Copiii alaptati nu au nevoie de vaccinuri = FALS - Blog:Gripa - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Copiii alaptati nu au nevoie de vaccinuri = FALS

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Alta parere este aceea conform careia copiii alaptati nu au nevoie de vaccinuri deoarece laptele de san ii protejeaza contra infectiilor. In afara de asta, vaccinurile nu prea au efect la un copil alaptat.

Realitatea:

Doar laptele mamei nu poate proteja bebelusii impotriva tuturor bolilor acoperite de programele obisnuite de imunizare a bebelusilor. Iar vaccinurile functioneaza foarte bine si asupra copiilor alaptati.

Acest mit este bazat pe adevarul dovedit ca laptele mamei poate oferi protectie impotriva anumitor tipuri de infectii. Intr-adevar, alaptarea este una dintre metodele cele mai importante prin care mamele isi pot proteja bebelusii impotriva infectiilor, mai ales in tarile aflate in curs de dezvoltare in care nu este disponibila apa potabila pentru prepararea laptelui praf.

Totusi, exista multe motive pentru care laptele mamei nu poate preveni o anumita infectie a bebelusului:

  • Laptele dumneavoastra nu va proteja bebelusul daca nu sunteti imuna la germenul respectiv.
  • Chiar daca sunteti imuna la un germen, este posibil ca imunitatea dumneavoastra sa se datoreze unor factori imuni care nu ajung in laptele dumneavoastra. In acest caz, nu veti putea transfera imunitatea la acel germen prin lapte.
  • In cele din urma, dar foarte important, laptele dumneavoastra protejeaza copilul numai cat timp este alaptat. In schimb, vaccinurile ofera o imunitate care dureaza multi ani....mai mult
Anyhoo (talk) • 11 septembrie 2009 13:05 • no comments
Unelte personale