatatii, Roselyne Bachelot, a declarat agentiei Associated Press saptamina trecuta ca vaccinarea va fi voluntara dar ca ea le cere tuturor celor care locuiesc in Franta sa se vaccineze. Vaccinul va fi pus la dispozitie la jumatatea lui octombrie. 94 milioane de doze, mai mult decit suficient pentru a asigura vaccinarea celor 61.5 milioane de locuitori, au fost achizitioante la pretul de 1 miliard euro iar primele transporturi de vaccin au sosit deja.
Cu toate astea un document destinat uzului intern si semnat de Ministrul Sanatatii si de cel de Interior, Brice Hortefeux descrie procedura de vaccinare sistematica a intregii populatii prin intermediul unor centre de vaccinare care se vor deschise pe cuprinsul intregii tari si care vor fi deservite de echipe ce vor lucra in 4 schimburi.
Copii de virsta scolara vor fi si ei vaccinati de echipe mobile care vor trece pe la fiecare scoala, acoperind toata tara. Bebelusii de peste 6 luni vor si ei vaccinati.
Esential e ca medicii generalisti si sistemul sanitar in general nu vor avea rolul principal in aceasta campanie de vaccinare ceea ce face ca totul sa para mai degraba o operatie militara decit una de ocrotire a sanatatii.
Un alt aspect vital al campaniei de vaccinare este faptul ca se va tine evidenta cui s-a vaccinat si cui nu prin intermediul cardurilor de sanatate cu microcip pe care toti cei care locuiesc in Franta trebuie sa la aiba. Datele se vor centraliza si cei care nu s-au vaccina vor fi identificati.
Documente similare se pare ca circula in toate cele 194 de state membre ale OMS. ( inclusiv România)

Acestea sunt adresate inaltilor functionari guvernamentali carora li se ordona sa supervizeze si coordoneze vaccinarea fortata in regiunile pe care le au sub control si sa elaboreze totodata planuri adecvate de vaccinare pina la jumatatea lui septembrie.
Publicul va fi informat numai la sfirsitul lui septembrie de planurile de vaccinare prin presa locală.
Documentul mai mentioneaza legile franceze (Articolul L3131-8 si L3131-9) care obliga personalul medical sa administreze vaccinuri daca guvernul o decreteaza sau sa suporte consecintele legale. Aceasta inseamna ca unii lucratori din sanatate se vor gasi in dificultate clara.
Punerea la punct a unor centre de vaccinare localizate in locuri "securizate" aminteste de lagarele de concentrare naziste precum Buchenwald unde prizonierii erau ucisi prin injectii.
Planul francez detaliaza sarcinile echipelor de vaccinare, felul in care centrele vor fi organizate, unde va fi plasata mobila necesara (precum mesele) si numarul de vaccinari care trebuie executat intr-un anume interval de timp de catre centre de diferite marimi.
O echipa de vaccinare se presupune ca va vaccina in jur de 360 persoane in 4 ore.
Un "post" de vaccinare va cuprinde 3 agenti, unul va pregati vaccinul, unul il va administra iar al treilea va inregistra persoanele vaccinate.
S-a raportat recent sa guvernul Marii Britanii a trimis o scrisoare confidentiala neurologilor punindu-i in garda cu privire la sindromul Guillain-Barre, care ar putea fi provocat de vaccin.

Plătim pentru propria moarte: vaccinurile care îmbogăţesc companiile producătoare pot să ne ucidă


În spatele mediatizării deşănţate a vaccinurilor se ascunde un adevăr înspăimântător: niciunul dintre vaccinurile existente la ora actuală, pentru niciuna dintre boli, nu este cu adevărat eficient. Nu s-a demonstrat ştiinţific eficienţa vaccinurilor, ci din contră s-a demonstrat că ele sunt foarte periculoase, transmiţând un număr mare de virusuri şi generând veritabile epidemii. În plus, substanţele care fac parte din vaccinuri, precum mercurul şi aluminiul, pot produce autism, Alzeheimer, cancer, etc. Prin vaccinare, suntem păcăliţi să plătim bani grei şi să îi îmbogăţim chiar pe cei care încearcă astfel să ne ucidă.sursa:

http://www.sarcina-nasterea.ro/diverse-sanatate/vaccinul-pentru-gripa-porcina-periculos-si-ineficient.html

Vaccinul pentru gripa porcina cu Mercur şi Squalene – un cadou mortal pentru gravide

Dezvăluiri noi despre noul vaccin H1N1 contribuie la ridicarea de noi întrebări, cu privire la siguranţa acestuia, avand in vedere ca există o noua tendinta de promovare a vaccinarii femeilor gravide perfect sanatoase. Asta înseamnă că persoanele cele mai vulnerabile dintre toate - copiii nenăscuţi - vor fi expuse la un vaccin prea puţin testat. Potrivit unui articol CDC recent publicat în revista britanică Lancet, "Odată disponibila, vaccinarea va fi o componentă esenţială a răspunsului celor responsabili de sănătate publică la această gripă, şi orientările SUA acorda un loc important femeilor gravide în cadrul unui grup de înaltă prioritate pentru vaccinul impotriva pandemiei de gripă. "
Notati cuvintele cheile în exprimarea: "o dată disponibile". Cuvintele la care s-ar putea aştepta oricine sunt: "o dată testate temeinic pentru siguranţă," nu sunt deloc de găsit. Potrivit unui articol publicat doar în Denver Post, dr. Keiji Fukuda, de la Organizaţia Mondiala a Sănătăţii (OMS), a avertizat cu privire la pericolele potenţiale ale vaccinurilor netestate.

Punctul culminant este atins o data cu reuniunea ce a avut loc la 23 Iulie, a Comitetului consultativ al FDA privind vaccinurile şi produsele biologice conexe (VRBPAC), cand s-a anuntat ca vaccinul H1N1 va fi combinat cu thimerosalul-cu mercur- pe post de conservant thimerosal conservant. Este adevarat, aceeaşi thimerosal care a fost interzis în vaccinurile gripale în California şi in alte câteva state începând cu anul 2004. Motivul? Toxina incarcata cu mercur a fost legată de o serie de probleme de sănătate - inclusiv preocuparile privind thimerosalul, ca fiind un factor declansator sau care a contribuit la prezenta epidemie de autism.


Este acesta un fapt absolut ştiinţific?

Nu, juriul inca dezbate controversa, dar, concluzia este ca thimerosalul conţine mercur. Chiar mai important, orientare spre femeile gravide nu pare înţeleaptă deloc. De fapt, pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului ( EPA) se mentioneaza faptul că ", factorii care determină cât de grave sunt efectele asupra sănătăţii în urma expunerii la mercur includ ... vârsta persoanei expuse (fătul este cel mai sensibil)."
Alte informaţii îngrijorătoare despre vaccin s-au descoperit în ultimele zile. Un editorial Lancet sugerează faptul că orice plan SUA privind vaccinurile împotriva gripei porcine, fără adaugarea ingredientelor care să extinda aprovizionarea, ar reduce numărul de doze de vaccinare disponibile pentru alte ţări. Soluţia pentru producătorii de vaccinuri, care să le permită ca vaccinul să meargă mai departe, ar putea fi adăugarea de ingrediente numite adjuvanţi. În conformitate cu ştirile despre utilizarea adjuvanţilor în vaccinul H1N1, Bloomberg raporteaza ca acesti compuşi nu au fost niciodată aprobati pentru vaccinuri împotriva gripei în SUA şi în unele studii au arătat că provoca tulburări ale imunitatii la şoareci. Cu toate acestea, pe 7 Iulie, într-un anunţ necomunicat la scara larga, OMS a recomandat ca adjuvanţii sa fie folositi pentru a spori cantitatea de vaccinuri produse, disponibile la nivel mondial.

Vârsta autismului, un cotidian online care dezvolta subiectul epidemiei de autism, a ridicat unele probleme importante cu privire la acesti adjuvanţi. Site-ul evidentiaza faptul ca VRBPAC nu a primit informaţii referitoare la siguranţa adjuvanţilor în noul vaccin gripal. "Ingrijorator este faptul că adjuvanţii propusi (AS03 şi MF59) sunt pe baza de squalene (ulei) şi studiile sugerează că expunerea la squalene este asociată cu producerea de auto-anticorpi si a tulburarilor auto-imune", a relatat site-ul. In plus, unii veterani au susţinut că adjuvantul squalene din vaccinuri a fost responsabil pentru Sindromul războiului din Golf.

În conformitate cu articolul Lancet, motivul pentru care vaccin H1N1 este promovat spre femeile gravide sanatoase se datorează faptului că începând din 15 Aprilie 15 pana pe 18 Mai, 2009, existau 34 de cazuri confirmate sau probabile (asta înseamnă că aceste cazuri nu au fost de fapt confirmate ştiinţific ca fiind de H1N1) de gripa H1N1 la femeile gravide din SUA, a raportat la CDC. Unsprezece dintre aceste (32%) au fost admise la spitale. Rata de admitere in spitale este de patru ori mai mare decât la populaţie.
Dar, autorii articolului recunosc ca această rată ridicată de spitalizare a femeilor cu H1N1 ar putea fi pur şi simplu rezultatul faptului ca medicii este mult mai probabil să admită o femeie gravidă la spital decât alte persoane cu exact aceleaşi simptome. Deci, nu există nici o dovadă reală că femeile gravide sunt mai greu afectate de virusul decât oricine altcineva. Da, au existat şase decese în randul femeilor gravide din SUA între 15 aprilie şi 16 iunie 2009, despre care se crede ca ua fost victimele H1N1. Toate au devoltat pneumonie şi ulterior tulburari respiratorii acute. Dar unde se arata istoricul lor medcal si bolile de care mai sufereau? A fost într-adevăr H1N1 cel care le-a ucis?

Concluzia:

există mai multe întrebări decât răspunsuri despre H1N1. Lansarea de ipoteze, inclusiv cea în care femeile însărcinate sănătoase şi copiii lor nenăscuţi vor avea sănătatea lor protejata prin expunerea la un vaccin netestat cu consecinţe necunoscute pe termen lung, pur şi simplu nu au sens. Da, virusul H1N1 ar putea evolua în ceva extrem de grav. Dar este important să ne amintim că, chiar acum, gripa provocata este relativ uşoară. sursa:

http://www.urbaniulian.ro/2009/09/17/vaccinul-pentru-gripa-porcina-cu-mercur-si-squalene-un-cadou-mortal-pentru-gravide/

Vaccinat sau nu? – vaccinul impotriva gripei porcine – pareri pro si contra

PARERI CONTRA

Cât de gravă este gripa porcină?


- simptomele de gripă porcină sunt cel mult moderate
- gripa porcină este cu mult mai blândă decât s-a aşteptat (cf. „The Times”)
- boala nu se manifestă mai drastic decât o răceală severă, deci rolul vaccinării este pus sub semnul întrebării în Marea Britanie, cea mai afectată ţară din Europa, se înregistrează o mortalitate de 0,03 %, cu mult mai scăzută decât în cazurile de îmbolnăviri cu o gripă obişnuită tip A deci nu este justificată vaccinarea în masă a populaţiei, cu atât mai puţin în România unde s-au înregistrat doar 322 de cazuri!

Virusul gripei porcine noul tip de virus gripal A H1N1(„virusul gripei porcine”) a fost creat în laborator
- nu se aseamănă cu nici un alt virus precedent
- pentru sinteza lui s-a folosit virusul gripei spaniole din 1918 combinat în mod artificial cu tulpina virusului comun H3N2 şi H5N1 (tulpina gripei aviare)
- conţine material genetic de la două tulpini de gripă porcină, două tulpini de gripă umană şi o singura tulpină de gripă aviară


Un vaccin periculos!


- provoacă cancer şi alte boli grave:
- mutaţii genetice şi oncogeneză prin injectarea de material genetic străin direct în sânge (cf. studiilor recente)
- celulele umane utilizate curent în producţia de vaccinuri sunt celule canceroase provenite din diferite tipuri de tumori umane, celule fetale provenite din embrion uman avortat (sunt singurele celule capabile să supravieţuiască in vitro şi să se dividă fără limită de timp şi spaţiu) şi celule animale (embrion de pui, etc.)
vaccinul „Optaflu” contra gripei porcine al Companiei Novartis va folosi celule umane provenite din tumori canceroase!
- sindromul Guillain-Barré (GBS), boală autoimună ce cauzează paralizia braţelor şi a picioarelor, iar în cazuri rare, a întregului corp
- în 1976 s-au înregistrat câteva cazuri de gripă porcină (comună, dată de virusul natural şi nu cel sintetic actual) în rândurile soldaţilor de la Fort Dix, New Jersey şi numai unul dintre ei a decedat, cel mai probabil din cauza eforturilor fizice prea mari decât din cauza gripei. Aceasta a dus la lansarea unei vaccinări în masa a 40 milioane persoane împotriva unei pandemii care nu s-a materializat. Mii de oameni au cerut despăgubiri pentru leziunile cauzate de vaccinare. Cel puţin 25 de oameni au murit şi 500 au paralizat.
- nu este recomandată vaccinarea celor care suferă de boli are plămânilor (agravează astmul la copii), inimii, rinichilor sau a celor cu sisteme imune slăbite, femeilor însărcinate şi copiilor sub cinci ani

Deoarece conţine:


- adjuvanţi toxici
cele mai multe vaccinuri au un conţinut periculos de mare de mercur sub formă de thimerosal (un conservant letal) de 50 de ori mai toxic decât mercurul însuşi. O doză destul de mare poate cauza disfuncţii pe termen lung la nivel imunologic, senzorial, neurologic, motor şi comportamental. Intoxicaţia cu mercur duce la autism, sindrom de atenţie deficitară, scleroză multiplă, deficienţe de vorbire şi limbaj. Un alt adjuvant comun pentru vaccinuri este hidroxidul de aluminiu care este implicat in boala Alzheimer, cauzează alergii şi şoc anafilactic

- adjuvanţi noi
pentru vaccinul gripei porcine sunt folosiţi, cu acordul OMS-ului, cei mai mulţi adjuvanţi noi incluzând MF59, ISCOMS, OS21, AS02 şi AS04. Adjuvantul MF59 este de natură uleioasă şi conţine Tween80, Span85002 şi squalena. Studiile efectuate pe şoareci au arătat că adjuvanţii uleioşi induc probleme motorii şi paralizie. Adjuvantul ASO3 conţine de asemenea Squalena (cauzatoare a sindromului războiului din golf) care provoacă şi boli autoimune. Adjuvanţii Sqalena şi Tween80 provoacă infertilitate la animale.

