Raceala si gripa la bebelusi - Blog:Gripa - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Raceala si gripa la bebelusi

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Gripa bebe

Raceala:

Bebelusii sunt mai rezistenti...


Paradoxal, bebelusii tolereaza o raceala mult mai bine decat un adult. Asta ar fi vestea buna. Cea rea este ca, din cauza sistemului lor imunitar imatur, bebelusii pot raci de sase pana la zece ori pe an.

Cei mai multi dintre parinti cred ca bebelusii li se imbolnavesc fiindca se stranuta in directia lor; dar, de fapt, cel mai frecvent, calea de transmitere a microbilor este prin atingerea mainilor bebelusului, si/sau a unei jucarii pe care, mai apoi, cel mic le va duce la nas sau in gura.


Gripa:

Medicamentele potrivite ajuta!


Durerea si febra care insotesc o gripa sunt semne ca organismul lupta impotriva bolii. Copiii foarte mici pot face si diaree si vomita des din cauza febrei mari. In aceste cazuri se recomanda administrarea de lichide, pentru a preveni deshidratarea, extrem de periculoasa pentru un nou-nascut.

Acetaminofenul si ibuprofenul se recomanda, de obicei, in caz de gripa (acesta din urma este administrat inainte de culcare, pentru ca efectul lui dureaza mai mult). Dozarea se face in functie de greutatea si de varsta copilului.....mai mult

Anyhoo (talk) • 7 septembrie 2009 16:15 • no comments
Unelte personale