Nu acceptăm să fim cobaii vaccinului AH1N1 în România!

Organizaţia Mondială a Sanătăţii introduce dictatura medicală!

O.M.S.-ul încearcă să introducă o dictatură medicală, ca şi sănătatea publică (DSP), care a început să încalce drepturile naturale ale omului. A introdus carantina, a interzis libera circulaţie, a introdus vaccinarea obligatorie, s-a încălcat autonomia pacientului care nu poate refuza tratamentele obligatorii.

Întrebări fără răspuns:


- De ce sunt copiii cei care trebuie să primească cei dintâi un vaccin experimental?

- Ce răspuns va da statul pentru cazurile în care copiii şi femeile însărcinate vor fi lezate?

- De ce în SUA şi in Comunitatea Europeană (deci şi în România) se acordă imunitate totală în faţa legii, împotriva oricăror plângeri în instanţă care ar putea rezulta în urma vaccinării?

- De ce se permite companiilor farmaceutice, oficialităţilor din sistemul de sănătate şi oricui care se ocupă de administrarea vaccinurilor experimentale ca în timpul unei stări de urgenţă să fie protejaţi legal în cazul în care populaţia suferă leziuni în urma vaccinării?

- De ce se impune vaccinarea obligatorie când riscurile bolii sunt mici, iar riscurile vaccinării sunt enorme?

- Cum poate fi impusă vaccinarea obligatorie când etica medicală şi legile ţării prevăd pentru orice tratament medical, consimţământul informat al pacientului?

- De ce nu există nicio organizaţie care să controleze conţinutul vaccinurilor la firmele producătoare? Gripa porcină. Ce nu ni se spune?
- Se proclamă pandemie, se mobilizează guverne, se cheltuiesc milioane pentru gripa porcină cu 145 de victime mai puţin decât cele provocate în fiecare an de fulgere (1170 de victime pe an), iar 98% din bolnavi se vindecă fără nicio terapie.
- Decesele (în principal ale copiilor) în Africa şi Asia sunt doar din cauza malariei 3000 în fiecare zi. De ce aceasta nu constituie nici măcar o ştire, în timp ce „pandemia” – cu foarte puţine victime – monopolizează mass-media, pune în mişcare organisme şi guverne mondiale?
- Vaccinările sunt periculoase. În 1918-1919, pe perioada gripei aviare spaniole, doar soldaţii şi alte persoane care fuseseră vaccinate împotriva gripei s-au îmbolnăvit şi au murit. Cei care au refuzat vaccinul au rămas sănătoşi şi, în plus, îi ajutau pe bolnavi şi transportau morţii. De asemenea, şi din cauza vaccinării din 1976 împotriva pandemiei porcine de atunci, oamenii au murit şi mulţi au paralizat din cauza vaccinului şi nu din cauza virusului porcin.
- „Copiii care se vaccinează împotriva gripei prezintă un pericol de trei ori mai mare să se îmbolnăvească de gripă”- James R. Shannon, fost Director al Consiliului Naţional American de Sănătate
- În Franţa, Anglia, America, China, Germania, România se impune vaccinul obligatoriu (cu penalităţi pentru cei care insistă să fie stăpâni pe propriul trup)
- Pentru înfruntarea gripei: igiena şi vitamina D care se activează prin expunerea la soare .

PARERI PRO

Vaccinul impotriva gripei porcine nu provoaca reactii adverse grave
Vaccinul impotriva gripei porcine nu provoaca, in marea majoritate a cazurilor, reactii adverse severe, a declarat, la TV Ziare.com, Cristea Cristiana, sef la “Sectia clinica de boli infectioase VI – Adulti” din cadrul Spitalului Clinic Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babes”.

Vaccinul nu produce cancer, sustine medicul, cum s-a vehiculat in mod eronat, iar explicatia este simpla: vaccinul este realizat din virusul gripal in sine, care nu produce cancer.

Desi vaccinul nu a intrat inca pe piata comerciala, nu este prea tarziu pentru vaccinare, adauga Cristea, “avand in vedere ca virusul va circula inca un an”. Vaccinul romanesc este la fel de eficient ca si cel international si poate fi administrat adultilor si copiilor mai mari de 15 ani.

“Numarul de cazuri nu este alarmant de mare, dar creste. Gripa nu se opreste in decembrie, se pare ca va mai circula un an de zile, iar odata facut vaccinul este un castig”, a declarat Cristea.

Potrivit medicului, o persoana care s-a imbolnavit deja de gripa de tip nou, in forma usoara, nu are nevoie sa isi mai faca vaccinul, pentru ca a capatat deja imunitate.

“Orice imbolnavire lasa o imunitate solida pentru toata viata”, sustine medicul.

Trebuie sa purtam masti

Pentru a ne proteja de gripa noua, trebuie evitata aglomeratia, sau daca nu poate fi evitata, este recomandat sa purtam masti de protectie in zonele suprapopulate, a declarat Cristea.

Profilaxia in cazul gripei de tip A/H1N1 se face cu vaccin, insa pana cand acesta va fi disponibil trebuie sa ne protejam cu mijloace nespecifice.

“Vom preveni statul in aglomeratii, de cate ori vedem persoane care stranuta sau tusesc sa folosim masca, daca suntem bolnavi sa folosim masti si batiste de unica folosinta, si daca ne-am imbolnavit sa mergem la doctor”, a declarat Cristea Cristiana, la TV Ziare.com, adaugand ca persoanele diagnosticate cu gripa porcina sau care prezinta simptome similare ar trebui sa se izoleze la domiciliu.

Persoanele cele mai expuse la imbolnavire sunt elevii, studentii si persoanele care lucreaza intr-un mediu aglomerat, sustine Cristea, adaugand ca acestea trebuie sa respecte regulile de igiena si sa foloseasca masti. In cazul in care sunt confectionate acasa, si nu cumparate, mastile trebuie sa fie din tifon in trei straturi.

De cele mai multe ori, boala are o evolutie fireasca spre vindecare si se manifesta in forme usoare, insa exista si cazuri grave, care intalnite in special la persoane care sufera de boli cronice vechi.

“In tarile in care au fost cazuri cu deces, au fost cazuri de deces la pacienti care aveau boli cronice (…) vechi care s-au decompensat sau pacienti foarte tineri care nu au imunitate, imunitatea nu le-a permis sa faca fata agresiunii bolii. (…) Ne putem astepta la complicatii la pacientii care au boli cardiovasculare cronice, cei care au ciroza, neoplazie, cei care au facut corticoterapie”, a declarat Cristea.


Inca nu sunt destul de multe cazuri pentru inchiderea scolilor


In ceea ce priveste inchiderea scolilor, Cristiana Cristea sustine ca decizia ramane la latitudinea Ministerului Sanatatii si a Ministerului Culturii.

“Daca intr-o scoala exista intr-o clasa un caz, acea clasa se inchide sapte zile. Daca in scoala exista mai mult de patru-cinci cazuri de boala in diferite clase, scoala se inchide”, sustine Cristian Cristea, adaugand ca numarul de cazuri de boala este inca mic si nu justitfica intreruperea scolii.

Boala se manifesta cu febra cu sau fara frisoane, stare generala modificata, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare, o stare de rau la care pot sa apara sau sa lipseasca manifestari respiratorii (dureri in gat, rinoree, dureri ale ochilor, tuse seaca). Gripa sezoniera se poate manifesta fara febra, motiv pentru care cele doua se pot diferentia.

Tratamentul pentru gripa noua dureaza cinci zile, iar in a saptea zi dupa primele analize se iau din nou probe, pentru a vedea daca virusul a fost neutralizat.

Pentru intarirea sistemului imunitar, medicul recomanda fructe si legume proaspete, sucuri din fructe proaspete si vitamina C.sursa:

http://www.manuban.ro/2009/11/vaccinat-sau-nu-vaccinul-impotriva-gripei-porcine-pareri-pro-si-contra/

miturile gripei porcine

Numai in Romania, de exemplu, s-a vehiculat ca noul tip de virus a fost creat in laborator, ca pentru sinteza lui s-a folosit virusul gripei spaniole din 1918 – care ar fi ucis pana la 50 de milioane de oameni – in combinatie artificala cu tulpina virusului comun H3N2 si H5N1 (tulpina gripei aviare) sau ca vaccinul propus pentru starpirea lui este toxic si cauzeaza cancer.

Echipa Think Outside The Box a selectat cateva dintre miturile urbane raspandite in mentalul roman pentru a incerca sa vada cat e mit si cat e adevar si a stat de vorba cu Mihnea Bostina, cercetator la Catedra de Chimie Biologica şi Farmacologie Moleculara a Scolii Medicale Harvard din Statele Unite.

 • Gripa porcina este o mutatie mai periculoasa a gripei normale
  FALS – Dupa parerea cercetatorului roman, noua forma de gripa este mai usoara decat cea normala de anul trecut. Simptomele sunt mai blande decat cele ale gripei obisnuite, doar ca virusul se transmite mult mai repede.

„Nu stiu de ce e asa de mare panica. In SUA, 30.000 de oameni din 300 de milioane mor anual din cauza a flu si flu-like symptoms, iar majoritatea mortilor sunt cauzate de complicatii in general, nu de gripa propriu-zisa. Iar dintre cazurile de gripa, majoritatea oamenilor mor de pe urma pneumoniei. Daca extrapolam, in Romania ar trebui sa fie 2.000 de cazuri la 20 de milioane de locuitori. Probabil ca mor asa in fiecare an. Dar ganditi-va ca in fiecare an mor peste un milion de oameni din cauza sinuciderilor”.


Mastile ofera protectie sporita in fata raspandirii virusului


ADEVARAT – In ultima vreme, desi nu in numar mare, au inceput sa se afiseze, mai ales prin mijloacele de transport in comun, oameni cu masti medicale ce le acopera gura si nasul. Fenomen ce poate fi obsevat si la concertele de muzica, desi in acest caz nu e clar daca e vorba de precautie sau de un soi de fashion statement satiric. „Mastile sunt eficiente, pentru ca ofera 75% protectie in fata gripei porcine. Dar e caraghios cand ii vezi pe oameni purtandu-le pe strada. In spitale sunt cele mai utile, pentru ca sunt multi oameni care ‘nu-si pot permite o gripa’. Insa pe strada e paranoie pura. Daca tot ti-e frica, fa-ti vaccin”, spune Mihnea Bostina.

 • Vaccinul impotriva gripei porcine nu este sigur
  FALS – In Romania a aparut zvonul cum ca celulele umane folosite in mod curent in productia de vaccinuri sunt celule canceroase provenite din diferite tipuri de tumori umane si ca vaccinul impotriva gripei porcine contine multi adjuvanti toxici, o parte din ei inducand probleme motorii si paralizie. De aceea, multor oameni le e teama sa se vaccineze.

„In SUA, se foloseste o cantitate mare de ser pentru vaccinuri, in timp ce in Europa se folosesc cantitati mai mici la care se adauga adjuvanti. Rezultatul este ca se pot face vaccinuri mai ieftin, mai rapid si in cantitate mult mai mare. Oamenii, mai ales cei din Romania, contesta siguranta acestor adjuvanti, desi ea a fost dovedita. De aici porneste mitul romanesc ca vaccinul ar fi toxic. Cea mai mare prostie”.

„Vaccinurile pentru gripa sunt folosite inca din anii ’40 si sunt modificate foarte putin de la un an la altul. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, de pilda, a fost prima data in care au fost mai multe victime pe campul de lupta decat de pe urma bolilor. Una dintre probleme este faptul ca in Europa, in general, si in Romania, in special, oamenii sunt mult mai putin educati din punct de vedere stiintific decat in SUA. Acolo oamenii vor sa-si faca vaccin, stau la cozi”, explica cercetatorul de la Harvard.

Pe de alta parte, continua el, „vaccinurile dezvolta anticorpi impotriva unei proteine (haemaglutinina) ce mediaza penetrarea celulara (n.r. – permite patrunderea unui virus in organism). Aceasta proteina este cea care sufera mutatii de la an la an. Solutia este sa se izoleze virusul cu cea mai mare probabilitate de raspandire si sa se faca un vaccin nou in fiecare an”.

„Cand organismele sunt infectate, ele dezvolta acesti anticorpi, dar si un tip de celule, numite celule-B si celule-T, care actioneaza impotriva tuturor proteinelor din virus si care nu sufera mutatii atat de rapide, fiind conservate de la un an la altul. Asa ca in cazul unei noi infectii exista deja celule care lupta cu boala, iar simptomele sunt mai blande. In schimb, la copiii mici, care nu au fost infectati pana acum si nu au avut sansa sa se imunizeze, nu e bine sa se faca vaccinuri, pentru ca sunt complet descoperiti in cazul unui super-virus”.

* Virusul AH1N1 va suferi mutatii si va deveni mai agresiv, sporind gradul de mortalitate


FALS – „Este adevarat ca virusul va suferi mutatii”, spune Bostina. „Chiar in momentul de fata sufera mutatii, iar la anul vom avea de-a face cu un cu totul alt virus”. Insa aceste mutatii, continua el, nu fac decat sa asigure o transmitere mai usoara, nu o virulenta mai mare.

„Scopul virusului nu este sa omoare, ci sa se transmita mai repede. Chiar putem spune ca un virus care provoaca simptome usoare are mai multe sanse de reusita – oamenii nu stau la pat, ci circula si raspandesc virusul”.

Igiena personala este eficienta impotriva virusului gripal


FALS – Mihnea Bostina spune ca, desi in mod direct nu te protejeaza de gripa, igiena personala poate sa te scuteasca de complicatiile acesteia – cele care atrag si moartea. „Antibioticele nu ucid virusurile, ci ucid bacteriile. Multa lume ia antibiotice pentru a preveni gripa, ceea ce e stupid. Pe de alta parte, nu virusul gripei este responsabil pentru victime, ci complicatiile – atunci cand apar, de exemplu, infectii bacteriene peste infectii gripale. Astfel, lumea trebuie sa astepte pana sa ia antibiotice si sa respecte mai intai regulile de igiena, pentru a evita infectiile bacteriene. Sfatul doctorului. Masurile de igiena nu fac decat sa incetineasca transmiterea virusului si sa iti dea timp sa faci vaccinul”

Vitamina C este unul dintre ingredientele care te scapa de gripa porcina


FALS – „Orice fel de vitamine sunt bune, pentru ca intaresc sistemul imunitar”, spune cercetatorul roman, insa, din cate stie el, nu s-a demonstrat stiintific ca vitamia C ar putea ajuta impotriva infectiilor. Totusi, majoritatea oamenilor care iau vitamine se simt mai bine.

„Sunt bune si toate vitaminele astea homeopatice si naturiste, desi nu exista nici un studiu care sa arate ca functioneaza si se cheltuiesc miliarde. Cei care le sustin spun ca nu conteaza daca e efect de placebo sau nu, din moment ce au efecte benefice. Functioneaza pentru ca, atunci cand le iei, ai grija de mai multe lucruri, iti schimbi modul de viata intr-unul mai sanatos, si asigura un boost sistemului imunitar, ceea ce este bine mai ales in Romania, unde se mananca foarte prost”.sursa:

http://think.hotnews.ro/miturile-gripei-porcine-de-la-mutatii-aprige-la-vaccinuri-toxice.html

Controversa vaccinului pentru gripa porcina intre adevar si fictiune

Gripa porcina, in prezent una dintre cele mai mari amenintari mondiale, a devenit una dintre prioritatile medicale ale cercetatorilor din intreaga lume si asta cu atat mai mult cu cat gradul de incidenta este din ce in ce mai mare. In acest sens cercetatorii americani au reusit sa puna bazele unui vaccin impotriva virusului H1N1, vaccin produs de Baxter BioPharma Solutions.

Cu toate acestea efectele benefice ale acestui vaccin au fost repede contestate de microbiologul Joseph Moshe, care a afirmat intr-o emisiune radio transmisa live in America, faptul ca acesta nu este decat o arma biologica destinanta sa slabeasca sistemul imunitar, continand pe deasupra o mostra de ADN modificat al radacinii virusului responsabil de pandemia de gripa spaniola din 1918. In consecinta autoritatile americane l-au acuzat pe profesorul Joseph Moshe de acte de terorism, sustinand ca acesta a lansat amenintari deschise asupra presedintelui Statelor Unite si a Casei Albe, insa surse apropiate mirobiologului sustin ca nu exista nici o dovada clara a acestor amenintari si chiar mai mult decat atat, presedintele american nu a fost nici o clipa in pericol. In plus, desi a opus rezistenta in timpul arestarii, Joseph Mosche a fost trimis inapoi in Israel fara ca FBI-ul sa ia alte masuri impotriva acestuia. Mai mult decat atat, in timpul arestarii fortele de ordine au folosit o arma pe baza de microunde, special construita pentru a distruge sistemul electronic al masinii, precum si toate formele de comunicatii pe care cercetatorul le avea asupra lui, impidicandu-l sa contacteze presa sau persoanele apropiate.

In ceea ce priveste activitatea microbiologului Joseph Moshe, acesta este expert in ceea ce priveste bolile cauzate de plante semnand in acelasi timp multe publicatii si tratate stiintifice bazate pe manipularea genetica a virusurilor. Deasemenea explicatia pentru care Moshe nu a fost afectat de cantitatea uriasa de spray paralizant si pe baza de piper folosita asupra lui consta in faptul ca a dobandit aceasta imunitate in timpul antrenamentelor Mossad.

Chiar si in aceste conditii exista insa vreo urma de indoiala ca totul s-a rezumat la o conspiratie? Ei bine, da si asta doar daca ne indreptam atentia asupra laboratoarelor Baxter Pharmaceutical, aceeasi companie care a incercat sa raspandeasca in intrega lume un vaccin impotriva gripei aviare ce continea virusul H5N1 modificat genetic. Astfel, desi injectia ar fi fost letala pentru omenire, Baxter International Inc. a livrat aceste false vacciunri catre 18 tari din toata lumea. Norocul tuturor a venit din partea cercetatorilor cehi care inainte de a distribui dozele de injectii au efectuat cateva teste independente. In aceste conditii firma ucrainiana (Baxter International Inc) s-a vazut nevoita sa recunoasca „greseala” strecurata in procesul de fabricatie al vaccinului pentru gripa aviara, insa exista cel putin 2 motive pentru care multi dintre oameni raman sceptici:
1. Sistemmul de securitate al acestei firme este unul extrem de avansat si ar fi practic imposibil ca cineva sa se fi strecurat in laboratoare.


2. Inainte de a fi lansat pe piata vaccinul a fost testat pe cateva sute de polonezi fara adapost, dintre care un numar foarte mare a murit in doar cateva zile.

Ramane insa intrebarea: Care este scopul unui genocid mondial? Unul dintre raspunsurile cele mai pertinente, asa cum au putut stabili jurnalisti celebri precum Jane Burgermeister, in spatele acestei tentative de genocid sta in miscarea masonilor. Si cu siguranta cu totii ati auzit despre pietrele de la Georgia (Georgia Guidestones), prin care acestia pun bazele unei alternative a celor 10 porunci biblice, prima dintre ele presupunand exterminarea a 6.5 miliarde de oameni. In acest fel cele 500 de milioare ramase sunt exact necesarul pentru ca omenirea sa supravietuiasca timp indelungat pe aceasta planeta, precum si pentru a asigura traiul de lux al descendentilor unor familii nobile precum Rothschilds sau Rockefellers.sursa:

http://www.i-medic.ro/articole/controversa-vaccinului-pentru-gripa-porcina-intre-adevar-si-fictiune

Vaccinul AH1N1. O afacere mortală!

În primul rând doresc să-mi cer scuze faţă de cititorii NapocaNews, pentru că, în editorialul din 5 ianuarie a.c., intitulat “Toni Tecuceanu putem fi toţi” – speriat de moartea actorului de la “Cronica Cârcotaşilor” -, am afirmat că s-ar putea să mă vaccinez împotriva gripei porcine. Când am scris editorialul eram şocat de tragica veste şi dus în eroare de dr. Streinu-Cercel, secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, care a declarat ferm, pe toate posturile de televiziune, că Toni Tecuceanu a decedat datorită “gripei porcine”. După numai câteva zile adevărul a început să iasă la suprafaţă, ca uleiul din apă. Întâi, Bebeluşa Oana, pe blog, a declarat că Toni a avut de fapt o pneumonie şi nu gripă porcină, datorită faptului că nimeni din grupul de la Cronică…, care a a lucrat şi petrecut cu actorul trei săptămâni, nu s-a îmbolnăvit de gripa nouă, deşi această pandemie este foarte contagioasă. Dar lovitura de graţie a dat-o sistemului medical mincinos creat în jurul morţii lui Toni chiar fratele acestuia Paul, colaboratorul nostru pe sport de la NapocaNews. El a declarat răspicat că Toni nu a avut gripă porcină şi a murit suspect (unii spun că a fost lăsat să moară) în rezerva Spitalului Balş, contactând un misterios microb, care l-a ucis pe fondul slăbirii organismului datorat pneumoniei.”Pe parcursul zilelor în care Toni a fost internat la terapie intensivă la – Matei Balş -, medicii mi-au spus că, în afara plămânilor, celelalte organe ale fratelui meu nu sunt afectate. Apoi, după necropsie, m-au anunţat că toate organele i-au fost afectate. Alta ciudăţenie, nu? Si, totuşi, lucrurile bizare nu se opresc aici. În ziua în care fratele meu a încetat din viață, doctorii mi-au spus ca a murit, cel mai probabil, din cauza unui infarct. Apoi, după efectuarea necropsiei, am întrebat: – Care a fost cauza decesului?. Mi s-a răspuns că încă nu se ştie cu exactitate și că în foile oficiale au trecut – Insuficienta cardio-respiratorie acută, bronhopneumopatie acută bilaterală și obezitate-gradul II -. Am întrebat de infarct… – Cauza decesului o puteţi afla peste trei săptămâni, după ce vom analiza totul la microscop. Daca a fost vorba de infarct, vom vedea la microscop -, a fost răspunsul, cel puţin ciudat, care mi-a fost oferit. Acum, după moartea lui Toni, toţi romanii dau navală la spitale pentru a se vaccina. Se vorbeşte de “Fenomenul Tecuceanu”…Oare e un fenomen sau doar o manipulare fără scrupule? Nu ştiu…

Eu mă întreb acum de ce a minţit dr. Streinu Cercel, pe posturile de televiziune, că Toni Tecuceanu a murit de gripă porcină? De la moartea lui Toni, spectaculoasă din punct de vedere mediatic, sute de mii de români s-au înghesuit să facă vaccinul care „mucegăia” în depozitele Institutului Cantacuzino, realizat cu costuri uriaşe de la bugetul de stat. Nu doresc să cad în teoria conspiraţiei, dar revine o întrebare pe buzele multor români: Oare Toni a fost lăsat special să moară? Nici nu vreau să mă gândesc la aşa ceva! Dar de ce dr. Streinu Cercel a declarat public că actorul de la „Cronica Cârcotaşilor” a murit de gripă porcină, când el ştia clar, conform certificatului de deces că nu este aşa? Ce interese, ce afaceri se ascund oare în promovarea acestui vaccin refuzat de multe state europene şi promovat ciudat de generos de către anumite cercuri medicale şi politice româneşti? Deja, apar efecte letale ale vaccinului AH1N1 la persoane care suferă de boli ascunse. Pe termen lung vaccinaţii pot avea sechele psihice. Nu-l văd interesat pe dr. Streinu Cercel să explice contraindicaţiile vaccinului, care se dovedesc în multe cazuri mortale. Deja a murit o femeie din Prahova că i s-a administrat vaccinul, iar azi chiar medicul rezident de numai 34 de ani din comuna clujeană Aluniş a decedat, după ce şi-a administrat singur vaccinul. Când moare cineva gripat se spune, de către Cercel-Streinu, că a fost infestat de virusul AH1N1, dar dacă moare vaccinat pacientul se spune că a murit de “boli ascunse”. Ciudat, nu? Pe de altă parte senatorul Iulian Urban a refuzat public să se vaccineze în Parlament în ciuda insistenţelor lui Mircea Geoană şi a Robertei Anastase. De mâne, se încearcă vaccinarea copiilor în şcoli. Ce s-ar întâmpla, Doamne Fereşte, să moară un copil în urma administrării vaccinului “ucigaş…” Eu oricum am anunţat conducerea şcolii unde învaţă fetiţa mea că nu sunt de acord să i se administreze vaccinul.

” Dr. Streinu Cercel, care în unele medii medicale şi intelectuale este poreclit dr. Mengele, are obligaţia morală să dea explicaţii despre decesele datorate vaccinului. Din ce în ce mai mult, vacinarea AH1N1 mi se pare o afacere mortală pusă la cale de anumite cercuri medicale. În 2006, au apărut informaţii pe internet, că dr. Streinu Cercel a fost un promotor al vaccinului împotriva gripei aviare. Atunci au fost ucise miloane de găini şi administrate milioane de vaccinuri, dovedindu-se că de fapt toată “aviara gripa” – vorba premierului -, nu a fost decât o intoxicaţie în presă ale aceloraşi cercuri medicale. Gripa aviară nu s-a transmis la om, dar industria cărnii de pui românească a dat faliment şi s-au cheltuit 70 milioane de euro din fonduri europene pentru profilaxie şi vaccinuri. În buzunarele cui s-au dus acei bani?

E cazul, pentru a nu mai muri oameni nevinovaţi, răpuşi de vaccinul AH1N1, ca Colegiul Medicilor să ancheteze cazul morţii suspecte a actorului Toni Tecuceanu şi să retragă vaccinul împotriva AH1N1 de pe piaţă, pentru a fi reanalizat în laborator. Nu ar fi rău ca şi DNA să facă o cercetare în zona financiară a implementării acestui vaccin letal. Am sentimentul că vor descoperi inginerii financiare interesante…sursa:

http://www.napocanews.ro/2010/01/vaccinul-ah1n1-o-afacere-mortala.html

Vaccinarea împotriva gripei porcine nu ar trebuie să fie obligatorie, ci opţională!”

Există reacţii secundare la vaccinul creat împotriva gripei porcine?


La noile vaccinuri, da. Firma Novartis de ex. nu utilizează embrion de pui la prepararea vaccinului ci celule canceroase umane. Acest lucru reprezintă însă un risc foarte mare care nu poate fi calculat.

Vaccinul se cheamă “Optaflu”. Cu acest vaccin sunt testaţi clinic la ora actuală mii de oameni din Bavaria/Germania. Ar trebui prelungită testarea vaccinului până in momentul în care se poate exclude orice risc de a provoca un cancer. Nu consider că este oportun folosirea acestui vaccin în sezonul rece al acestui an.

Este vaccinul obligatoriu? Cine îşi asumă riscul?


Vaccinarea împotriva gripei porcine nu este obligatorie, ci opţională.

Cetăţeanul poate alege între a fi vaccinat sau nu. Dar medicii care administreaza vaccinul sunt răspunzători de reacţiile secundare grave care apar dacă ei nu au informat anterior pacientul despre riscurile vaccinului, în speţă ale reacţiilor secundare. Statul este şi el obligat să suporte daunele morale şi financiare pacientului care suferă leziuni după vaccin şi acest lucru este dovedit.

Având în vedere numărul oamenilor care se îmbolnăvesc anual de gripa sezonieră şi numărul celor care mor de ea, credeţi că în cazul gripei porcine se poate vorbi de “panicare”?


Da.

Gripa porcină şi panica indusă în mod voit !”


Cele două tipuri de gripă, atât “gripă porcină” cât si “gripa aviară” nu sunt altceva decât alte două noi ocazii folosite de marile companii farmaceutice ca să inducă în eroare populaţia, pentru a obţine şansa creării unor noi tipuri de vaccin împotriva gripei dar şi de medicamente la fel de ineficiente pentru gripă. Dar şi unii politicieni, instituţii medicale şi mass-media profită de această “descoperire” şi îşi permit un joc scump ca să sperie lumea în favoarea lor. Discuţiile legate de plata vaccinurilor scumpe de către casele de asigurări sunt în toi.

Industria farmaceutică arată că de fapt cunoaşte de mult timp cum să atragă atenţia populatiei către diverse teme medicale de interes. Ea tocmai ne demonstrează cum ”o gripă porcină din Mexic” poate deveni mult mai interesantă şi vrednică de luat în seamă decât valul de gripă sezonieră, obişnuită. Folosindu-se de detalii genetice şi moleculare, oameni motivaţi din industria farmaceutică, precum şi medici, prezintă de câteva săptămâni teoria eternă a lui “nu-se-ştie-niciodată”, unei populaţii mirate şi speriate. Apare presiunea asupra populaţiei. Instituţiile primesc dreptul de a angaja mai mult personal şi de a primi mai multe materiale, politicienii “se implică” iar oameni importanti, implicaţi în rezolvarea “situaţiilor de criză” fac drumuri foarte costisitoare, “în scop de serviciu”. Toate acestea reprezintă pentru mass-media un subiect pentru articole, interviuri si comentarii.

Campania “teamă si panică” este eficientă! Brusc, nu se mai vorbeşte decât de medicamentul antigripal “Tamiflu”, de dozele necesare, de câte doze de vaccin “Optaflu” creat împotriva gripei porcine pot fi rezervate de la Compania Novartis, etc. Politicienii “sparg” uşile marilor companii farmaceutice iar casele de asigurări se folosesc de aceste interminabile discuţii pentru a atrage mai multe încasări de la oameni.

Există cu adevărat pericolul unei noi pandemii ?


Virusurile gripale trăiesc si se înmulţesc în oameni, porci, păsări, cai şi alte animale care sunt şi au fost întotdeauna “gazdele” lor. Fie că este vorba de virusurile gripale A sau B, ele nu se pot înmulţi şi extinde decât dacă găsesc o gazdă care încă nu este imună la ele.De aceea, pentru a supravieţui, aceşti viruşi îşi schimbă mereu structura moleculară. Întotdeauna acei viruşi care au o altă configuraţie moleculară decât cei din anul precedent, au mai multe şanse ca să se răspândească, lipsind imunitatea faţă de ele. Acest lucru se întâmplă de mii de ani!

Datorită multitudinii de ferme, mai ales în marile orase, aceşti viruşi se pot înmulţi foarte repede.Unele gripe pot afecta în cazuri izolate şi pe fermieri. Atunci se numeşte zoonoză, care însă nu este periculoasa si nu duce la răspândirea ei.

În Germania la ora actuală sunt 3.810 de cazuri de gripă porcină (AH1N1). O mare parte din cazuri sunt datorate turiştilor. Se vorbeşte de cazuri relativ uşoare şi moderate de gripă. În general copiii sunt cei mai frecvent afectaţi de gripă (nu doar de acest tip de gripă), fiind în colectivităţi şi având un sistem imun mai slab dezvoltat.

Dacă în anii precedenţi, în Germania se îmbolnăveau de gripă miloane de oameni şi necesitau îngrijiri medicale, acest lucru devenind o rutină, iată că acum o asa zisă pandemie de gripă, cu un nume nou, devine brusc o catastrofă!

Donald Rumsfeld, fostul ministru american al apărării, totodată acţionar majoritar la compania farmaceutică “Gilead Sciences”, a reuşit să atragă prin producerea şi vânzarea medicamentului “Tamiflu” împreună cu compania elveţiană Roche, miliarde de dolari. Un an mai târziu, când s-a observat că şi în Germania au murit câteva păsări de “gripa aviară”, s-a înscenat o panică asemănătoare care a avut ca rezultat cumpărarea de către statul german a “pilulei pentru gripă” în valoare de 200 de milioane de Euro.

Între timp, Klaus Stöhr, conducătorul Programului de vaccin împotriva gripei al OMS-ului (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) şi a campaniei împotriva ”gripei aviare” din anii 2005/2006, s-a transferat la compania farmaceutică Novartis, care produce acum un nou vaccin împotriva “gripei porcine”. Stöhr a reuşit să vândă populaţiei un medicament împotriva unei “gripe aviare” inexistentă la oameni (!), folosind banii din impozite. Nu juca nici un rol faptul că gripa aviară nu există la om şi că medicamentele nu puteau fi, aşadar, testate clinic pe oameni.

Acum, firma Novartis doreşte să se foloseasca miliarde de euro din impozite pentru cumpărarea vaccinului “Optaflu”, creat de ei pentru gripa porcină. Dar pentru crearea acestui vaccin se folosesc celule tumorale canceroase de la om, fără ca EMEA (Agenţia Europeană a Medicamentelor) să se întrebe dacă nu cumva, în timp, aceste celule nu vor provoca o formă de cancer la cel vaccinat.

Un medic să nu prescrie nimic pacientului său dacă nu ar face-o şi pentru aproapele său cel mai drag.

Eu consider că “gripa porcină” este un mijloc nou de a induce panică în rândul polulaţiei. După cercetările făcute şi discuţiile avute cu directorul Institutului Robert Koch consider că nu există nici un motiv pentru o vaccinare obligatorie în masă şi că mijloacele de combatere a noii gripe trebuie să fie cele obişnuite, flosite si în anii precedenţi.sursa:

http://ro.altermedia.info/antisistem/vaccinarea-impotriva-gripei-porcine-nu-ar-trebuie-sa-fie-obligatorie-ci-optionala_16147.html

Vaccinul anti AH1N1 sau marea pacaleala

Se pare ca solutia salvatoare impotriva gripei porcine e un mare fas. O femeie din Pleasa (jud Prahova) se afla in coma diabetica la scurt timp dupa ce i-a fost administrat vaccinul. Totul a inceput cu dureri de cap, febra, ameteala dar si stari de voma iar in cateva momente si-a pierdut cunostinta, intrand in coma diabetica.

Directia de sanatate Prahova a confirmat ca femeie, in varsta de 68 de ani, a confirmat ca intrarea femeii in coma e cauzata de administrarea vaccinului. O ancheta va fi totusi demarata pentru a stabili exact daca vaccinul a fost administrat corect.

Si vestile proaste despre isteria cauzata de gripa porcina nu se termina aici. Wolfgang Wodarg, un expert european in domeniul sanatatii a declarat ca pandemia din gripa porcina este una falsa, menita sa sporeasca vanzarile companiilor farmaceutice care au avut profituri de milioane de de dolari de pe urma acestui virus. Oficialul european a declarat de asemenea ca directorii companiilor farmaceutice sunt cei care au intitiat aceasta "campanie a panicii" care, ulterior, a determinat Organizatia Mondiala a Sanatatii sa declare pandemie. Wodarg nu se opreste aici, acesta a inceput deja demersurile unei anchete si sustine ca "avem de-a face cu unul dintre cele mai mari scandaluri din industria farmaceutica ale secolului"

Pentru inceput se va cauta sursa dezinformarii populatiei. "Este o gripă ca oricare alta. Până în prezent, nu a provocat nici măcar o zecime din numărul deceselor cauzate în mod obişnuit de gripa normală. Campania de panică care a avut loc în ultimele luni reprezintă o oportunitate pentru reprezentanţii laboratoarelor care au ştiu că în cazul unei pandemii veniturile vor creşte considerabil", a declarat oficialul. "Vrem să aflăm sursa acestei dezinformări în masă. Vrem să ştim cine a luat deciziile importante, pe baza căror informaţii şi în ce proporţie au infuenţat companiile farmaceutice acest proces", a adăugat expertul european. Acesta a mai spus că vaccinul împotriva virusului AH1N1 a fost dezvoltat suspect de rapid şi că banii publici au fost risipiţi. "Trebuie să ne asigurăm că oamenii se pot baza pe instituţiile publice care, în ultima perioadă, au fost discreditate. Milioane de persoane au fost vaccinate cu substanţe care prezintă efecte secundare serioase", a declarat in incheiere expertul.

Vaccinul antigripal AH1N1 isca controverse in lumea medicala

Vaccinul antigripal AH1N1 a declansat controverse pe plan national. Reprezentantii Fundatiei “Sfintii Martiri Brancoveni” din Suceava, se declara contra acestui vaccin. Pe de alta parte, medicii de familie maramureseni sustin ca decizia de a ne vaccina sau nu, ne apartine in totalitate. Dar inainte de toate, acestia ne sfatuiesc sa ne documentam temeinic avand la dispozitie foarte multe informatii postate pe diverse site-uri de specialitate.Reprezentantii Fundatiei “Sfintii Martiri Brancoveni” din Suceava, trag un semnal de alarma referitor la vaccinarea antigripa AH1N1. Acestia sustin ca vaccinurile sunt periculoase. Ei argumenteaza prin faptul ca in 1918-1919, pe perioada gripei aviare spaniole, doar soldatii si alte persoane care fusesera vaccinate impotriva gripei s-au imbolnavit si au murit. Cei care au refuzat vaccinul au ramas sanatosi. Un alt exemplu este actiunea de vaccinare din 1976 impotriva pandemiei porcine, in urma careia multi oameni au murit si in timp ce altii au paralizat din cauza vaccinului si nu datorita virusului porcin. De asemenea, se specifica faptul ca vaccinul este periculos provocand cancer si alte boli grave, precum mutatii genetice si oncogeneza, sindromul Guillain-Barre, boala autoimuna ce cauzeaza paralizia bratelor si a picioarelor, iar in cazuri rare a intregului corp. Asta deoarece contine adjuvanti toxici, precum mercur, dar si adjuvanti uleiosi.

Medicii au pareri impartite


Pe de alta parte, medicii de familie maramureseni au pareri impartite. Unii considera ca acest vaccin ar trebui introdus obligatoriu in calendarul de vaccinari, altii insa sustin ca de fapt producerea si vanzarea acestuia este doar “o afacere la scara internationala”. “Pe vremea cand eram copil si se administra vaccinul antipolio, multi parinti erau ingrijorati si nu stiau ce sa faca. Azi, acest vaccin se administreaza tuturor copiilor si se vede eficienta lui. La fel este de fiecare data cand pe piata apare cate un vaccin nou. Sa nu uitam insa ca pentru a fi scos pe piata un vaccin, este testat si trebuie sa primeasca aviz pentru a fi distribuit. Eu cred ca este foarte bine sa ne vaccinam. S-au inregistrat cazuri de decese din cauza acestui virus al gripei noi. In Romania este optional, asa ca fiecare parinte va lua o hotarare in ceea ce priveste vaccinarea copilului, dar si a propriei persoane”, este de parere dr. Gheorghe Lascu, presedintele Societatii Nationale a Medicilor de Familie Maramures.

Vaccinul are toate aprobarile de calitate, siguranta si eficacitate


Si Ministerul Sanatatii da asigurari ca vaccinul care intentioneaza sa il achizitioneze pentru imunizarea copiilor cu varste cuprinse intre 6 luni si 6 ani are toate aprobarile de calitate, siguranta si eficacitate de la autoritatea competenta europeana. “Pentru o corecta informare a publicului mentionam ca guvernul polonez a refuzat termenii contractuali, nu calitatea vaccinului sau necesitatea acestuia. Se atrage atentia ca ne aflam intr-o perioada de pandemie, iar vehicularea unor informatii nejustificate pot duce la scaderea increderii populatiei in necesitatea si eficacitatea vaccinarii cu riscuri incomensurabile pentru sanatatea publica”, se precizeaza pe site-ul Ministerului Sanatatii.sursa:

http://www.informatia-zilei.ro/mm/2009/11/10/vaccinul-antigripal-ah1n1-isca-controverse-in-lumea-medicala/

Gripa porcina se extinde cu repeziciune

Virusul AH1N1 a ajuns in alte trei unitati de invatamint din Vrancea. O tinara din Focsani, studenta la Bucuresti, a fost diagnosticata cu gripa noua. Sectiile de votare din scolile inchise din cauza gripei noi ramin acolo.

Pe zi ce trece tot mai multi vrinceni afla ca sint infectati cu noul virus gripal AH1N1. Asa se face ca boala a ajuns in alte trei unitati de invatamint din Vrancea, procesul educativ fiind astfel perturbat. Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea a primit confirmarea de la Bucuresti
ca alti patru elevi si o studenta poarta acest virus, pe linga cei opt confirmati deja.


Este vorba de doi liceeni din clasele a X-a C si a XII-a B de la Colegiul National "Unirea", un liceean din clasa a XII-a B de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu, un scolar de clasa a III-a de la Scoala Prahuda - Paltin si o tinara din Focsani, care studiaza la Bucuresti. In acest ultim caz proba s-a recoltat la Bucuresti si medicii nu cunosc inca daca tinara se afla sub tratament la spital sau la domiciliu deoarece autoritatile nu au reusit sa discute cu medicul de familie. "Toti bolnavii au primit tratament la domiciliu unde au fost izolati pentru 7 zile. Cazurile au fost comunicate medicilor de familie care vor supraveghea contactii de familie ce vor fi de asemenea izolati la domiciliu pentru 7 zile", a precizat dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP.

Ca si in celelalte cazuri, incepind de ieri s-a dispus suspendarea cursurilor in clasele "problema", care vor fi dezinfectate. "Am luat deja masuri. Am trimis doua clase acasa si am inchis salile. Elevii vor sta timp de sapte zile acasa", a precizat directorul Colegiului "Unirea", Cornel Noana, care a mai adaugat ca mai multe activitati scolare si extrascolare au fost aminate

Medicii epidemiologi urmeaza sa faca o ancheta in conditiile in care persoanele in cazul carora s-a confirmat prezenta virusului nu au intrat in contact, din cite stiu ele, cu persoane bolnave. Ultimii elevi care trebuie sa stea acasa pentru a se trata sint din Paltin, Golesti, Cimpineanca si Focsani..Sectiile de votare ramin in picioare

Alegerile prezidentiale nu vor fi afectate de gripa porcina. Ministerul Sanatatii a emis un comunicat prin care mentioneaza faptul ca in unitatile scolare pot fi organizate sectii de votare.

"Procesul de suspendare a cursurilor in unitatile de invatamint in urma inregistrarii cazurilor de imbolnavire prin gripa A/H1N1 nu restrictioneaza procesul de desfasurare a alegerilor prezidentiale. Dupa efectuarea activitatilor de curatenie si dezinfectie, precum si de aerisire a incaperilor din unitatile de invatamint afectate, din punct de vedere medical nu mai exista riscul de imbolnavire", se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Reprezentantii Institutiei Prefectului ne-au confirmat faptul ca sectia de votare nr. 18 din incinta Colegiului Agricol "Valeriu D. Cotea" va ramine valabila, intrucit anterior zilei de duminica se va face dezinfectia parterului unitatii.

Colegiul este inchis pentru 7 zile pentru ca aici s-au confirmat primele cazuri de gripa noua din Vrancea. Totusi, avind in vedere ca sectiile de votare vor fi "vizitate" de foarte multe persoane, medicii recomanda respectarea stricta a regulilor de igiena personala si utilizarea batistelor de unica folosinta in special de catre persoanele care prezinta simptome de viroza respiratorie.

sursa:

http://www.ziaruldeiasi.ro/regional/focsani/gripa-porcina-se-extinde-cu-repeziciune~ni5unm


Gripa porcina: cum stam si ce se poate face?

Cazuri de gripa porcina au fost in ultimele zile confirmate in tot mai multe tari, pe mai toate continentele. In Mexic, locul de unde a pornit epidemia, oficialitatile sustin ca valul epidemic s-a relaxat si ca putem vorbi deja de o forma mai usoara de gripa porcina. Organizatia Mondiala a Sanatatii insa nu confirma aceste rezultate. Despre ce este insa vorba ? Ce trebuie sa stim ? S-a scris si s-a vorbit foarte mult despre gripa porcina in ultima vreme, insa nu totdeauna cu acuratete. Am incercat sa aflam amanunte de la colaboratorul nostru, dr. Mihnea Bostina (Harvard Medical School)

R: Despre ce este vorba atunci cand vorbim de gripa mexicana. Ce este de fapt gripa ?


Gripa este provocata de unul din virusii inconjurati de o membrana – caz in care, pentru o infectie reusita, este nevoie doar de o modalitate prin care membrana virala sa fuzioneze cu membrana celulara. Doua proteine aflate in membrana – hemaglutinina (HA) si neuramidaza (NA) – sint necesare pentru penetrarea si parasirea celulei infectate.

Exista 15, respectiv 9 tipuri din cele doua proteine, iar nomenclatura reflecta aceasta clasificare. Spre exemplu, virusul despre care vorbim este de tipul H1N1 (biologii au obiceiul sa prescurteze si prescurtarile), pe cind cel responsbil pentru gripa aviara era de tipul H5N1.

Inlauntrul membranei se afla o capsida alcatuita din proteine care ocrotesc genomul viral. Iar aici lucrurile devin cu adevarat intersante! In majoritatea virusilor genomul este alcatuit dintr-un singur sir de acizi nucleici care, odata intrati in angrenajul celulei, duc la producerea de proteine virale si, in final, de noi virusi. In cazul gripei lucrurile sint diferite: avem 8 fragmente diferite de ARN. In cazul in care o celula este infectata cu o tulpina a unui virus, ea va fabrica copii ale acestuia: cu proteinele membranare encodate in genom, si cu fragmentele de genom originare. In cazul in care celula este infectata simultan de o tulpina diferita, fragmente combinate din ARN-ul lor vor fi inglobate intr-o capsida rezultind un virus nou.


R: Ce se intampla in cazul actualei epidemii ? Cu ce avem de-a face ?


Din cite se stie pina acum, in cazul de fata avem de-a face cu un cocktail genetic extrem de interesant. In primul rind, hemaglutinina este caracteristica virusului care infecteaza porcii – si de aici numele. In total este o combinatie de ARN provenit din patru directii: gripa porcina din America de Nord, gripa aviara din America de Nord, gripa umana si gripa porcina din Asia si Europa.

Cu alte cuvinte, nu este vorba despre o gripa care are ceva de-a face cu porcii ci totul se refera doar la aceasta substanta, hemaglutinina ?

Doar in masura in care virusul original este specific porcilor. Cum spuneam virusul este de tipul H1N1. Iar acest tip trezeste amintiri extrem de neplacute, pentru ca este exact tipul care a cauzat cea mai mare epidemie de gripa cunoscuta: cea din 1918 – care a ucis 50 de milioane de oameni, mai mult decit cel dintii razboi mondial. In acel caz era insa vorba de gripa umana. Acum vorbim de o gripa porcina, care insa in urma unor mutatii a trecut la om iar acum avem o rata extrem de mare de raspindire in rindul oamenilor, dupa cum arata ultimele statistici.

Se transmite si intre specii ?


In principiu nu! Un anumit tip este caracteristic unei singure specii. Gripa nu se transmite la animale de casa: ciini, pisici. Exista variante rare specifice, dar nu are rost sa intram in detalii. Este insa foarte intilnit la pasari – gaini, rate, giste, iar aceaste variante trec foarte rar la om. Sa ne amintim gripa aviara, care avea o rata de mortalitate absolut inspaimintatoare … Sansa a facut ca virusul sa se transmita foarte greu de la om la om, ceea ce a permis controlul situatiei. Acum insa avem un caz complet diferit, cum spuneam, virusul a trecut bariera speciilor si vorbim de o epidemie umana!

de ce porcii ?


Ghinionul face ca porcii – intrucit au pe tractul respirator receptori pentru diferite tipuri de virusi – sa poata fi concomitent infectati si cu tulpini specifice omului si cu tulpini specifice pasarilor. Si de aici recombinarile posibile.

Cat este de periculoasa aceasta noua epidemie ? Care este rata mortalitatii ?


O caracteristica extrem de ciudata a acestei epidemii, cel putin din ceea ce stim pina acum, este virulenta diferita raportata. In Statele Unite s-a observat o forma foarte usoara. Pe de alta parte, in Mexic avem foarte multe cazuri fatale. Evident, va trebui sa asteptam rezultatele analizelor, pentru a avea confirmarea cite decese au fost provocate de virusul in cauza. Explicatiile ar putea fi multiple: calitatea diferita a sistemului sanitar, o predispozitie genetica, prezenta simultana a unui alt microb…

Insa argumentul cel mai solid pare sa provina din diferentele in retelele de monitorizare. In Mexic s-au inregistrat doar cazurile cele mai grave – si, evident, s-a ajuns la o mortalitate artificial ridicata bazata pe o subapreciere a dimensiunilor reale ale epidemiei. Din contra, in Statele Unite, s-au inregistrat toate cazurile – ceea ce ofera o imagine realista asupra riscurilor reale. Ceea ce inseamna o epidemie nu foarte periculoasa, dar cu o rata de raspindire extrem de rapida.

In mod normal mortalitatea in cazul epidemiilor obisnuite este in jur de 0,1%. Insa in cazul marii epidemii din 1918 se estimeaza ca ea a ajuns la 2,5%. Dar, evident, marea problema este insa volumul populatiei infectate. Un procent mic dintr-un numar foarte mare poate fi, la rindul sau, mare. Mai ales cind vorbim de decese! In plus, cu cit numarul persoanelor infectate creste, cu atit probabilitatea unei mutatii care sa creasca virulenta tulpinei existente creste si ea.

Putem vorbi despre o epidemie? Sau, mai rau, de o pandemie ?


Cel mai probabil este ca nu avem de-a face cu o epidemie cu proportii tragice. Si asta mai ales datorita calendarului. Se stie ca umiditatea scazuta si temperatura scazuta sint conditiile ideale pentru transmiterea gripei. Virusul se transmite optim la 5ºC si la umiditate de 20%, iar la temperaturi de peste 30ºC sau la umiditati de peste 80% nu se transmite deloc. Asadar, doar iarna si toamna putem avea epidemii. In mai sezonul gripei se va incheia. Ne putem astepta la o adevarata epidemie abia in toamna, cel putin pentru emisfera nordica. Iar pina atunci vom avea probabil un vaccin.

Cum se poate trata ? Cu ce ne aparam ?


Evident solutia ideala ar fi un vaccin. In principiu un vaccin poate fi gata in 6 luni. Pina atunci exista mari stocuri de antivirale – Tamiflu si Relenza - pregatite deja in eventualitatea gripei aviare. Si, bininteles, toata aceasta tevatura mondiala ii face pe oameni mai atenti la simptome.

De ce nu avem un vaccin in momentul de fata ? Exista tot felul de vaccine antigripale ? De ce nu merg in acest caz ?


Rata mare a mutatiilor, in special a proteinelor implicate in infectie, neuramidaza si hemaglutinina, face imposibila crearea unui vaccin care sa neutralizeze toate tipurile posibile de gripa. Asa incit industria medicala este condamnata la o continua lupta de guerila cu gripa. In general, in fiecare sezon, se estimeza pe baza unor probe tulpinile de virus cu cea mai mare probabilitate de raspindire si, pornind de la ele, se creeaza un vaccin care sa ofere protectie pentru epidemia din anul respectiv. Cu toate acestea, sute de mii de oameni mor in fiecare an ca urmare a epidemiilor ‘normale’ de gripa.

Putem face predictii ?


Nu! Dar as vrea doar sa amintesc o speculatie facuta de o personalitate putin cunoscuta, dar care a schimbat dramatic lumea in care traim: Maurice Hilleman, care a lucrat ca microbiologist la Merck intreaga sa cariera si caruia ii datoram mare parte a vaccinurilor folosite azi. Analizind principalele epidemii de gripa observate si tipul de hemaglutinina raspunzator, Hilleman a observat urmatoarea frecventa: 1889 (H2) – 1900 (H3) – 1918 (H1) – 1957 (H2) – 1968 (H3) – 1986 (H1). Interesant este ca intervalul de timp intre doua epidemii cauzate de acelasi tip de tulpina este de exact 68 de ani. Adica durata medie de viata a unei generatii. Aceasta ar insemna ca odata ce imunitatea existenta in populatie in fata unui anumite tulpini dispare, este posibila aparitia unei noi forme extrem de virulente. Urmind logica lui Hilleman, predictia e simpla: anul – 2025, tipul – H2.


R: Exista ceva ce putem face pentru a ne apara ? Ce fel de precautii sunt indicate ?


In general cele cunoscute. Igiena – spalatul miinilor cit mai des, masca pe figura in cazul in care se intra in contact cu cineva bolnav, evitarea aglomeratiilor, consumarea de lichide, evitarea contactului direct cu obiecte folosite de un numar mare de persoane.
Spuneam mai sus ca virusul nu se transmite pe calea aerului in anotimpurile calde, e adevarat, insa prin contact direct se transmite in tot timpul anului. Un studiu recent arata, ca pina la 60% din obiectele aflate in folosinta publica au urme de ARN viral. Hirtia, spre exemplu, poate ‘pastra’ virusul viu timp de saptamini! Asa incit igiena este principala arma pe care o avem.

Exista riscul ca precautiile luate de autoritati sa para excesive, iar unii sa le considere extreme si sa renunte. Din pacate o epidemie este intotdeauna si o problema sociala, nu doar medicala. Orice persoana nu este doar un potential pacient, ci si o sursa de infectie.sursa:

http://science.hotnews.ro/stiri-stiintele_vietii-5656601-gripa-porcina-cum-stam-poate-face.htm

Gripa porcină ameninţă tot globul

În Mexico City, metropolă cu 20 de milioane de locuitori, străzile sunt pustii, barurile şi restaurantele închise, fotbaliştii joacă pe stadioane goale, iar primarul se gândeşte să suspende şi transportul în comun. În Mexic, aseară erau oficial 149 de morţi şi 1.614 persoane suspecte de gripă porcină.

n Spania, există un caz de contaminare şi 20 de persoane suspecte de gripă, în Brazilia, un caz, iar în Columbia, 12. Canada a confirmat şase cazuri, iar SUA 40. Suspiciuni sunt în Franţa, Scoţia, Suedia şi Danemarca. Americanii au anunţat că nu există nici o dovadă că epidemia ar fi un atac terorist. OMS a lansat alertă sanitară de gradul 3.

MAI PREGĂTIŢI CA ORICĂND


Comunitatea internaţională este mai pregătită ca oricând pentru a face faţă ameninţării ca virusul să se răspândească, asigură unul dintre experţii ONU pe probleme de sănătate, citat de BBC. Doctorul Keiji Fukuda a explicat că toate măsurile luate şi toate pregătirile făcute de-a lungul anilor pentru a contracara gripa aviară îşi vor arăta roadele şi în combaterea gripei porcine.

De asemenea, cele mai multe dintre ţări şi-au mărit stocurile de antivirale, spune el. Compania elveţiană Roche a anunţat că are suficiente stocuri de vaccin Tamiflu, însă nu a primit încă nici o solicitare, iar Comisia Europeană a propus o reuniune de urgenţă cu miniştrii sănătăţii din ţările UE.


EPIDEMIE ŞI PANDEMIE


Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că o pandemie de gripă porcină poate izbucni în orice moment. Spre deosebire de epidemii, care sunt sezoniere, pandemiile au "acoperire" la nivel global şi nu au o ciclicitate anume. În ultimii 100 de ani au existat trei pandemii. Cea mai gravă a fost aşa-numita "gripă spaniolă" din 1918, care a făcut 40 de milioane de victime în întreaga lume, scrie The Times.

Pandemiile de gripă izbucnite în Asia în 1957 şi 1969 au făcut patru milioane de victime. Intervalul de timp la care apare o nouă pandemie a arătat variaţii ce rezistă la orice tentativă de a le încadra într-o periodicitate anume. Autoritatea în măsură să anunţe o pandemie şi să ridice nivelul global de alertă este directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

EVITAŢI MEXICUL!


Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile în Mexic. "În cazul în care cetăţenii români trebuie să se deplaseze în Mexic sau se află deja în această ţară, recomandăm evitarea locurilor aglomerate, utilizarea de măşti de protecţie, respectarea igienei personale, precum şi apelarea la medic la primele simptome ale bolii.

De asemenea, recomandăm evitarea locurilor aglomerate, cum ar fi pieţele sau mijloacele de transport în comun, precum şi evitarea contactului direct cu localnici", se arată într-un comunicat al Ministerului. "Boala are simptome asemănătoare gripei comune: temperatură mare, dureri în gât, tuse, febră musculară. După 2-3 zile acestea se accentuează şi se poate ajunge rapid la pneumonie.

Tratată în fază incipientă, boala este vindecabilă", se mai precizează în document.

MAE îi mai sfătuieşte pe români să îşi facă neapărat asigurare medicală în cazul în care decid, totuşi, să plece în Mexic, şi le recomandă să urmărească în permanenţă site-ul ministerului (www.mae.ro) la rubricile "Condiţii de călătorie" şi "Alerte de călătorie".

sursa:

http://www.jurnalul.ro/stire-externe/gripa-porcina-ameninta-tot-globul-505815.html

Vaccinul romanesc impotriva gripei porcine se numeste Cantagrip

Romanii vor fi vaccinati impotriva gripei porcine cu Cantagrip. Acesta este vaccinul realizat de Institutul Cantacuzino, care va intra pe piata de pe 21 noiembrie si va fi folosit pentru imunizarea persoanelor din tara noastra.

Institutul Cantacuzino a anuntat ca primele transe de vaccin impotriva virusului A/H1N1 vor fi realizate pana in data de 28 octombrie, noteaza Evenimentul Zilei. Dupa realizarea primelor transe, medicamentul va intra in procedura de autorizare in vederea intrarii pe piata. Acest lucru s-ar putea intampla pe 21 noiembrie.


Cantagrip, asa cum se numeste noul vaccin romanesc, va fi produs de Institutul Cantacuzino in 5 milioane de doze si va fi distribuit numai in retea inchisa, in cadrul campaniei de vaccinare gratuita initiate de Ministerul Sanatatii. Vaccinarea va putea incepe la sfarsitul lunii noiembrie, atunci cand primii la rand vor fi cei considerati a fi in categoriile cu risc: cadrele medicale, personalul din cadrul serviciilor esentiale, copiii din sistemul de invatamant si gravidele.

Campania nationala este anuntata sa inceapa in luna decembrie iar primii la rand vor fi copiii din sistemul de invatamant. "Daca in decembrie ajungem sa vaccinam copiii, suntem siguri ca, incepand din ianuarie, in Romania va fi eliminat si cel de-al doilea val de gripa porcina",a precizat doctorul Adrian Streinu Cercel, pentru Evenimentul Zilei.

Pentru cei care vor sa se vaccineze impotriva gripei porcine, Cantagrip va putea fi achizitionat din farmacii.El nu are efecte adverse si poate fi folosit si impotriva gripei sezoniere.sursa:

http://stiri.acasa.ro/articole/social/Vaccinul-romanesc-impotriva-gripei-porcine-se-numeste-Cantagrip

Copiii, vaccinaţi obligatoriu împotriva gripei porcine

Copiii, vaccinaţi oţi copiii, de la vârsta preşcolară până la elevii de liceu, vor fi vaccinaţi obligatoriu împotriva gripei porcine * "Cantgrip", vaccinul pandemic produs de Institutul Cantacuzino, va fi autorizat pe data de 21 noiembrie * primele teste pe subiecţi umani ale vaccinului contra gripei porcine au început, la sfârşitul lunii iulie, în Australia, iar primele rezultate clinice vor fi concludente la sfârşitul lunii septembrieobligatoriu împotriva gripei porcine


Vaccinarea contra gripei porcine va fi obligatorie pentru populaţia cu risc, în categoriile stabilite de Ministerul Sănătăţii intrând şi copiii, de la cei preşcolari până la elevii de liceu. Precizarea a fost făcută de ministrul Sănătăţii, Ionuţ Bazac. El s-a adresat medicilor şcolari atenţionându-i că în cazul vaccinului împotriva virusului A/H1N1 nu există posibilitatea părinţilor de a opta, ca în cazul campaniei naţionale pentru prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinarea anti HPV. "Din punctul meu de vedere, ca specialist de sănătate publică, vreau să auziţi de la mine direct, că cea mai mare provocare a dvs. în perioada următoare o reprezintă A/H1N1 şi o să avem nevoie de dvs, extrem de mare nevoie, la momentul în care o să începem campania de vaccinare.

Categoriile pe care le vom vaccina imediat, începând probabil cu 1 decembrie, sunt personalul medical, integral, apoi cei care lucrează în serviciile esenţiale, adică apă, electricitate, pompieri şi aşa mai departe, şi în al treilea rând, toate categoriile de copii, de la preşcolari până la cei de liceu şi sunt 3 milioane. Aici va fi nevoie de implicarea dvs. totală, mai ales că am auzit tot felul de dezbateri în ultima perioadă. Aş vrea să fim foarte clari: vaccinul este obligatoriu! Chestiunea cu gripa este o problemă de securitate naţională, şi nu este ca la HPV. Aici toată lumea se vaccinează, îi place sau nu-i place.

Nu ne putem permite şi cred că nimeni nu-şi poate permite astăzi, să lăsăm pe cineva nevaccinat, când vedeţi ce se întâmplă în ţări mult mai dezvoltate în domeniul sănătăţii, cum sunt Statele Unite şi Marea Britanie, unde lucrurile sunt total scăpate de sub control", a declarat Bazac.
Vaccinul împotriva gripei porcine produs de Institutul Cantacuzino, este numit "Cantgrip", iar primele tranşe vor fi realizate la sfârşitul lunii octombrie. Mai exact, conform calendarului transmis de Institut, în data de 28 octombrie vor fi finalizate primele serii de vaccin, urmând ca în 21 noiembrie, Agenţia Naţională a Medicamentului să elibereze autorizaţia de punere pe piaţă. Începând cu această dată va putea să înceapă campania de vaccinare a populaţiei cu risc, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Cele cinci milioane de doze de vaccin pandemic pe care Institutul Cantacuzino are capacitatea să le producă vor fi finalizate la sfârşitul lunii decembrie. Vaccinul "Cantgrip" va fi distribuit numai în reţea închisă, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii, campanie care va debuta în luna decembrie.
Primele teste pe subiecţi umani ale vaccinului contra gripei porcine au început, la sfârşitul lunii iulie, pe 540 de voluntari, la o clinică din Melbourne şi una din Adelaide, Australia, iar primele rezultate clinice vor fi concludente la sfârşitul lunii septembrie. Şi în SUA, tot la sfârşitul lunii iulie, se căutau voluntari pentru a începe testele clinice ale vaccinurilor experimentale împotriva virusului A/H1N1, potrivit Institutului National pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID).

În România, până în prezent, au fost diagnosticate cu gripă porcină 333 de persoane, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii. Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA. Noul virus a fost semnalat, pentru prima dată, la sfârşitul lunii martie, în Mexic, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decretat pandemie pe 11 iunie.sursa:

http://www.obiectivbr.ro/sanatate/34106-copiii-vaccinai-obligatoriu-impotriva-gripei-porcine.html

CE CRED VEDETELE DESPRE VACCINUL ANTI-PORCINA

Moartea subita a actorului Toni Tecuceanu i-a pus pe multi dintre noi pe ganduri, insa isteria privind gripa porcina nu a reusit sa convinga foarte multe vedete de beneficiile unui vaccin impotriva virusului AH1N1. Desi speriate de o eventuala imbolnavire, VIP-urile exclud vaccinarea si prefera sa previna gripa cu o igiena corespunzatoare, regim alimentar echilibrat si suplimente cu vitamine. Majoritatea celor cu care am vorbit nu are de gand sa treaca pe la spital decat atunci cand va observa simptomele gripei. Pana atunci, merg pe principiul “Paza buna trece primejdia rea!”.

Desi speriat de evolutia rapida a virusului AH1N1 si de numarul tot mai mare de oameni care isi pierd viata in urma contractarii gripei porcine, Alexandru Arsinel refuza vaccinarea. “M-am documentat foarte mult si am ajuns la concluzia ca vaccinul anti-gripal este chiar mai periculos decat boala in sine. Recent, am citit o carte pe care o recomand tuturor. Se cheama <Vaccinarea, eroarea medicala a secolului”, este scrisa de cercetatorul francez Louis de Brouwer si te ajuta sa intelegi foarte multe lucruri. Eu unul, prefer sa preintampin altfel boala, decat sa apelez la vaccin. Incerc sa ma misc in limita cerintelor igienice, ma spal foarte des pe maini, am un regim alimentar echilibrat in care am inclus multe fructe si mi-am cumparat si suplimente cu vitamine care intaresc sistemul imunitar, in special cele de la Plafar cu extract de catina si spirulina. Foarte speriat nu sunt si am reusit sa inteleg ca orice epidemie are o evolutie fireasca si dispare de la sine. Vaccinul reprezinta una dintre cele mai mari afaceri ale secolului si nu face decat sa vanda iluzii. Eu nu am incredere in el!”, ne-a declarat actorul.

Dana Savuica recomanda vaccinul


Dana Savuica ne-a declarat ca este ingrijorata mai degraba pentru fiica ei, Julie si crede ca vaccinul este binevenit. “Nici eu, nici sotul meu nu ne-am facut inca vaccinul, dar in schimb, fata noastra a primit deja un formular de la scoala, pe care trebuie sa-l semnam ca sa ne dam acordul sa fie vaccinata. Liceul unde invata ea a fost in carantina recent, pentru ca acolo s-au descoperit trei cazuri, iar asta ne-a pus pe ganduri. A fost un semnal de alarma, la fel ca si decesul actorului Toni Tecuceanu, asa ca ma declar pro vaccin. Ca parinte, trebuie sa ai o responsabilitate mai mare. Am incredere in profesorul Streinu Cercel, care am vazut ca il recomanda calduros. In afara de asta, incerc sa duc o viata cat mai sanatoasa. Am o alimentatie echilibrata, mananc multe fructe si legume, fac miscare si iau zi de zi pastile de echinaceea, care intaresc sistemul imunitar”.

Stela Popescu nu are incredere in vaccin


Nici Stela Popescu nu pare sa fie de acord cu vaccinul impotriva virusului AH1N1. Celebra actrita ne-a declarat ca este foarte atenta la sanatate, dar pefera sa stea departe de injectii miraculoase. “Nu m-am vaccinat si nici nu intentionez. Asta pentru ca aud la fel de multe lucruri rele despre acest vaccin ca si cele pe care le aud despre gripa asta nemernica. Stiti cum e, ascultam sfatul medicului si in functie de cum ni se potriveste. Incerc sa ma feresc atat cat pot...Noi, artistii, stam foarte mult intre oameni, de atatia ani si este mai periculos. Dar poate ca ne-am si imunizat traind asa. Sa speram ca va fi totul bine si ca virusul asta nu va mai face atat de multe victime”.

Ramona Gabor se bazeaza pe sistemul ei imunitar


“Sunt pentru vaccin, nu am nimic impotriva lui, dar eu nu il voi face”, a fost si declaratia Ramonei Gabor. Manechinul spune ca are incredere in sistemul ei imunitar si este convinsa ca virusul va sta departe de ea. “Eu nu am fost niciodata bolnavicioasa, am un sistem de aparare foarte puternic, format dinainte ca acest virus sa apara. Iau vitamina C si echinaceea constant si am grija de mine, asa ca nu cred ca AH1N1 se va atinge de mine. Mai ales ca nici nu prea stau in aglomeratii. Nu folosesc mijloacele de transport in comun, in cluburi nu mai merg, iar in anturajul meu nu este nimeni nici macar racit, darmite gripat. Daca voi auzi ca vreun apropiat are probleme, Doamne fereste, probabil ca o sa ma vaccinez, dar altfel, nu”, a adaugat Ramona Gabor.


Tania Budi se protejeaza cu vitamine


Foarte atenta cu sanatatea ei si adepta unui regim de viata sanatos, Tania Budi scoate din calcul, deocamdata, vaccinul impotriva visurului gripal. “Deocamdata nu m-am vaccinat, insa la primele simptome merg la spital. Pana acum m-a ferit Dumnezeu de asa ceva si nu am intrat in contact cu nimeni bolnav. Bine ca, nici nu sunt genul care iese foarte des in locuri aglomerate si incerc sa ma protejez cu vitamine, insa recomand tuturor celor care intra in contact cu mase mari de oameni sa-si faca vaccinul. Este mai sigur asa!”, a spus Tania pentru Gardianul.

Nu se teme de efectele adverse


George Dumitrescu, stirist la Kanal D, indeamna oamenii sa se vaccineze si da ca exemplu cazul in care actorul Toni Tecuceanu si-a pierdut viata din cauza gripei porcine: “Disparitia unei persoane publice trebuie sa fie un semnal de alarma pentru toata lumea ca nu ne putem juca cu gripa porcina. Toni a murit doar pentru ca s-a imbolnavit de gripa porcina. Trebuie sa ne vaccinam. Eu mi-am facut vaccinul in ultima zi din an. Pana acum, peste 200.000 de romani, si-au administrat acest vaccin fara reactii adverse”.

Rita Muresan nu se vaccineaza


Creatoarea de moda si-a informat copii in legatura cu gripa porcina, i-a invatat cum sa se fereasca si i-a sfatuit sa acorde o atentie sporita igienei personale, insa nu i-a vaccinat. Rita spune ca are nevoie de mai multe informatii si are dubii serioase in ceea ce priveste vaccinul impotriva virusului AH1N1, mai ales ca sunt medici care il recomanda, si medici care il interzic. Intre timp, atat ea, cat si fetele iau vitamine si consuma multe fructe bogate in vitamina C.

Cantaretele se feresc de aglomeratii


Desi munca lor presupune contact cu foarte multi oameni, Andreea Banica, Nicola sau Claudia Pavel incearca pe cat posibil sa evite aglomeratiile si sa se fereasca de boala in absenta unui vaccin. Nici una dintre ele nu are de gand sa se vaccineze si inclina sa creada ca acesta le-ar face mai mult rau pe termen lung, decat bine.sursa:

http://stiri.kappa.ro/monden/09-01-2010/ce-cred-vedetele-despre-vaccinul-anti-porcina-250772.html

Vaccinul pentru gripa porcina le-a provocat reactii alergice canadienilor

Organizatia Mondiala a Sanatatii (Oms) a confirmat existenta unor cazuri grave de reactii alergice la vaccinul impotriva gripei A, semnalate de autoritatile canadiene.

In sase provincii din Canada, adica aproape jumatate din cele 13 in care este impartit statul nord-american, autoritatile sanitare si compania farmaceutica GlaxoSmithKline au cerut suspendarea unui anumit lot din vaccinul impotriva gripei A/H1N1, ca urmare a sase cazuri de reactii alergice grave provocate de administrarea acestuia. "Autoritatile canadiene au deschis o ancheta pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat", a declarat la Geneva purtatorul de cuvant al OMS, Thomas Abraham. Dupa cum a mai precizat oficialul, peste 65 de milioane de persoane au fost deja vaccinate impotriva virusului H1N1 al gripei A.
In total, au fost 172.000 de doze de vaccin din lotul incriminat livrate populatiei canadiene, din care 63.000 au ajuns in provincia Manitoba.sursa:

http://www.descopera.ro/dnews/5131651-vaccinul-pentru-gripa-porcina-le-a-provocat-reactii-alergice-canadienilor


Germanii refuză vaccinul contra gripei porcine

Medicii, militarii, poliţiştii şi liderii politici ar urma să primească un vaccin "mai sigur", în timp ce versiunea pentru restul populaţiei prezintă mai multe riscuri de efecte secundare

Cu câteva zile înaintea începerii unei campanii de imunizare în masă împotriva virusului N1H1, cel mult o treime dintre germani ar accepta să fie vaccinaţi, iar autorităţile sunt acuzate că au un vaccin "sigur" (pentru 300.000 de privilegiaţi) şi unul "nesigur" pentru 50 milioane de oameni. Potrivit Der Spiegel, "rebeliunea" împotriva vaccinării este condusă nu de adepţi ai teoriilor coinspiraţioniste, ci de reputaţi medici şi farmacişti.
Comunitatea medicală consideră că - cel puţin în cazul femeilor gravide şi al copiilor - vaccinul Pandermix, produs de britanicii de la GlaxoSmithKline (GSK), nu ar trebui prescris, deoarece conţine nişte aditivi periculoşi. În schimb, mai sigur ar fi vaccinul Celvapan, al americanilor de la Baxter.

Numai că Pandermix este vaccinul comandat deja în cantităţi uriaşe, pentru imunizarea a două treimi din populaţia Germaniei. Injecţii cu Celvapan ar urma să primească aşa-numitul "personal esenţial" al statului: membri Guvernului, poliţişti, militari şi o parte din angajaţii din sistemul sanitar.

De la tabloide precum Bild până la Frankfurter Allegemeine Zeitung, presa germană a criticat împărţirea populaţiei ţării în două categorii - "privilegiaţii" şi "cetăţeni de rangul doi", încât cancelarul Angela Merkel s-a văzut nevoită să ia poziţie. Ea a declarat că va face acelaşi vaccin ca majoritatea populaţiei (Pandermix), precizând că ambele sunt "sigure".

Totuşi, numeroşi medici insistă că imunizarea nu trebuie să aibă loc, în condiţiile în care 59% dintre cetăţeni au declarat că nu se tem de "noua gripă". În toată ţara, s-au înregistrat 23.000 îmbolnăviri din pricina N1H1 şi doar două persoane au murit. Prin urmare, excesul de zel al autorităţilor în a purcede la vaccinare este motivat, în ochii publicului, de lobby-ul companiilor farmaceutice.

Opoziţia germanilor la vaccinare este împărtăşită de majoritatea belgienilor, danezilor, finlandezilor, francezilor şi olandezilor. Şi în SUA, cei mai mulţi oameni nu au încredere în vaccinuri, deşi preşedintele Barack Obama a declarat "gripa nouă" ca fiind o "urgenţă naţională".sursa:

http://www.gandul.info/international/germanii-refuza-vaccinul-contra-gripei-porcine-5044428

Vaccinul H1N1 - Leac sau Genocid?

Virusul H1N1, cunoscut mai bine sub numele de „gripa porcina” a iscat mari controverse in toata lumea. Multe scoli au fost inchise, oamenii au inceput sa poarte masti de protectie, multi oameni au incetat sa mai calatoreasca. Virusul a inundat practic fiecare pagina a ziarelor, de la sectiunea sociala pana la cea a turismului, a stiintei, a economiei si bineinteles a sanatatii. Una dintre controversele iscate a fost cea asupra numelui folosit in presa de „gripa porcina” in traducere „swine flu”. In SUA, Centrul pentru Controlul si Preventia Bolilor (CDC), a interzis folosirea termenului de „swine flu” in locul H1N1 deoarece afecta negativ industria porcinelor. O alta controversa o reprezinta locul in care a aparut virusul si cum se transmite acesta la oameni.

Dar cea mai importanta controversa in momentul actual o reprezinta vaccinul anti H1N1 si efectele sale adverse, mai ales asupra copiilor, acuza principala fiind ca provoaca autism - o boala cumplita.Recent guvernul roman a decis sa stopeze importul a 500.000 de doze dupa ce firma producatoare a refuzat sa-si asume responsabilitatea cu privire la efectele adverse. Decizia guvernului roman vine in urma unei polemici internationale intre guvernul polonez si concernul care produce vaccinul dupa ce mai multi copii polonezi vaccinati au avut de suferit. InfoPrompt va prezinta o analiza a acestor dezbateri si polemici in presa internationala pentru a putea fi informati si a lua o decizie in cunostinta de cauza.

Media din toata lumea dar si internetul sunt pline de dezbateri, polemici, relatari tulburatoare despre neajunsurile vaccinului, despre efectele sale negative, despre decese suspecte si imbolnaviri in urma administrarii acestui vaccin sau teorii si conspiratii pentru micsoarea populatiei lumii, etc.

Sindromul Guillian-Barre

Intr-un articol al CBSnews.com, se discuta despre riscurile vaccinului impotriva gripei porcine. Publicatia scrie: „Foarte multe persoane sunt preocupate de siguranta vaccinului H1N1. Acum avem rapoarte conform carora vaccinul impotriva gripei porcine poate cauza sindromul Guillian- Barre, o disfunctie cerebrala foarte rara.”

Autism

Potrivit FDA’s Vaccine si Related Biologic Products Advisory Committee, vaccinul contine trimerosal, adica un component al mercurului- aproximativ 40% mercur. Trimerosal este folosit ca antiseptic insa este foarte periculos. NaturalNews scrie intr-un articol cu titlul „vaccinul cauzeaza autism: evidente”, publicat in 6 octombrie, ca „rata autismului a crescut cu 1000% din anul 1990, insa protectorii vaccinului si industria farmaceutica inca sunt confuzi: Ce ar putea cauza asta? Multe indicii ne indreapta catre vaccin care este principalul factor de risc al autismului.” Publicatia mai scrie: „Un studiu AUS conclude ca acei copii care au fost vaccinati cu preparate care contin thimerosal, care este aproape 50% mercur, au sanse duble de a dezvolta autism in comparatie cu acei copii care nu au primit un astfel de vaccin. Desi mercurul a fost eliminat din vaccinarile regulate ale copiilor, datorita cresterii grijilor cu privire la siguranta acestuia, mercurul este inca prezent in vaccinurile pe care copiii le-ar putea primi.”

Squalene

Publicatia online Searchwarp, scrie „O alta ingrijorare in ceea ce priveste vaccinul este folosirea componentului numit Squalene care este un ingredient cheie al unei intregi generatii de vaccinuri destinate imunizarii globale. Squalene este o molecula care se gaseste in intreg sistemul nervos si in creier. Injectat in organism acesta este distrus de catre anticorpi. Problema este ca acesti anticorpi nu distrug doar componentul injectat ci si moleculele asemanatoare din tot corpul. Multi oameni de stiinta sunt de parere ca acest component ar trebui interzis. ”
Publicatia mai scrie: „Multi experti britanici sunt foarte ingrijorati cu privire la Squalene, mergand atat de departe incat numesc testele viitoare ale vaccinului gripei porcine pe oameni, procesul porcilor de guinea.”

Ingrijorari irationale

Publicatia CBS.ca scrie intr-un articol aparut in data de 5 noiembrie: „Organizatia pentru sanatatea lumii spune ca milioane de doze de vaccin impotriva H1N1 au fost acordate pana in prezent si nu s-au depistat efecte secundare neobisnuite. Publicatia mai scrie ca „vaccinul pare foarte sigur”. FoxNews relateaza intr-un articol publicat in 7 octombrie ca „ oficialii guvernului sunt de parere ca ingrijorarile cu privire la vaccinul anti H1N1 sunt irationale. Acestia ii sfatuiesc pe parinti sa faca ceea ce este mai bine pentru copiii lor si sa-i vaccineze.” Tom Skiner, un purtator de cuvant al Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, spune publicatiei: „Sunt de parere ca multe dintre ingrijorarile parintilor sunt bazate pe perceptia conform careia vaccinul a fost produs intr-un timp foarte scurt si nu este sigur.” Skiner a mai adaugat: „Noi intelegem preocuparile parintilor – vor tot ceea ce este mai bun pentru copiii lor. De multe ori le spunem oamenilor ca cel mai bun antidot impotriva fricii este informatia. Ii rugam sa caute informatii adevarate de la surse in care au incredere.” In ceea ce priveste sindromul Guillian- Barre, FoxNews scrie: „Oficialii Sanatatii sunt de parere ca sunt mai multe sanse sa fi lovit de fulger decat sa suferi de sindromul Guillian-Barre in urma vaccinului.” BBC scrie intr-un articol publicat in data de 15 octombrie: „Oamenii de stiinta isi pun intrebari in ceea ce priveste utilitatea vaccinului la copiii cu varste cuprinse intre 1 si 12 ani, sustinand ca riscul efectelor secundare sunt mai mari decat beneficiile. Departamentul Sanatatii sustine insa siguranta ca prima abordare”. Intr-o scrisoare a Agentiei de Protectie a Sanatatii, adresata medicilor din toata lumea, scrie: „in anul 1976 mai multi oameni au murit din cauza vaccinului decat din cauza gripei. Peste 500 de cazuri de Guillain-Barre au fost inregistrate iar ca rezultat vaccinul a fost retras dupa numai zece saptamani de distributie.”

Influenta vaccinului asupra femeilor insarcinate

Publicatia online PrisonPlanet.com a publicat in data de 11 noiembrie un articol cu titlul „Povesti socante ale femeilor insarcinate care au primit vaccinul anti H1N1 – Spuneti-le medicilor ca vaccinul si sarcina nu merg impreuna”. In articol sunt prezentate zece cazuri de pierdere de sarcina in urma administrarii vaccinului. CBSnews scrie insa intr-un articol publicat in 22 octombrie, ca potrivit specialistilor, vaccinul este sigur pentru femeile insarcinate. „Daca femeile insarcinate sunt infectate cu acest virus, acestea au de sase ori mai multe sanse sa faca o boala grava decat femeile care nu sunt insarcinate. Vreau sa ma concentrez pe riscul real, nu pe cel ipotetic,” a declarat Michael Gardam, directorul Agentiei pentru Protectia Sanatatii din Ontario, publicatiei CBSnews.

Vaccinarea impotriva virusului H1N1 a inceput deja in toata lumea. Guvernele tarilor semneaza contracte de sute de milioane de euro cu companiile farmaceutice. Masurile luate in China, unde s-au produs deja 53 de milioane de doze de vaccin, impotriva virusului au rezultate satisfacatoare, conform publicatiei New York Times. Michael O’Leary, directorul oficiului World Health Organization din Beijing, a declarat publicatiei New York Times: „O varietate de masuri au fost luate in diferite tari si este dificil sa spunem care functioneaza cel mai bine, dar cele luate in China au rezultate destul de bune” .

Acest articol il gasiti si pe www.infoprompt.ro

Pentru mai multe informatii detaliate despre ecologie si protectia mediului, evenimente ecologice, stiri de mediu, genocid, leacuri, vaccinul H1N1 sau voluntariat oriunde in tara aboneaza-te gratuit la newsletterul saptamanal EcoMagazin

ecosapiens logoEsti ecologist, eco-friendly sau fan Captain Planet? Atunci alatura-te si tu celor 3368 de membri care s-au inscris deja in EcoSapiens si hai sa ne cunoastem pe forumul comunitatii. Intrebarile si comentariile tale sunt binevenite.sursa:

http://www.ecomagazin.ro/vaccinul-h1n1-leac-sau-genocid/

Gripă porcină la Călăraşi

Medicii au identificat prezenţa virusului de tip A/H1N1 la un copil din Călăraşi, fiind înregistrată, astfel, prima situaţie de acest gen din acest sezon. Epidemiologii au depistat virusul în cazul unui copil în vârstă de trei ani.


Cazul din România este cel de-al 40-lea înregistrat în acest sezon la nivel european, a declarat ieri într-o conferinţă de presă, Geza Molnar, consilier al ministrului Sănătăţii. El a adăugat că micuţul este în stare bună, nu a necesitat internare, fiind îngrijit la domiciliu. Părinţii lui nu au fost plecaţi din ţară, astfel că nu se poate stabili de unde a luat copilul virusul gripal. Molnar a precizat că micuţul nu a fost vaccinat contra acestui virus deoarece vaccinul pentru copii nu a fost aprobat în sezonul precedent.

Potrivit lui Geza Molnar, dominantă în acest sezon gripal este tulpina H3N2, care poate da epidemii, dar care este aşteptată să apară spre sfârşitul lui decembrie - începutul lui ianuarie 2011, având în vedere situaţia înregistrată deja în emisfera sudică.

La rândul lui, ministrul Cseke Attila a declarat că situaţia de la Călăraşi a fost depistată prin Sistemul de santinelă pentru gripă care raportează numărul îmbolnăvirilor şi recoltează probe de la persoanele bolnave. Din cele 1,3 milioane de doze de vaccin achiziţionate pentru actualul sezon gripal au fost utilizate 446. 206 persoane, jumătate având peste 65 de ani au fost vaccinate până în 8 noiembrie.

În România au fost înregistrate 6.999 de cazuri de îmbolnăviri cu infecţia A/H1N1, Ministerul Sănătăţii informând că toate au fost confirmate în urma unei metodologii standard utilizate la nivel european. De asemenea, 122 de persoane au decedat în urma îmbolnăvirii

Sursa: http://www.infoportal.ro/presa~info-2075046.html

Gripa porcina prezinta un risc mai mare pentru femeile insarcinate

Femeile insarcinate infectate cu virusul gripei porcine A(H1N1) sunt expuse unui risc de patru ori mai mare de a suferi diverse complicatii care necesita spitalizare si prezinta o rata a mortalitatii peste medie, potrivit unui studiu american, publicat in revista medicala The Lancet, informeaza AFP.


Femeile insarcinate care contractat virusul in 2009 au fost spitalizate mai des, se afirma in acest studiu, realizat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).


Sase femei insarcinate au decedat in urma complicatiilor cauzate de aceasta boala intre 15 aprilie, data la care a fost semnalata gripa porcina in Statele Unite, si 16 iunie. Aceste cazuri reprezinta 13% din cele 45 de decese cauzate de gripa porcina in aceasta perioada.


In total, 34 de femei insarcinate au contractat virusul si 11 dintre acestea, adica o treime, au fost spitalizate. Cazurile femeilor insarcinate reprezinta 0,62% din totalul cazurilor imbolnavirilor de gripa porcina, confirmate sau suspectate.


"Toate aveau o stare buna de sanatate la inceput, dar apoi au dezvoltat o pneumonie virala, cu dificultati respiratorii, care necesita ventilare mecanica", au explicat expertii CDC. Tuturor femeilor insarcinate care au decedat nu le-au fost prescrise antivirale in timp util. CDC recomanda ca femeilor insarcinate suspectate de a fi infectate cu virusul gripei porcine sa fie supuse imediat unui tratament antiviral.


Impactul pe care il are aceasta boala, de care sufera viitoarea mama, asupra copilului, nu este inca foarte clar. "Pentru ca cele mai multe dintre femeile examinate in acest studiu sunt inca insarcinate, stim putine lucruri despre efectele virusului H1N1 asupra fetusului", mentioneaza materialul din publicatia britanica The Lancet.


Cinci bebelusi din cele sase femei care au decedat din cauza gripei porcina s-au nascut prin cezariana. Niciunul nu era infectat cu acest virus si toti cinci se simt bine. Doar unul dintre acesti bebelusi, nascut prin cezariana la varsta de 27 de saptamani, cu 13 saptamani inainte de termen, se afla inca in spital, avand totusi o stare buna de sanatate.

Un singur fetus, in varsta de 11 saptamani, a decedat inaintea mamei sale.sursa:

http://www.stilfeminin.ro/sanatate/Gripa-porcina-prezinta-un-risc-mai-mare-pentru-femeile-insarcinate-s.html


Ce este gripa porcină şi cum se transmite

Vaccinul împotriva gripei sezoniere umane nu protejează împotriva gripei porcine, care se transmite în general de la om la om sau prin contact direct cu animalele, însă consumul de carne de porc nu duce la îmbolnăvire
gripa porcina si gripa sezoniera
Gripa porcină este o maladie respiratorie, specifică porcilor din crescătorii, un virus gripal de tip A. Boala se poate răspândi rapid.

Gripa porcină trece ocazional la om, în general la persoane care vin în contact cu aceste animale. Ea nu se transmite mâncând carne de porc, ci pe cale aeriană, de la om la om. Temperatura de preparare a cărnii (71 de grade Celsius) distruge virusurile şi bacteriile, precizează Centrul american pentru controlul bolilor (CDC).

Există şi cazuri de transmitere de la om la om. În Statele Unite, au fost înregistrate două decese, în 1976 şi 1988. CDC a raportat la 17 aprilie două cazuri la copii de 9 şi 10 ani, care nu intraseră în contact cu porci.

Ca şi la oameni, virusurile gripei se transformă continuu şi la porc. Or porcii au, în căile lor respiratorii, receptori sensibili la virusuri gripale porcine, umane şi aviare. Porcii sunt nişte “creuzete” care favorizează apariţia de noi tipuri gripale prin intermediul recombinărilor genetice, în cazul unor contaminări simultane. Astfel de virusuri hibride pot favoriza apariţia unui nou virus al gripei, virulent precum gripa aviară, dar transmisibil ca o gripă umană. Acest tip de virus, necunoscut sistemului imunitar uman, ar putea avea caracteristicile necesare pentru a declanşa o pandemie de gripă.

În afară de Mexic (unde a determinat zeci de decese) şi Statele Unite (opt îmbolnăviri), autorităţile din Peru, Chile şi Costa Rica au activat planuri de vigilenţă sanitară. În Canada, nu a fost înregistrat niciun caz, dar ministrul canadian al sănătăţii, Leona Aglukkaq, a cerut mai multă vigilenţă canadienilor, pentru a evita propagarea epidemiei. Franţa a instituit un centru de criză pentru a urmări evoluţia situaţiei sanitare din Mexic. Parisul a precizat sâmbătă că “Franţa nu importă porci vii, nici carne de porc din Mexic”. Spania i-a îndemnat pe cei care vor să meargă în Mexic să fie prudenţi.

Există un vaccin împotriva acestei boli pentru porci, nu şi pentru om. Potrivit autorităţilor mexicane, care citează OMS, vaccinul corespunde încă unei tulpini precedente a virusului, cea ce îl face mai puţin eficient. Însă producţia vaccinului este posibilă în măsura în care virusul este identificat, dar necesită “un pic de timp”, spune OMS. În aşteptarea vaccinului, Tamiflu, medicament pe bază de oseltamivir, folosit împotriva gripei aviare, este eficient pentru acest virus, potrivit organizaţiei. Vaccinul împotriva gripei sezoniere umane nu protejează împotriva gripei porcine.

OMS a simţit nevoia să tragă un semnal de alarmă pentru că sunt cazuri umane asociate cu un virus gripal animal, dar şi din cauza ariei geografice extinse în care s-au înregistrat diferite focare de infecţie, precum şi a vârstei neobişnuite (25-45 de ani) a grupurilor de oameni atinse. mai mult..<reF>ecomagazin.ro</ref>

Solutii de dezinfectare pentru prevenirea gripei porcine

Alcoolul medicinal (spirtul) este recunoscut pentru efectele sale antibacteriene; il poti folosi pentru a sterge suprafete din metal si plastic, insa cu mare atentie la finisaje pentru a nu le afecta; testeaza pe o zona ascunsa inainte de utilizare. sursa: http://casa.acasa.ro/amenajarea-casei/diy/cum-sa-iti-dezinfectezi-casa-pentru-a-preveni-gripa-porcina-9934.html

Cloramina B poate fi achizitionata din farmacii sub forma de pastile. Acestea se vor dizolva in apa fiarta racita dupa cum urmeaza: pentru dezinfectarea mainilor si a instrumentelor se vor dizolva 10 comprimate la 1 litru de apa, iar pentru sterilizarea veselei si a biberoanelor, 10 comprimate la 1 litru de apa fiarta si racita.sursa: http://casa.acasa.ro/amenajarea-casei/diy/cum-sa-iti-dezinfectezi-casa-pentru-a-preveni-gripa-porcina-9934.html

Cloramina este un dezinfectant medical, insa poate fi utilizata cu succes si in locuinta, respectand indicatiile de pe prospectul de utilizare. Este compatibila cu majoritatea suprafetelor, putand fi folosita atat pentru curatarea baii si a podelelor, cat si pentru clatirea veselei si a accesoriilor personale. Solutia preparata va fi utilizata in decursul a 12 ore si va fi pastrata in recipiente inchise si etichetate.

Clorul si solutiile pe baza de clor pot fi folosite pentru dezinfectarea obiectelor sanitare. De asemenea, poti adauga o cantitate mica de clor in apa cu care speli gresia. Evita utilizarea acestor produse pentru spalarea veselei sau a obiectelor de bucatarie.

Solutiile speciale din comert sunt, de asemenea, eficiente, insa ele sunt mai costisitoare, pot produce alergii si necesita o abordare foarte atenta. Atat in farmacii cat si in supermarketuri poti gasi servetele umede, geluri, sapunuri lichide sau sprayuri cu efect antibacterian.Exista o serie de plante ale caror uleiuri esentiale au efect dezinfectant demonstrat in timp: arborele de ceai, eucaliptul, lavanda si pinul.

Oricare dintre aceste uleiuri, amestecate cu apa distilata vor realiza o solutie dezinfectanta excelenta pentru intreaga locuinta. Pentru zonele murdare, incarcate din punct de vedere bacterian, se recomanda adaugarea otetului alb in compozitie. Astfel, pentru a spala gresia, adauga 10 picaturi de ulei esential si o ceasca de otet intr-o caldare cu apa fierbinte.

Cateva picaturi de ulei esential din arbore de ceai adaugate in recipientul pentru detergent al masinii de spalat vor ajuta la dezinfectarea hainelor. Acesta poate fi folosit cu inceredere pentru hainutele bebelusilor, deoarece nu creeaza alergii.

Solutia din apa distilata si ulei esential de eucalipt poate fi pulverizata pe materialele textile. Astfel, pentru a preveni mentinerea virusilor pe haine sau pe asternuturile de pat, pulverizeaza acest amestec.

Solutia de lavanda poate fi utilizata pe orice suprafete, avand totodata si un efect odorizant placut. Citeste mai multe despre cum sa prepari ulei de lavanda acasa. sursa: http://casa.acasa.ro/amenajarea-casei/diy/cum-sa-iti-dezinfectezi-casa-pentru-a-preveni-gripa-porcina-9934.htmlEXISTĂ MEDICAMENTE ÎMPOTRIVA GRIPEI PORCINE?

Răspunsul scurt este DA. CDC (Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor al guvernului american) recomandă folosirea oseltamivirului şi zanamivirului (medicamente antivirale) pentru tratamentul, respectiv prevenirea infectării cu virusul care cauzează gripa porcină. Medicamentele antivirale se eliberează pe bază de reţetă şi se întâlnesc de obicei sub forma de capsule, sub formă lichidă sau ca inhalatori care luptă cu gripa împiedicând reproducerea virusului în interiorul organismului uman.
Dacă vă îmbolnăviţi, medicamentele antivirale pot reduce simptomele bolii şi vă pot face să vă simţiţi mai bine mai repede. Acestea pot, de asemenea, preveni complicaţii ale bolii. Ele acţionează cel mai bine în cazul în care administrarea începe foarte curând după îmbolnăvire, mai exact în primele două zile de la apariţia primelor simptome.
Cei infectaţi cu virusul gripei porcine trebuie consideraţi ca fiind potenţial contagioşi atâta vreme cât prezintă simptomele bolii şi, posibil, în următoarele 7 zile de la declanşarea bolii. Copiii, în special cei mai tineri dintre aceştia, pot fi contagioşi pentru perioade mai lungi.
Cum sa iti dezinfectezi casa pentru a preveni gripa porcina
Dezinfectarea este o metoda de distrugere a germenilor, virusilor si microbilor complementara curateniei. In mod normal, aceasta se realizeaza dupa ce suprafetele au fost curatate. In cazul zonelor infectate (din apropierea unei persoane bolnave), dezinfectantul se va aplica imediat dupa contaminare.

CUM NE PROTEJĂM DE GRIPA PORCINĂ?


În prezent nu există un vaccin disponibil care să protejeze omul împotriva gripei porcine.
UPDATE, 09.11.2009: Între timp a fost dezvoltat un vaccin împotriva gripei porcine.
Totuşi, există măsuri cotidiene pe care oamenii le pot lua pentru a preveni răspândirea viruşilor care provoacă boli ale sistemului respirator, cum este şi cazul gripei. Urmaţi în fiecare zi măsurile următoare pentru a vă proteja sănătatea:
Acoperiţi-vă nasul şi gura cu un şerveţel când tuşiţi sau strănutaţi.
Aruncaţi şerveţelul la coşul de gunoi după folosire.
Spălaţi-vă mâinile cu apă şi săpun de câte ori aveţi posibilitatea, mai ales după ce strănutaţi sau tuşiţi.
Foarte eficace sunt şi şerveţelele umede pe bază de alcool medicinal.
Evitaţi apropierea de persoane bolnave.
Dacă vă îmbolnăviţi de gripă, se recomandă să rămâneţi acasă, întrerupând cursurile sau serviciul, limitând astfel contactul cu ceilalţi pentru a nu le transmite şi lor boala.
Evitaţi să vă atingeţi ochii, nasul şi gura, deoarece microbii şi viruşii se răspândesc în acest mod.

= CE FACEŢI DACĂ VĂ ÎMBOLNĂVIŢI? =
Dacă locuiţi într-o zonă unde au fost raportate cazuri de gripă porcină şi dacă prezentaţi simptome asemenea celor asociate acestei maladii, precum febră, dureri musculare, guturai, gât uscat, greţuri, stări de vomă sau diaree, este indicat să contactaţi medicul de familie, mai ales dacă sunteţi îngrijorat din pricina simptomelor d-voastră. Medicul d-voastră va hotărî dacă sunt necesare teste suplimentare sau administrarea unui tratament.
Dacă sunteţi bolnav, ar trebui să rămâneţi acasă şi să evitaţi contactul cu alţi oameni pe cât posibil, pentru a limita răspândirea bolii. Dacă vă îmbolnăviţi şi manifestaţi unul din simptomele următoare, apelaţi la asistenţa medicală de urgenţă. În cazul copiilor, simptomele care necesită asistenţă medicală de urgenţă includ respiraţia rapidă sau problemele de respiraţie, culoarea albăstruie a pielii, diminuarea nevoii de a bea fluide (îngurgitarea insuficientă de fluide), somnul prelungit, lipsa dorinţei de interacţiune (copilul devine atât de uşor iritabil încât nu mai doreşte să fie ţinut în braţe), febră însoţită de urticarie sau simptome caracteristice gripei care se diminuează doar pentru a reveni cu febră şi tuse mai severe.
În cazul adulţilor, simptomele care necesită asistenţă medicală de urgenţă includ dificultăţile de respiraţie, dureri sau senzaţie de presiune în piept sau în zona abdomenului, senzaţie bruscă de ameţeală, confuzie, dar şi vomă severă sau persistentă.
Populaţia nu trebuie să îşi facă griji cu privire la consumul şi prepararea cărnii de porc. Virusul gripei porcine nu se transmite prin intermediul alimentelor. Consumul cărnii de porc preparate în bucătărie şi manevrată corespunzător este sigur.

= EXISTĂ CAZURI DE GRIPĂ PORCINĂ ÎN ROMÂNIA? =
Până la data scrierii acestui articol (29 aprilie 2009) nu s-au raportat cazuri de gripă porcină în România. Prin urmare, din fericire, pentru românii care nu călătoresc în Mexic - ţara de origine a transmiterii recente la om a virusului - ori în zone din ţări în care sunt raportate astfel de cazuri, nu există motive de îngrijorare. Cel puţin pentru moment. Şi virusul gripei aviare a părut o problemă a altora până în momentul în care a fost depistat în diverse gospodării de pe tot cuprinsul României.
CÂT TIMP REZISTĂ VIRUSUL GRIPEI PORCINE ÎN AFARA CORPULUI?
Se consideră că virusul gripei porcine nu poate rezista mai mult de 2 ore în afara corpului. Dar este un timp suficient pentru a infecta multe persoane. De aceea, în cazul în care acest virus va apărea şi în România, este bine să ţineţi cont de faptul că o bună metodă de protecţie este spălatul pe mâini. Funcţionează şi în cazul altor viruşi...

Unelte personale